icon

Vekový rozdiel 5 - 6 rokov

viki128
4. apr 2025

Ahojte, je 5 až 6 ročný vekový rozdiel medzi súrodencami podla vas ešte v pohode, z hľadiska že s spolu aj zahrajú? Rozumiem že deti spolu nie vždy vychádzajú, ale tak ostatok času 😂

zuzu1304
4. apr 2025

@viki128 máme rozdiel 5 rokov a 10 mesiacov staršia je dcérka, mladší chlapec vzťah majú pekný, aj sa spolu zahrajú aj sa pohnevaju

bizubcek
4. apr 2025

@viki128 Medzi mojimi je zhruba 6-ročný rozdiel. Niekedy sa spolu pekne vyhrajú, niekedy si pripadám ako matka dvoch jedináčikov. 😅🙈 Dcéra má 10 rokov, syn 4. Každý z nich je v inej vývojovej fáze a chce svoj priestor. Ale dokážu si nájsť aj spoločné aktivity: kreslenie, plastelínu, volejbal, basketbal, PC hry (mám to pod kontrolou 😉), stolové hry, spoločne večerajú...

lucia147852
4. apr 2025

Mám 6,5 roka rozdiel. Zahrajú sa spolu aj blbnu spolu. Samozrejme tie záujmy už rovnaké nie sú, takže staršia potrebuje aj priestor pre seba

oli18
4. apr 2025

Vek nehra rolu. Zavisi od osobnosti. 3r rozdiel chlapci super. 3 r rozdiel chlapec dievca, katastrofa. 5 r.rozdiel dievcata katastrofa.

kulumulu123
4. apr 2025

@viki128 my máme presne 5,5r rozsldiel staršia dcéra mladší syn co ti poviem sú dni keď sa milujú a sú dni keď by sa pozabijali... Myslím ze je jedno aký vekový rozdiel dobre alebo zle vzťahy si s týmto nedokážeš zarucit...

katica06
4. apr 2025

@viki128 medzi mnou a bratom je šesť rokov, dlho som závidela pozornosť ktoré sa mu dostalo od rodičov a starých rodičov. Potom trochu podrástol a.zahrali sme sa spolu, no v čase začínajúcej puberty som chcela tráviť čas s rovesníkmi nie malým bratom. Potom už trieskala puberta ním, takže odstupom času hodnotím, že iba krátko sme vychádzali spolu dobre

nevenka
4. apr 2025

@viki128 no, my mame medzi prvymi 2 detmi 21 mesiacov a potom, medzi druhym a tretim je 5 rokov. A medzi tretim a prvym 7 teda. A este mame potom stvrte dieta a to je zas cca 2 roky rozdiel. Takze ta baba, co ma 9, tak ta sa vyhra so 4 rocnym a zabavi aj 2 rocnu, ale je to skor uz tak podla nalady, nie vzdy sa jej chce. Ked bol malinky, tak prirodzene sa o neho starala, aj ten starsi este, no teraz ten 11 rocny uz ich nevie zabavit, nehra sa s malymi vobec. Niekedy ani nedozrie, ked ho poprosim, lebo sa zacita do niecoho. Jeho to nebavi a vies ako, mentalne su niekde inde, a pre neho je uz ten maly trapny a hlupy, aj ked vysvetlujem v kuse, ze musi chapat, ze on nebol iny v jeho veku. A ze co sa ma take blbosti vypytuje v kuse a ze precooo, no lebo...🤪. Ale zase, ked ho poprosim, ide po neho do skolky a pekne zodpovedne ho vie doviest domov. Ale to aj 9 rocna. Takze ten 5 rocny rozdiel moze byt fajn. Ale to je mozno tym, ze starsia je baba a rada sa stara o babiky, je taka ucitelka, spravi im akoze skolu a hraju sa, teraz najnovsie na psikov, ona ich akoze venci, dava im papat, spinkat ich ulozi a tych malych to bavi. Starsi uz sa nepridava k tomuto. Ale on uz cita teoriu relativity a cierne diery, on je uplne v inom vesmire uz aj na mna...🤪

petronellla87
4. apr 2025

@viki128 medzi mnou a sestrou je 6 rokov, a teda začali sme spolu vychádzať až v dospelosti. Vôbec sme si blízke neboli