icon

Život s dvoma chlapcami

7. mar 2025

Pekný deň želám všetkým. Rada by som sa opýtala žien maminiek, ktoré máte doma 2 chlapcov aké to je. Mám doma 3 ročného chlapčeka a cez leto k nám pribudne ďalšie dieťatko, chlapček. Vždy som snívala mať párik, no pohlavie si nevyberieme. Nebudem klamať, keď poviem že som ostala zaskočená, že to bude opäť chlapec keďže tam bola nejaká túžba. Ale nevadí, tešíme sa aj tak. Teraz sa snažím nájsť tie pozitíva 😊 aké je to mať 2 chlapcov? Nebijú sa? Neprídem o nervy? 😁 mám trošku pred tým rešpekt a obavy aké to bude 🙈

nikpa
7. mar 2025

Áno bijú sa a o nervy prídeš tak 5x denne 😃 ale to určite robia aj dievčatá takže tuto nevidím tú najslabšiu stránku. Inak to neviem porovnať, skôr možno nech sa vyjadrí niekto kto ma aj dcéry aj synov.

silvike
7. mar 2025

Za mna super, s dcerou je to u nas vo vela smeroch ovela ovela narocnejsie, chlapcov mam vcelku pohodovych, sikovnych, poriadkumilovnych. Aj spia spolu v izbe, aj si pokecat vedia pred spanim, maju sa radi. Ale samozrejme nie je to vzdy ruzove. Ale je medzi nimi vacsi rozdiel, starsi 12r, mladsi 6r.

ina2405
7. mar 2025

Ja mám rozdiel medzi chlapcami ako @silvike a u nás to bola pohoda, nebili sa, starší už bol samostatný. Ale parťáci sú až teraz, keď aj mladší z dvojice je na konci puberty. U vás to bude iné, keď sú si vekovo bližšie. Budú skôr kamoši, aj keď to závisí od povahy. Ale chlapci sú fajn❤️

joannita
7. mar 2025

Mám dievča a chlapca a mlatia sa 90% dňa. Pri Tom vrieskajú, skriekaju a hádajú sa 😅 takže je to úplne jedno.

simik22
7. mar 2025

Mám chlapca 10, dievča 12 a hádajú sa 80% dňa…

mariynka
7. mar 2025

Vyhody:
1.usetris na obleceni
2.usetris na hrackach
3.zahraju sa.

Je jedno, ci chlapci abo dievcata, zalezi od povah..

PS: som mama 2chlapcov, ako aj moja svagrina, kamoska, suseda,... 😁🤷‍♀️🙏🩵💙

amelia89
7. mar 2025

biju sa,hadaju sa,obijmaju sa, pusinkuju sa, hadzu sa po sebe, vrieskaju lebo sa dotkne jeden druheho hracky, poziciavaju si hracky, staraju sa o seba, kopu sa do hlavy …. 🤣 3 a skoro 5 rocni chlapci. Je to jedno, deti su deti. Hlavne nech sa lubite ako rodina a dufajme ze sa budu mat radi,budu bratia ktori maju vztah medzi sebou, kamosi v dobrom a v zlom.
Podla mna kazdy mame napisane v kartach co je pre nas to najlepsie a z nejakeho dovodu budes mamou 2 chlapcov aj ty. Niekto tych fantastickych chlapov pre tie dievcatka vychovat predsa musi 🙂

jana_eyre_2
7. mar 2025

Mám chlapcov 2 a jedno dievča.. odmalička vidno inú energiu od nej a inú od chlapcov - je to rozdiel.. chalani sa bijú, aj hádajú, ale zase majú sa veľmi radi.. a vedia sa pohádať aj so sestrou ale zase aj sa veľmi ľúbia navzájom..

Teraz som mala cez týždeň len dve deti, lebo najstarší bol na lyžiarskom a teda bol to citeľný rozdiel kľudu, povedala by som až nudy.. vlastne je celkom zábavné, že sa doma stále niečo rieši.. (ešte nie je doma, inak budem hovorit keď sa vráti) 🤪

hanaluteranova
7. mar 2025

Mame 3 a 2 roky, jsou skvělí, jsou parťáci, hodně si hrají spolu. Nervy někdy mám, ale myslím, že celkově méně než jiní 😉

gelifil
7. mar 2025

Teray je zrejme výhoda, že sú rovnakého pohlavia....ale viem, ze zena rodinu prinesie a muz odnesie...............muz taha za zenou a ta hovacsinou odtiahne, lebo matka jej je stale blizsia ako svokra, o com svedci x diskusii aj na MK.Ano, chspem to ako podpasovku od zivota...

ysseba
7. mar 2025

Mat dvoch chlapcov je supeeer. Ja mam dvoch, rozdiel medzi nimi je 2 roky a dva mesiace, vzdy boli a su super partaci, velmi si rozumeju. Dnes uz maju 10 a 8 rokov. Jasne, ze sa aj pohadaju. Ale myslis, ze dve dievcata sa len tocia spolu v suknickach a nehadaju sa? Ale prosim ta 😅 ale uprimne- ja som bola tiez “sklamana” pri druhom, ze nebudem mat dceru. Teraz cakam tretie, co myslis co to bude? Chlapec 🤷🏼‍♀️ co dodat 🤪

