icon

Od akého veku môže dieťa vyzdvihnúť súrodenca zo škôlky?

29. sep 2025
lucia13022023
29. sep 2025

U nás od 10r

luteam
29. sep 2025

@anonym_autor aj u nas od 10

stvura
29. sep 2025

to si musis zistit vo vasej skolke, viem ze ked moje decka chodili do skoly tak aj mladsi surodenci preberali deti - ale tak dedina, 5 minut domov, asi to bolo v pohode (osobne by som ako matka ani svojmu 10r nezverila skolkara, mozno tak 13r)

hipuska
29. sep 2025

u nas chodia prvaci...

anonym_e1925a
29. sep 2025

U nás od 11.
ale chodia aj druhačky pre prvákov, aj škôlkarov
Keďže je škola na sídlisku a decká bývajú hned oproti škole v panelákoch
Nedodržuje sa to

lucik194
29. sep 2025

u nas od 10 rokov. ale dali aj skor, lebo starsieho surodenca poznali

anonym_45af1f
29. sep 2025

@anonym_autor U nás dávali po písomnom súhlase iba starším deťom, neviem od koľko rokov,ale takým 12-13 ročným.

anonym_131d68
29. sep 2025

U nas na sidlisku to vobec nebolo mozne, ale tu na dedine, kde zijeme teraz, tak od 10 rokov a normalne maju splnomocnenie...🙂. No a zaujimave bolo, ze som u zubarky bola za nezodpovednu matku, ked som 10 rocnu chcela nechat ist so skoro 5 rocnym 400 metrov od nej k manzelovi do prace, vibec nebolo treba prejst cez cestu a vynimocne tadial ide auto. Mna este isla osetrovat. Ze to kto kedy videl, ze mam ist s nimi, a ja kukam na nu, keby ona vedela, okolo akej cesty chodi pre neho do skolky, tak by asi tyzden nespala ta zubarka. Tieto viacdetne nezodpovedne matky 🫣.

sajmonka_1216
29. sep 2025

od 10 - učím v MŠ, rodič musí podpísať splnomocnenie na neplnoleté deti od 10 rokov

elviku11
29. sep 2025

To je zaujímavé, že dieťa môžeš oficiálne nechať samé od 12 rokov. Teda keď sa mu do 12 rokov niečo stane, rodič je zodpovedný, lebo mal byť s ním. Ale pre mladšieho môže ísť aj 10-ročné? To nejak nesedí....

anonym_363afd
29. sep 2025
@elviku11

To je zaujímavé, že dieťa môžeš oficiálne nechať samé od 12 rokov. Teda keď sa mu do 12 rokov niečo stane, rodič je zodpovedný, lebo mal byť s ním. Ale pre mladšieho môže ísť aj 10-ročné? To nejak nesedí....

@elviku11 je to na hlavu, ale čo na Slovensku nie je?Inak myslím si, že to na Slovensku nie je zakotvené v žiadnom zákone, že do 12 rokov nemôžeš nechať dieťa samé doma, ale možno sa mýlim

stvura
29. sep 2025
@anonym_131d68

U nas na sidlisku to vobec nebolo mozne, ale tu na dedine, kde zijeme teraz, tak od 10 rokov a normalne maju splnomocnenie...🙂. No a zaujimave bolo, ze som u zubarky bola za nezodpovednu matku, ked som 10 rocnu chcela nechat ist so skoro 5 rocnym 400 metrov od nej k manzelovi do prace, vibec nebolo treba prejst cez cestu a vynimocne tadial ide auto. Mna este isla osetrovat. Ze to kto kedy videl, ze mam ist s nimi, a ja kukam na nu, keby ona vedela, okolo akej cesty chodi pre neho do skolky, tak by asi tyzden nespala ta zubarka. Tieto viacdetne nezodpovedne matky 🫣.

@anonym_131d68 no ja som musela ist k zubarovi s dcerou (zubar je v jednej budove ako skola) ktora ja 14r...ako jake zvlasne, nie?..normalne ked chodia na prehliadky chodia s ucitelom a akonahle isla mimo "skoskej masovky" som musela ist s nou