Vytváranie súrodeneckého vzťahu medzi dvoma synmi
Dnes som sa dozvedela, ze budem mat druheho chlapceka. Netajim sa, ze velmi som tuzila po dievcatku. A uprimne mam strach, ze dvaja chlapci si medzi sebou nevytvoria taky vztah ako 2 dievcata. Tiez sa bojim aj buducnosti, vztah matka-syn je iny ako matka-dcera. Manzel mi hovori ako si vychovame, tak budeme mat. Ale aj tak ma chyta taka sentimentalita.
Viem, ze budete pisat, ze mam byt rada, ze mame vobec deti a co by iny za to dali. Pisem tento prispevok s pokorou a vdacnostou, ze mi bolo dopriate mať deti, ale sme zeny a aj ked vsetky chceme hlavne zdrave deti, tak vzdy ocakavame to vysnene pohlavie.
Zaujima ma nazor mamiek, ktore maju 2 synov, ake su medzi nimi vztahy. 🙂
Ďakujem, ze ste docitali moj vylev. 🙂
Uzasny vztah maju ale rozdiel mam 16 rokov😃
Dievčatko si môžeš zobrať do pestunstva či adoptovst. Decaky mame plne..
Ja mam dvoch synov a som max spokojna ..ked si predstavim,cim my zeny prechadzame cely zivot ,tak fakt som vdacna za chlapcov
@anonym_autor Na jednu stranu ťa chápem,tiež som túžila po dcére.mám dve,ale každá je úplne iná povahovo.takže čo sa týka vzťahu do budúcna,myslím,že povaha viac rozhodne ako pohlavie.
Moj muz ma dvoch bratov. Maju whatsapp skupinu kde su denne v kontakte, sem tam spolu chodia von, kazdorocne spolocny predlzeny vikend a uz sme boli parkrat na dovolenke aj vsetci spolu (cize bratia s rodinami). Kazde narodeniny/sviatky travia spolu, navstevuju sa, pomahaju si.
Single kamos travi vianoce u brata - bratova rodina, ich mama, bratovi svokrovci.
Nas financny poradca nam vravel ze stavia 3 poschodovy dom - poschodie pre babku, poschodie pre mamu, poschodie prenho s rodinou.
Muz mam pravdu.
@anonym_autor Na jednu stranu ťa chápem,tiež som túžila po dcére.mám dve,ale každá je úplne iná povahovo.takže čo sa týka vzťahu do budúcna,myslím,že povaha viac rozhodne ako pohlavie.
@kabinka11 presne. aj ja si myslim, ze dolezitejsie ako pohlavie je povaha. mam sestru, sme velmi odlisne, avsak manzel ma brata, maju podobnu povahu aj zaluby, rozumeju si ovela lepsie.
A este k vztahu matka-dcera: moja mama ma ovela blizsie k bratovi. Telefonuju si denne. Ja a moja mama to je kosa na kamen. Najlepsie vztahy mame ked su kontakty sporadicke 😂
Moj manzel ma brata aj sestru (mal 2 sestry, jedna uz zomrela) a s bratom ma lepsi vztah. Ja mam brata aj sestru a vztah k obom asi rovnaky. Teraz v dospelosti urcite. A ja mam 2 dievcata a 1 chlapca. Najviac si rozumiem s chlapcom - povahovo si sedime, ale dievcata su aj v dospelosti empatickejsie a pritulnejsie.
Mam dvoch synov a je to s prepacenim na h........ a myslim si, ze este len bude, ked vyrastu a oboch mi odlakaju nejake hrozne nevesty, o akych tu denne citam...proste chyba ten zensky princip a aj bude
Ja mam dvoch synov a som max spokojna ..ked si predstavim,cim my zeny prechadzame cely zivot ,tak fakt som vdacna za chlapcov
@alenamihal a čím prechádzame? 😳Teda, muži sa tiež rozvádzajú, tiež sú klamaní, tiež majú rakoviny a dokonca omnoho viac ako ženy, vo väzniciach je 90 percent mužov a len 10 percent žien. Bezdomovectvo je nepomerne viac mužov ako žien o alkoholizme ani nehovorím, krčmy plne chlapov, sem, tam dajaka žena. Autizmus je skoro výsadou chlapcov a mužov. Chromozóm Y degraduje. Neviem o akých výhodach je tu reč. Dokonca aj ženy dlhšie žijú.
Dvaja synovia dohromady mi robili počas puberty a dospievania menej nervov ako posledná dcéra ... tá má pubertu asi od škôlky ... vzťah maju synovia až teraz taký normálny ..., lebo už obaja pracujú a majú už čo to za sebou , ale stále veľa pred sebou . Každý z nich si prešiel svojimi starosťami , dlhmi ... láskami . Rovnako boli vychovávaní - a každý tak odlišný .Teraz určite nenariekaj ... hormóny ťa bombardujú - materstvo a rodičovstvo sa neriadi pocitmi čo máš momentálne. Všetko je to realite v danom čase .
