Od akého veku môže dieťa vyzdvihnúť súrodenca zo škôlky?
@anonym_autor aj u nas od 10
to si musis zistit vo vasej skolke, viem ze ked moje decka chodili do skoly tak aj mladsi surodenci preberali deti - ale tak dedina, 5 minut domov, asi to bolo v pohode (osobne by som ako matka ani svojmu 10r nezverila skolkara, mozno tak 13r)
u nas chodia prvaci...
U nás od 11.
ale chodia aj druhačky pre prvákov, aj škôlkarov
Keďže je škola na sídlisku a decká bývajú hned oproti škole v panelákoch
Nedodržuje sa to
u nas od 10 rokov. ale dali aj skor, lebo starsieho surodenca poznali
@anonym_autor U nás dávali po písomnom súhlase iba starším deťom, neviem od koľko rokov,ale takým 12-13 ročným.
U nas na sidlisku to vobec nebolo mozne, ale tu na dedine, kde zijeme teraz, tak od 10 rokov a normalne maju splnomocnenie...🙂. No a zaujimave bolo, ze som u zubarky bola za nezodpovednu matku, ked som 10 rocnu chcela nechat ist so skoro 5 rocnym 400 metrov od nej k manzelovi do prace, vibec nebolo treba prejst cez cestu a vynimocne tadial ide auto. Mna este isla osetrovat. Ze to kto kedy videl, ze mam ist s nimi, a ja kukam na nu, keby ona vedela, okolo akej cesty chodi pre neho do skolky, tak by asi tyzden nespala ta zubarka. Tieto viacdetne nezodpovedne matky 🫣.
od 10 - učím v MŠ, rodič musí podpísať splnomocnenie na neplnoleté deti od 10 rokov
To je zaujímavé, že dieťa môžeš oficiálne nechať samé od 12 rokov. Teda keď sa mu do 12 rokov niečo stane, rodič je zodpovedný, lebo mal byť s ním. Ale pre mladšieho môže ísť aj 10-ročné? To nejak nesedí....
To je zaujímavé, že dieťa môžeš oficiálne nechať samé od 12 rokov. Teda keď sa mu do 12 rokov niečo stane, rodič je zodpovedný, lebo mal byť s ním. Ale pre mladšieho môže ísť aj 10-ročné? To nejak nesedí....
@elviku11 je to na hlavu, ale čo na Slovensku nie je?Inak myslím si, že to na Slovensku nie je zakotvené v žiadnom zákone, že do 12 rokov nemôžeš nechať dieťa samé doma, ale možno sa mýlim
U nas na sidlisku to vobec nebolo mozne, ale tu na dedine, kde zijeme teraz, tak od 10 rokov a normalne maju splnomocnenie...🙂. No a zaujimave bolo, ze som u zubarky bola za nezodpovednu matku, ked som 10 rocnu chcela nechat ist so skoro 5 rocnym 400 metrov od nej k manzelovi do prace, vibec nebolo treba prejst cez cestu a vynimocne tadial ide auto. Mna este isla osetrovat. Ze to kto kedy videl, ze mam ist s nimi, a ja kukam na nu, keby ona vedela, okolo akej cesty chodi pre neho do skolky, tak by asi tyzden nespala ta zubarka. Tieto viacdetne nezodpovedne matky 🫣.
@anonym_131d68 no ja som musela ist k zubarovi s dcerou (zubar je v jednej budove ako skola) ktora ja 14r...ako jake zvlasne, nie?..normalne ked chodia na prehliadky chodia s ucitelom a akonahle isla mimo "skoskej masovky" som musela ist s nou

U nás od 10r