icon

Zvládanie viacerých detí bez pomoci

13. máj 2025

Ahojte mamicky, potrebujem sa vyplakat a trosku povzbudit. Po 2 detoch sme sa rozhodli pre este 1 babo (vzdy to bol taky moj sen) a vzhladom na nas vek sme to uz nechceli odkladat na neskor. Nakoniec to vyslo, no HCG bolo dost vysoke a bojim sa aby to neboli dvojicky. Viem ze HCG samo o sebe o tomto nevypoveda ale aj tak. Momentalne uz vyse tyzdna cakam na sono, ktore by malo byt az o 2 tyzdne ale pojdem skor, lebo uz to nemozem vydrzat. Uz som z toho na zosypanie a kazdy den je to horsie. Mozno si niekto povie, ze 3 a 4 deti nie je rozdiel ale pre mna je to neprekonatelny rozdiel, ja az sama nechapem co sa mi to deje. Mne je z toho tak zle, ze mam kazdy den uzkosti, ktore ma paralyzuju, nemozem spavat, kazdy den len prezivam. Zvazujem vsetky moznosti co dalej, lebo ozaj sa to neda vydrzat a uz to aj lutujem toto rozhodnutie. Bojim sa po vsetkych strankach, aby sme boli zdravi, ako to bude fyzicky, psychicky, financne narocne, ci im vsetkym budem vediet dat dostatok pozornosti a lasky..
Su tu mamicky, ktore maju 4 deti a zvladaju to fajn aj bez nejakej vacsej pomoci od rodiny?

maryetta
13. máj 2025

Skus skupinu mnohodetne rodiny 😉
Mam 4 deti. Najstarsi ma 10 rokov. Najmensia 1 rok. Rodina 300km od nas....

dzina007
13. máj 2025

tuto si pozri maminu:
dvoje dvojičky po sebe + ešte potom neskôr piate bejby.
bývali ďaleko od rodiny keď boli deti malé a všetko spoli zvládli a majú krásnu rodinku. 🙂
https://www.modrykonik.sk/blog/boubatko/

jurly
13. máj 2025

nezvladame, ale snazime sa.
poplaceme si, porozculujeme sa, vybuchneme, ale prejde to.
treba to preckat.

deti95060810
13. máj 2025

my sme ešte aj dom stavali...svojpomocne. mm sa hneval že staviame dom a ja som zas tehotná... nejak sme to museli zvládnuť.
nič si nepraj len zdravie. a upokoj sa - nejak bolo , nejak bude. človek sa niekedy zbytočne trápi ....

lenkakravcova
13. máj 2025

Neviem aký máte časový odstup. Ale čo sa týka počtu detí, 4 sú ešte OK 🙂 Jedine väčšie auto budete musieť asi poriešiť ak máte 5 miestne.

bianka33
13. máj 2025

Veď ešte žiadne dvojičky nečakaš 🙂 ak ti to náhohou lekár potvrdí, tak potom stresuj a rozmýšľaj nad 4 detami. Zatiaľ myslí na to, že budete mať 3 vytúžené deti, netreba dopredu sa báť.

zuzana9393
13. máj 2025

Ale veď aká je pravdepodobnosť, že budeš mať dvojičky? Nemáš len rozhádzané hormóny? Neboj dobre to bude. Prvých 18 rokov bude ťažkých. Ja sa tiež na to spolieham. Mám 3ks 😄

negymama
13. máj 2025

my mame s odstupom cca 2 roky, 4 deti. druhe v poradi k tomu autista. Nastarsia mala testne pred 7 narodeninami ked som porodila stvrteho syna.
Bolo to narocne ale zvladli sme to. Deti su uy velke, posledne roky to velmi rychlo ubieha, najmladsi uz bude mat v lete 14 rokov. Najstarsia bude mat 21 takisto v lete.
Pomoc rodiny sme mali minimalnu, hlavne co sa tyka strazenia deti, nikto nam nekocikoval, nevaroval babetka. Este k tomu sme 5 rokov svojpomocne stavali dom.
Pri stvrtom tehotenstve som si tiez aj poplakala, ze ako to zvladneme, financne aj logisticky, ale zvladli sme to. Vyhoda bola, ze deti som mala plus, minus nekonfliktne a vela ssa vyhrali spolu a mali pekny vztah, a to maju az doteraz.

jaskolka
13. máj 2025

Veď ešte vôbec nevieš,či to budú dvojičky a už takto sa stresujes vopred?

autor
13. máj 2025
@jaskolka

Veď ešte vôbec nevieš,či to budú dvojičky a už takto sa stresujes vopred?

@jaskolka mam k tomu dovod preco sa stresujem, ale nechcem to viac rozoberat. Si myslis, ze ma to bavi prezivat taketo uzkosti, ze sa ani zhlboka nadychnut neviem? Nedokazem to ovplyvnit. Rozmyslam teda nad vsetkymi moznostami, kym sa dozviem nieco viac.

colsami
13. máj 2025

Preco si robis sama taketo stresy, ked to moze byt uplna fabulacia - ja naozaj nechapem na co je toto dobre. Upokoj sa lebo to fakt nie je na nic dobre.
A nevid to tak cierne, dieta si chcela, dobrovolne umyselne a cielene ste ho na tento svet (podla vsetkeho) priniesli, tak naozaj nepochopim ako jedna zena matka dokaze takto uvazovat a pritom zatial absolutne zbytocne (ano, nepochopim). Inak teda myslim ze ziadna dospela zena nezije v jaskyni a je uplne jedno ci planuje prve dieta alebo piate, predpokladam ze vie, ze sa vo svete "stavaju" take veci ako dvojcata... Takze fakt sa daj trosku dokopy, ak to sama nedokazes vyhladaj odbornu pomoc, nech nedopadnes zle (a to myslim v dobrom).