@anonym_autor vzťah zalezi od povahy.....ja som sa cítila asi ako ty....ale rýchlo to preslo...úprimne napíšem,že to vôbec nie je zle mať 2chlapcov😉do istého veku je to jedno,či chlapec,či dievča....a súhlasím s manželom😉
@alenamihal a čím prechádzame? 😳Teda, muži sa tiež rozvádzajú, tiež sú klamaní, tiež majú rakoviny a dokonca omnoho viac ako ženy, vo väzniciach je 90 percent mužov a len 10 percent žien. Bezdomovectvo je nepomerne viac mužov ako žien o alkoholizme ani nehovorím, krčmy plne chlapov, sem, tam dajaka žena. Autizmus je skoro výsadou chlapcov a mužov. Chromozóm Y degraduje. Neviem o akých výhodach je tu reč. Dokonca aj ženy dlhšie žijú.
@anonym_837c33 presne tak....muži sú takí istí ľudia ako my.... akurát nerodia,nemajú menzes. Inak znášajú skoro rovnaké problémy ako my a city majú tiež ako my.
Ja mam s bratom super vztah (aj ked rozdielne pohlavie a 7-rocny rozdiel), ale v rodine mame vela surodencov rovnakeho pohlavia a mensi rozdiel a vztahy len naoko...takze nikto ti nic nezaruci
Tiež si myslím ze zeny to majú ťažšie v živote ako muži. Ja som chcela 2 synov, aj ich mam😊. A majú k sebe veľmi pekný vzťah, aj teraz, keď sú už dospelí.
@anonym_autor mám bližšie k synovi, ako k dcére 🙂
4ta bola ta ruzicka,a jedina z 5tich.Tiez som dufala trosicku,ze to 5te bude sestra pre malu,ale tak je brat pre malu a vsetcia sa aj tak lubia,biju a vsetko dohromady.Tak viem,ze mala sa v zivote nestrati,chalani sa aj o to postaraju ak by mala muza debila.Ale toho sa zase nebojim,lebo ona si vie povedat svoje,aj v skole takze je trosku ako chalani ale aj ta princezna,co ma rada malovacky,paradit sa ako baby.
@anonym_autor Mám dvoch synov, dvojčatá. Sú spolu od jasličiek, cez škôlku, základnú školu, do 14-tich v jednej detskej izbe, teraz už majú každý svoju izbu, 11 rokov jeden športový klub a sú spokojní spolu aj v jednej lavici na strednej škole. Na výšku chcú ísť ale každý inam. Vzťah majú pekný. Tvoj manžel má pravdu, ako si ich vychováte, tak budete mať. Teš sa z nich, bude to 👍.
Ja mam dvoch synov a su to partaci a kamosi. Praveze vztah brat-sestra by bol podla mna ohrozenejsi nez dvaja chlapci, ktori vedia byt kamosi. Moji maju 6 a 8.
@anonym_autor Áno väčšina žien túžia po dcére,ale nie všetky. Aj ja som vždy od malička chcela dievčatko. Pri prvom akosi ma vôbec neprekvapilo,vedela som ,že to bude chlapec.Druhé som veľmi chcela dievčatko, ale skôr ako mi potvrdili pohlavie nám navždy odišlo 💔😥 Tretie tehotenstvo to bol veľký stres, pretože som sa veľmi bála o bábo, aby všetko dobre dopadlo.Vedela som, že to bude chlapček, ale s takou obrovskou láskou a vďačnosťou som ho nosila. A
Bol to dar 💙🍀💫 Mne to v podstate bolo vždy jedno. Ja som tak veľmi chcela deti, že mi to bolo jedno .A,zamerala som sa nato, že raz možno bude vnučka .
Ale moji si rozumejú napriek veľkému vekovému rozdielu,ale vidím ako vyrástli, že chalani majú úplne iné záujmy, aj názory, pohľad na svet. To mi chýba ako som staršia riešiť aj babské veci, ale nato mám kamarátky. Nikdy to nie je záruka, že dievča je viac za mamou, že dievčatá majú lepšie vzťahy medzí sebou. Ja som si od oboch užila veľmi veľa lásky. Aspoň od mladšieho Uz je veľký a stále sa radi obijmame,on ma hocikedy pobozká a povie, že ma má veľmi rád. A to na vždy uistuje,že aj chlapci sa dajú vychovať dobre.Prijmu aj vedia dávať lásku.
@anonym_autor Ahoj, ja som sa nedávno tiež dozvedela že čakáme druhého chlapčeka. Syn veľmi túžil po bračekovi a ja sa veľmi teším že sa to podarilo. Práveže si ja osobne neviem predstaviť skôr dievčatko a na druhého chlapčeka sa všetci veľmi tešíme 💙.
