Štvorročný vekový rozdiel medzi súrodencami
Zaujima ma tento vekovy rozdiel medzi detmi, je to v pohode?? Ako to berie to starsie dieta? Budem Mat 2 chlapcov 😀
@zivotsakrasnemeni ja mam 5 a tazko povedat v tomto bode, ale je to lahke v tom,ze vsetko uz vysvetlis. Takze to dobre pobral
@kiki68 a ako to bolo so ziarlivostou? Mensie to znasaju asi horsie..
ja som na brata dosť žiarlila, trvalo to pár prvých rokov. ale možno iné deti to tak nemajú 🤷♀️ vyhrať sme sa nevyhrali, až keď sme boli obaja v puberte tak to bolo pár rokov ok, len potom som už bola dospelá. mama mi ho NAŠŤASTIE nedávala na krk že ho mám strážiť, iba ráno keď sme šli do školy ale ja som sa s tým nepárala, bola som staršia, silnejšia a dominantnejšia v našom vzťahu. ak by mal inú povahu bolo by to medzi nami horšie, ale prirodzene uznával moju autoritu… mama ma voči nemu nijako nespochybňovala ani nikoho neuprednostňovala…
takže tu rodič musí byť veľmi nápomocný v budovaní vzťahu a určite ani jedného neuprednostňovať a staršiemu netvrdiť že má ustúpiť lebo je starší… mladšiemu nedávať staršieho ako vzor…
@kiki68 a ako to bolo so ziarlivostou? Mensie to znasaju asi horsie..
@zivotsakrasnemeni ziarlivost tam je a bude, ale s tym sa da pomerne lahko pracovat. Proste vysvetlit veci a rozdelit pozornost systematickym sposobom.
Za mňa to bolo naj. Starší už zabehnutý v školke, na malého som mala dosť času a aj neskor sa krásne spolu hrali. Len odporucam
Podla mna super rozdiel
Ja mam 3,5r medzi starsim synom a mladsou dcerkou...a je to super 😉...mensi rozdiel som ani nechcela
@zivotsakrasnemeni Ja mam rozdiel 3r7m a uplne super. Starsia dcerka sa na mladsiu tesila, od babatka ju lubila a starala sa o nu. Aj teraz ked uz ma 6 rokov a mladsia bude mat 2,5r uz sa vedia pekne spolu pohrat, starsia sa hra na mamu a pomaha mladsej ked ide cikat, alebo nieco obliect. Castokrat hovori, ze aj ked je mladsia zla a berie jej hracky, tak ju lubi a boji sa o nu, aby sa jej nieco nestalo. U nas nebola ziadna ziarlivost. Ale vela zalezi aj od povahy deti.
Ja mam chalanov, rozdiel 3r9m. Prve mesiace bola žiarlivosť, neskôr ako rástol menší a začal sa zaujímať o hračky tak to bolo stále lepšie. Aj pomahal mi postražiť kým som bola na WC. Teraz majú 11 a 7 a sú dobre zohrana dvojka.
Mam 4 rocne a 3 rocne. Tento rok im pribudol súrodenec a zbožňujú ho. Myslela som ze budu naňho žiarliť ale vôbec nie.

@zivotsakrasnemeni ja mam 5 a tazko povedat v tomto bode, ale je to lahke v tom,ze vsetko uz vysvetlis. Takze to dobre pobral