Upokoj sa, proste to nie je na nic dobre teraz vysilovat.
A ano je kopa 4 a viacdetnych a ano zvladaju to fajn a ano mnohi aj bez pomoci rodiny, nie kazdy mame to stastie na babky dedkov a pod.

autor
Autor odpoveď zmazal
zobaka
13. máj 2025

pre svoj klud si vybav ultrazvuk aj skor aj ked plateny, vygradoval ti strach do uzkosti, je mala pravdepodobnost na dvojicky, drzim ti palce, nech to bol len tvoj strach

jaskolka
13. máj 2025

Tak keď len ty sama vieš,aký máš dovod,tak tu ho nik nemôže vedieť,a väčšina žien ti pise,že nemá zmysel sa takto týrať dopredu niečím,čo ani byť pravda nemusí. Aj keby ste mali v rodine dvojičky,to vôbec neznamená,že automaticky ich budeš mať tiež
Vyssie hodnoty hcg nie vždy znamenaju viacplodovu graviditu.
A aj keby...tak co už? Čas už nevrátis.

martyzpp
13. máj 2025

Kdesi som citala, ze je menej stresujuce mat 4 deti nez 3deti. Ale neviem co je na tom pravdy. Ja mam dve a mam dost 🫣😆.

autor
13. máj 2025
@maryetta

Skus skupinu mnohodetne rodiny 😉
Mam 4 deti. Najstarsi ma 10 rokov. Najmensia 1 rok. Rodina 300km od nas....

@maryetta dakujem za tip, popozeram 🙂

autor
13. máj 2025
@dzina007

tuto si pozri maminu:
dvoje dvojičky po sebe + ešte potom neskôr piate bejby.
bývali ďaleko od rodiny keď boli deti malé a všetko spoli zvládli a majú krásnu rodinku. 🙂
https://www.modrykonik.sk/blog/boubatko/

@dzina007 dakujem za tip

autor
13. máj 2025
@deti95060810

my sme ešte aj dom stavali...svojpomocne. mm sa hneval že staviame dom a ja som zas tehotná... nejak sme to museli zvládnuť.
nič si nepraj len zdravie. a upokoj sa - nejak bolo , nejak bude. človek sa niekedy zbytočne trápi ....

@deti95060810 to vas obdivujem.

autor
13. máj 2025
@lenkakravcova

Neviem aký máte časový odstup. Ale čo sa týka počtu detí, 4 sú ešte OK 🙂 Jedine väčšie auto budete musieť asi poriešiť ak máte 5 miestne.

@lenkakravcova neceleho 3.5 roka medzi vsetkymi by bol

autor
13. máj 2025
@zobaka

pre svoj klud si vybav ultrazvuk aj skor aj ked plateny, vygradoval ti strach do uzkosti, je mala pravdepodobnost na dvojicky, drzim ti palce, nech to bol len tvoj strach

@zobaka dakujem, chystam sa pocas najblizsich dni, lebo dalsie 2 tyzdne cakania by som uz nezvladla

lenkakravcova
13. máj 2025

My máme medzi prvým cca 3r, potom 2,5r.stale. a 4ks dokopy. 🙂 takže to j trochu väčší odstup celkovo. Ale
Kamarátka ma medzi prvými asi 3,5, potom už len myslím 1,5r medzi každým ďalším a tiež majú 4ks.
Vy by ste mali teda ešte menší ale s tým že dva naraz. Keď tak to bude náročné ale určite to zvládnete. Využívajú všetky možnosti detských aktivít ktoré máš v okolí - od škôlok po hernicky.

kacena4
13. máj 2025

postav sa k tomu realisticky... a co ked budu dvojicky?! uz si zvladla 2 tak dalsie 2 das lavou zadnou. akurat budete musiet poriesit ako sa ulozite doma a vacsie auto. ostatne uz pojde samo. vela ti deti pomozu neboj das to tak ako aj ostatni rodicia. drzim palceky nech si pokojnejsia a prijmi to ako bude ❤️❤️

mateson2004
13. máj 2025
@kacena4

postav sa k tomu realisticky... a co ked budu dvojicky?! uz si zvladla 2 tak dalsie 2 das lavou zadnou. akurat budete musiet poriesit ako sa ulozite doma a vacsie auto. ostatne uz pojde samo. vela ti deti pomozu neboj das to tak ako aj ostatni rodicia. drzim palceky nech si pokojnejsia a prijmi to ako bude ❤️❤️

@kacena4 dve má , tak ďalšie dve zvládne ľavou zadnou?🤦 Iba väčšie auto a ostatné už pôjde samo. To sú " skvosty" .