Dve deti rovnakeho pohlavia je lepsie ako rozne pohlavia. Maju rovnake zaujmy, ked su blizko pri sebe tak casto aj rovnakych kamaratov. Stava sa, ze robia aj rovnaky sport/kruzok. Mozu po sebe dedit oblecenie, sportove pomocky atd. A casto maju k sebe blizsie ako brat so sestrou - odpozorovane z okolia.
Ja mam 3 deti rovnakeho pohlavia a som spokojna ☺️
Moji synovia su s rozdielom 7 rokov, ten starsi chcel brata v podstate od kedy vnimal. Uz su dospeli a maju sa radi, vychadzaju velmi dobre, robia mi radost. Tiez som chcela dceru, ale preslo to a aj zivotne okolnosti ukazali, ze takto to malo byt. Zdrave, sikovne bezproblemove dieta je dar a zazrak, spatne nechapem moju tuzbu po dcere.
@anonym_autor mám 3r ročný rozdiel medzi synmi. Prvé 2-3 roky boli náročnejšie, tým sa netajím ale po tom období sú úplne úžasní. Majú neskutočný vzťah, dokonalé puto (samozrejme, že sa aj pohádajú) ale jeden druhého si vždy zastanú, pomôžu si, starší (8r) sa o mladšieho vie vramci možnosti postarať - dať mu jesť, urobiť kakao 🙂.
Tiež som 2 týždne plakala, že budem mať druhého chlapca. Na to som pripravená nebola, ani meno som nemala vybraté, takže to mnou zamávalo. Je to v poriadku, viac kamošiek sme to tak mali. Netráp sa tým, ak ti niekto povie, že si nevďačná. S istotou ti poviem, že to druhé dieťatko ti dokáže, že ho budeš vedieť milovať ako len matka vie 😊
Je vela sestier ktore medzi sebou nemaju ziaden vztah, urcite neplati pravidlo ze sestry maju vacsie puto. To iste aj stretavanie s rodicmi, vsetko zavisi od povahy. Casto sa dcery s matkami neznesu a su medzi nimi stale hadky. A je bezne ze synovia denne volaju s mamou. Mne napriklad strasne vadia dievcata deti, hlavne take co maju povahu ako dospelacky, rozkazuju, falos, vysmech a uz od detsva 6rokov +. Na detoch som si uvedomila ake je zenske pohlavie oproti muzskemu falosne a neprajne.
@anonym_autor mam dvoch chlapcov a ti sa tak lubia ze vsetci z nich odpadavaju.
Mam sestru a nic moc
Sice mam aj dcery ale.... ber to tak ze to tak ma byt 😉
Ja som tiez tuzila vzdy po dcere a sama som nechapala svojim pocitom. Ked som mala prveho syna. A tak sme cakali druhe ja som si vtedy viac zelala syna. Mame dceru ale to je taky chalanisko 🤣🤣🤣
Ziadne pohlavie ti nezaruci "lepsie vztahy". Ani "silnejsie puto" s matkou.
Je vela sestier ktore medzi sebou nemaju ziaden vztah, urcite neplati pravidlo ze sestry maju vacsie puto. To iste aj stretavanie s rodicmi, vsetko zavisi od povahy. Casto sa dcery s matkami neznesu a su medzi nimi stale hadky. A je bezne ze synovia denne volaju s mamou. Mne napriklad strasne vadia dievcata deti, hlavne take co maju povahu ako dospelacky, rozkazuju, falos, vysmech a uz od detsva 6rokov +. Na detoch som si uvedomila ake je zenske pohlavie oproti muzskemu falosne a neprajne.
@anonym_dd05c8 " mne strašne vadia dievčatá, deti " mám dosť. S psychológom si nekonzultovala? Dúfam, že nepracuješ deťmi. Toto je dosť chorý názor. 😳
Tl si kde vzala, ze 2 segry budu na zivot a na smrt kamosky? Ja som cestovavala zo sestrami, cez celu SŠ, jedna si sadla za sofera, druha do 5tky vzadu. Aj k domu si dali zalezat na 10m odstupe. Nedavno mali incident na dedicskom, jedna sa vzdala svojho podielu v prospech otca a ta druha tam vybuchla, ze sa dohodli predtym a ona teraz vyzera ako pitcha🤣nedohodli, otec o tom vobec nevedel a notarka to rozpustila, ze im este da cas, ale podla mna sa bala, ze sa tam pobiju, a to maju ti traja 5 titulov😅

Ja mam 6 rocneho a ked som zistila ze som tehotna som dufala ze to bude opat chlapcek a splnilo sa mi to. Nemam vobec tuzbu po dievcatku, viem som divna 😆