icon

Prečo 20-mesačný syn ignoruje novorodenca?

10. jan 2025

Ahojte, je to normálne ? Syn 20mes si vôbec nevšíma týždňové babatko. Správa sa, ako by tu ani nebolo. Nechce ani pohladkať, pozriet, nič. Aj keď plače, nevšíma si ho.
Je takéto správanie ok ? Mysleli sme, že sa bude tesit. Alebo je este príliš maly ? Na psa sa teší viac :D

andrea_82
10. jan 2025

My mame doma 20-mesacneho a keby som mu doniesla surodenca, urcite by sa netesil. 🙂 Podla mna je to normalne, urcite lepsie, ako by mu robil zle.

blaazi
10. jan 2025

Nie je maly, skor je to pre neho tazke. Je to sposob, akym sa s tym vyrovnava. Zahrnte ho pozornostou namiesto toho, aby ste upozornovali na babatko. Urcite ma iste obavy, co bude teraz s nim. Moja dcerka zacala byt v tomto obdobi nervozna a agresivna. Kazde dieta to spracovava po svojom, je to svojim sposobom sok.

barka1
10. jan 2025

Ano, podla mna je malý. Moja dcera mala 15m,ked sme priniesli brata. Brala ho neutralne, ako dalšiu "vec" doma. Nemá extra dovod sa tesit, nechápe vztahy.

gribka1
10. jan 2025

Je to normálne.

vevesh
10. jan 2025

Chces az prilis od 20mesacneho, ze tesit sa z prirastku😀😀😀 mojej znamej babo dostalo flaskou po hlave ako privitaci darcek🫣😆 tesit sa mozete maximalne vy dospeli, pre dieta je to zvacsa stresujuca situacia, ktorej nechape. Ale bude zlostny, ze nebude dostavat vasu pozornost ako doteraz. Ono sa to casom a vekom deti utrasie.🙂

alex49
10. jan 2025

ešte nechápe, že je to jeho brat, živý tvor, je to len čudná vec v byte, ktorej sa mama venuje.

nevenka
10. jan 2025

Mali sme 21 mesacny rozdiel a 24 mesacny rozdiel. Obaja chlapci si male sestricky nejako extra nevsimali. Ale postupne mi zacali "pomahat", ten druhy chlapcek, ten aj zacal ziarlit a robit zle sestricke, ale zacalo to, ked sa zacala pohybovat v priestore a brala mu hracky, od toho pol roka cca 🤭. Teraz, ked ma ona 2 roky, tak uz sa aj pekne hraju spolu niekedy.
Toto je taky vek, ze moc toho surodenca neriesia podla mna a ked budu mat 3 a 1, tak uz budu partaci a bude ho to starsie dieta brat, ako keby apolu boli odjakziva.

petruldo
10. jan 2025

Ja mám medzi deťmi 21 m rozdiel. Kým som bola tehotná s druhým, prvý ignogoval moje veľké brucho. Ako som porodila, bola to láska na prvý pohľad, bol z bábätka unesený.

siska53
10. jan 2025

Je este moc malicky.

janka1798
10. jan 2025

je to normálna reakcia, môj syn mal 2 roky a mesiac,keď som mu domov priniesla sestru, začal ju horko-ťažko vnímať až po roku, zo začiatku sa na ňu nechcel ani pozrieť, čiže myslím,že to časom prejde. Pre niektoré deti je skrátka príchod súrodenca tvrdou skúškou. 🙂

henikap123
11. jan 2025

Sestra mala 24 mesacny rozdiel a staršia úplne ignorovala bábätko ako keby tam nebolo. Preslo 2,5 roka troska je to lepšie ale stále ju ignoruje.

mogaa
11. jan 2025

Treba sa na to pozrieť z pohľadu dieťaťa - súrodenec nie je hračka, nedá sa s ním hrať a mama sa venuje len bábätku....len bábo, bábo, bábo a on je na vedľajšej kolaji...dovtedy všetku pozornosť malo dieťa a zrazu si ho mama nevšíma a ešte ho upozornuje na súrodenca ktorý len spí a reve....

ingridkras
11. jan 2025

@blaazi Určite súhlasím.Zahrnajte staršie dieťa pozornosťou,lebo ono si uvedomuje zmenu,ktorá u vás nastala,bábätko nevníma,že si ho súrodenec nevšíma a tým pádom tým netrpí.

7lenka11
22. jan 2025

@mogaa to absolútne nemusí byť pravda.. medzi deťmi mam rozdiel 16m a moja staršia nikdy nepocítila, že by sa u nás niečo zmenilo.. určite nebolo to, že mama sa venuje len babu.. bola som 3hodiny doma z pôrodnice a isla som sa so staršou prejsť na ihrisko, kým babo 2 hodiny spokojne odfukovalo pri manželovi a mamine.. u nás nikdy také nebolo že babo babo babo.. od začiatku majú deti rovnakú pozornosť, dokonca mam pocit, že staršia stále na seba strháva viac pozornosti a tá mladšia sa len tak akosi pri nej vezie.. ale nikdy som nedala staršiu na vedľajšiu koľaj a možno aj vďaka tomu sme nikdy neriešili súrodeneckú žiarlivosť a baby majú odmalička krásny vzťah

7lenka11
22. jan 2025

Myslím si, že od 20m čakáš moc. On ešte ani nerozumie pojmu súrodenec. My keď sme povedali slovo sestricka, moja vtedy 1,5ročná ukázala zakaždým na tričko 😂 ale určite staršieho nedostavuj na vedľajšiu koľaj.. ak máš ideálne babatko, ktoré len spinká, papa, kaká, tak pokračuj v režime so starším a menší sa pri vás “zvezie”.. aspoň dovtedy kym nevyžaduje kŕmenie, samostatne varenie príkrmov, nosenie sa na rukách a pod..