dupinka
7. mar 2025

Ja mám dvoch chlapcov, je medzi nimi 6 ročný rozdiel.
Nikdy som si nejako nevedela predstaviť mat dcéru, aj keď s mamkou máme krásny vzťah, ale nie také že "kamoška". Vždy som si s chalanmi vedela pokecať.
A nechápem ten všeobecný názor, že chalani sú divokí.
Všetko je to podľa mňa o povahe detí. Jasne, súrodenecké hádky sú normálna vec, či ide o párik, alebo aj dievčatá. Tomu sa nikto nevyhne a je to aj potrebné pre deti.
Naši sa od začiatku majú veľmi radi, starší je ochranársky typ, mladší vzhliada k staršiemu a chce po ňom opakovať.
Naučila som sa rôzne druhy áut, dinosaurov, výlety veľakrát akčné,...Všade lego, minecraft, formuly,...Manžel ich učí k úcte k žene, takže sú aj galantní a pozorní.
Majú rovnaké záujmy, hračky, knihy, ..takže to je aj výhoda. Nemám pocit, že sú divokí. Výchova je rovnako zodpovedná ako.pri dievčatách, len mam paradoxne pocit, že sa asi menej bojím ich pustiť do sveta, ako keby sme mali dievča.

sella38
7. mar 2025

Moji maju coskoro 12 a 15 a nikdy sa nebili.

danielahamar
7. mar 2025

Nikdy sa neboli, nemalo konflikt, rozdiel necelé 3roky a inak mám 3chlapcov, len veľký vekový rozdiel, takže ako keby sme mali jedno zas😬

euka210
7. mar 2025

Zavisi od povahy deti...nervy mozes prist aj keby bolo D. My mame 3ch, bola ziarlivost, hadky, bitky, bolo to na nervy, ale nikdy som to nebrala ze kvoli tomu, ze su chlapci. Proste su to uz 2 deti.

mikinka123
7. mar 2025

Môžem ti povedať že teraz, keď sú moji synovia vo veku, že jeden dospelák a druhý teenager, tak sú to tí najlepší parťáci a spriaznené duše...som šťastná že to takto vyšlo, samozrejme veľa robí aj výchova a verím, že si budú vždy jeden druhému oporou...je to úžasné sledovať aký majú pekný vzťah, aj keď pár rokov dozadu by sa najradšej pozabíjali 😃

denkabemommy
7. mar 2025

Je to úžasné. Ale nebolo vždy. Po pôrode prvé 2 roky boli celkom náročné ale najmä preto, že starší syn je extrémne živý tvor. Ale teraz majú 4 a 7 a už je to super. Chalani sa spolu pohrajú, poškriepia, pobijú a potom sa o 5 minút objímajú 😅. V konečnom dôsledku je super mať jediná v rodine pms 🤣

andrejka1974
7. mar 2025

Ja som mala doma 3 chalanov už sú dospeli a bola to často sranda stredný a mladší boli často v sebe ale časom to prešlo teraz sú veľký kamosi a to najstarší a najmladší bývajú spolu v byte

dennkka
7. mar 2025

Ja mám dvoch, teraz už dospelých, je medzi nimi 5 rokov, nikdy nemali žiadny konflikt medzi sebou ako deti, paradoxne sa pobili len raz, keď mali 15 a 20 rokov, kvôli upratovaniu 😀

michaela789
7. mar 2025

Ja mám troch. Najmladší sa ešte nestihol prejaviť, tak zhodnotím starších dvoch.
Samozrejme, že sa hašteria ale biť sa, to ani nie. Starší je už naozaj ten typický starší súrodenec, čo vysvetľuje, usmerňuje, ukazuje, robí mediátora medzi nami rodičmi a mladším. Zavše ho vezme okolo ramien, keď niekam ideme, dáva pozor aby nebyvehol na cestu. Mladší k nemu zatiaľ vzhliada, hoci nie vždy sa mu páči ten kybic 😅
Ja si myslím, že chlapec či dievča, vystreliť to môže stále úplne inak ako čakáš.
To že budú chlapci neznamená, že ti rozbijú dom. A dievčatá zas tiež nie sú zárukou vždy pokojných dní.
Nerieš pohlavie, hlavne v zdraví na svet a v zdraví aj na ňom.

tortelinka
7. mar 2025

Ja mám 3 roky rozdiel, chalani je to super

nevenka
7. mar 2025

@nikpa veru, mam 2 synov a 2 dcery. Na striedacku, takze k 21 mesacnemu chlapcovi pribudlo dievca, teda rozdiel cca 2 roky. A 5 rokov po dcere zase syn a o 2 roky na to dalsia dcera. O nervy prichadzam asi 10x denne. Je to asi rovnake, by som povedala, skor zavisi od povahy, a vyvinoveho obdobia a konstelacie hviezd ako od pohlavia 😅🤣

mer12
7. mar 2025

Aj ja som mala obavy, keď sme zistili, že aj druhý bude chlapec.Samozrejme, ze sa bijú a hasteria celé dni, ale ja ich milujem a som šťastná, že je to tak, ako to je. Je to niekedy psycho lebo obaja sú besni, ale to môže byť, aj keby boli dievča a chlapec. No myslím, že musí byť tá mama trosku tvrdšia, keď ma len chalanov ( nemyslím bitky a krik, skôr, ze si musí pevné stať za svojím, nastaviť jasne hranice ). Aspoň teda, ja to pri mojich tak vnímam.

mariynka
7. mar 2025

@gelifil ach jaj. Kolegyna ma 2synov a 2dcery-tie ziju v chicagu, synovia pomahaju mame.. a poznam kopec takychto pripadov.. tak naco takyto koment? 🙉 moja kamoska si napr rozumie lepsie so svokrou, ako mamou.. 🤷‍♀️

gelifil
8. mar 2025

@mariynka kiez by to tak bolo

123el123
8. mar 2025

Mam chlapca a dievca..dievca je 1000x besnejsie ako chlapec ..a hej biju sa😀