Štvorročný rozdiel medzi deťmi
Ako ho vnimate tie co ho mate? ja citim ze nechcem druhe hned v troch rokoch ako mam dojem ze sa to ludia snazia mat...
chcela by som druhe az ked sa prve zabehne v skolke ja budem mat trochu cas na seba odkrutime choroby. naplanovali ste si to aj vy takto a ako to hodnotite?
Tiež mám presne 4r. a jeden mesiac a veľmi odporúčam. To bol taký prvý vek po tých 3, 3,5 rokoch, čo som si vedela predstaviť ďalšie. Pre mňa sú rozdiely tak okolo 2 r. určite nad moje sily. Ako pozerám kamarátov v okolí, je to náročné.
Ked sa mi narodil mladsi, starsi v 4,5 rokoch sa zacal pocikavat, pokakavat, ublizoval bratovi, potom ublizoval sebe, prestal sa hrat s detmi v skolke aj za domom. Nevedel najst vysvetlenie, v hlavicke to nemohol spracovat. Takze som s nim mala viac starosti nez s mensim. Verte mi, pripravovala som ho na brata pred narodenim. Aj potom som sa mu vela venovala, nechavala si radit od pediatricky aj logopedicky.
Moja teta bola o 3,5 roka starsia od brata a tam to bolo rovnake.
Asi to je povahou. No neviem teda v mojom pripade, aky by bol najlepsi vek. rozdiel.
@adkala aj neter pri 3rocnom rozdiele takto tazko zvladala prichod surodencov (dvojicky).
Preto vacsinou clovek ide do mensieho vekoveho rozdielu. Sice je to tazsie pre rodica, ale 2rocne dieta si este neuvedomuje to, co 3, 4, 5 rocne a surodenca akceptuje prirodzenejsie lebo samo je este malicke.
@0silvia0 ťažko povedať. Aj moja 4 ročná po príchode brata zrazu nechcela jest, ale netrvalo to dlho (rýchlo to prešlo) s pocikavanim ani s ničím iným problém nebol. Ziadna príprava nebola, myslím, že to úplne chápala, že bábo je v bruchu, ja som k tomu nemala čo dodat. Ja myslím, že 2 roční možno menej chápu, že čo a ako, ale to, že sa zrazu delia o pozornosť cítia veľmi dobre a môže ich to tiež zasiahnuť. Samozrejme, neviem porovnať.
@bluka2 ja som chcela maly rozdiel, lebo sama som mala sestru o 2 roky mladsiu a bolo to super. Dalsiu sestru som mala o 10 rokov mladsiu a tam ten vztah nebol uz sestersky, ale nieco medzi materskym a sesterskym. Najmladsiu sestru mam rada, vsetko ok, vychadzame si. Ale to spolocne vyrastanie so spolocnymi hrami a zaujmami mne osobne chybalo.
Moje deti maju rozdiel 2 roky a 4 mesiace a my sme mali stastie, lebo akonahle sme priniesli dceru z porodnice, syn ju zboznoval od prveho momentu. Ani naznak ziarlivosti, vobec nic, tesil sa z nej od prveho momentu a pritom syn bol dost narocne dieta na pozornost. Takze ja som ovplyvnena svojimi osobnymi skusenostami. Vlastne kazdy ma nejake a kazdemu vyhovuje nieco ine.

Ja mam rozdiel medzi synom a dcérou 7 rokov a 2 mesiace a je to paráda 😁 syn pomáha, postráži keď si napr. Idem vlasy umyť, kým nachystám veci na kúpanie alebo podobne. Už je samostatný, rozumie tomu že som nespala celu noc a tak keď náhodou zadriemem s malou na gauči tak sa potichu hra alebo kuká telku.
Ani za svet by som nechcela menší rozdiel, dupľom nie keby bol syn tak náročné dieťa ako je teraz dcéra 🙈
A ako bonus, tým že som medzi nimi dlho odrobila, na vysokej pozícii tak materská je parádna 🤭