icon

Ako privítať nových susedov z Ázie?

stelly652
Dnes o 17:09

Ahojte ľudia chcem sa od vás dozvedieť viac informácií o tejto téme,už poslednej dobe som si všimol aj všímam,že na Východnom Slovensku máme hodne Kórejských a Japonských prisťahovalcov,ktorý sa tu prisťahovali a majú aj spravený trvali pobyt prisťahovali sa len nedávno je to mlada rodina,ktorá to tu ešte nepozná a samozrejme aj našu reč v centre mesta už ani nehovorím koľko ich jest pomalí nám preberú aj zamestnanie a školských pedagógov......a ja sa vás chcem opýtať ako by ste ich privítali nových susedov keď ich vôbec nepoznáte neviete poriadne ich výslovnosť,komunikatívnosť,reč a sú to ešte mladi...boli by ste stým spokojný??...

anonym_6b4da9
Dnes o 17:14

nijak .. alebo ak si ten typ co vita kazdeho tak rovnako ako koholovek ineho ...

anonym_42aeeb
Dnes o 17:18

@stelly652 normálne pozdravím Hello, ak pridrží dvere, Thank you. Sama uvidíš, či sú kontaktný. Ázijská komunita žije väčšinou vo svojej bubline

anonym_3ee291
Dnes o 17:18

@stelly652 aha, ze nevies ich vyslovnost a to ta trapi🤣 nehnevaj sa, ale cely tvoj prispevok vyznieva, ako keby si v zivote cudzinca nestretla a nevies co mas robit. Mimochodom, ani ty velmi nevies "nasu rec"🤷‍♀️

stelly652
autor
Dnes o 17:22
@anonym_3ee291

@stelly652 aha, ze nevies ich vyslovnost a to ta trapi🤣 nehnevaj sa, ale cely tvoj prispevok vyznieva, ako keby si v zivote cudzinca nestretla a nevies co mas robit. Mimochodom, ani ty velmi nevies "nasu rec"🤷‍♀️

@anonym_3ee291 ale čo tam to je jedno akú ja mam výslovnosť ...len mi ide o tých cudzincov či nebudú žúrovať a aby neboli problematicky a dúfam,že si budem dobre sni my vychádzal

januska12323
Dnes o 17:29
@stelly652

@anonym_3ee291 ale čo tam to je jedno akú ja mam výslovnosť ...len mi ide o tých cudzincov či nebudú žúrovať a aby neboli problematicky a dúfam,že si budem dobre sni my vychádzal

@stelly652 nechaj ich na pokoji, keby niečo tak sa ozvú sami

anonym_3ee291
Dnes o 17:34
@stelly652

@stelly652 nemusis s nimi vychadzat nijako a ani oni s tebou. Pises, ze uz sa nastahovali, ci by sme s tym boli spokojni? Nikto nepotrebuje suhlas suseda na nastahovanie sa. Oni sa nepotrebuju druzit mimo svojich s nikym. Ja by som mala strach z teba, zo zvedavej zenskej ktora sa uz boji ze jej novi susedia ukradnu robotu 😀

thereisabear
Dnes o 17:36

Hm, Japonci na východnom Slovensku? To sú tí, čo hovoria po čínsky? Nijako špeciálne ich nemusíš vítať.

anonym_beb7cf
Dnes o 17:36
@anonym_3ee291

@stelly652 nemusis s nimi vychadzat nijako a ani oni s tebou. Pises, ze uz sa nastahovali, ci by sme s tym boli spokojni? Nikto nepotrebuje suhlas suseda na nastahovanie sa. Oni sa nepotrebuju druzit mimo svojich s nikym. Ja by som mala strach z teba, zo zvedavej zenskej ktora sa uz boji ze jej novi susedia ukradnu robotu 😀

@anonym_3ee291
Uz si dakedy cestovala ?

anonym_30baae
Dnes o 17:38

Iste, Korejci tu idu ucit fyziku. Ci myslis, ze zamestnaju slovenske ucitelky aby ucili ich deti? Nie, ich deti budu chodit do slovenskych skol a budu sa tam ucit po slovensky, nebudu sa ucitelky preskolovat na nijaky azijsky jazyk.
A kto vie co su to vobec Korejci, ci to nie su len Cinania, ktori prisli do SNV otovorit dalsi obchod s cinskym tovarom, mate ich este malo.
Japonci? Pokial viem Embrako im patri, takze asi do SNV poslali svojich manazerov. Ale nechapem co sa ty bojis o robotu, vsak ziadnu nemas a kto vie ci si vobec nejaku mal. Najhorsie je, ze asi ani nikdy ziadnu mat nebudes. Jedine, ze by si im chcel ponuknut svoje sluzby a vybavit si cez nich robotu. Ty rano do roboty vstavat nemusis, takze kludne mozu aj zurovat, dospis cez den. Ale neuskodi ti, ked sa naucis jest palickami, ked ta na tu zurku susedia nahodou pozvu aby si si hanbu nenarobil.

orisker
Dnes o 17:45

Konniči-wa, Surobakia é jókoso.

anonym_9ec105
Dnes o 17:51

@stelly652 sú to tvoji priami susedia? Vedľa švagra do vedľajšieho domu sa prisťahovali Vietnamci. A žijú si v svojej bubline. Iba sa pozdravia a nemajú záujem o nejaké susedské kamarátstva . Býva tam dosť veľká rodina. Nie sú hluční a v podstate sú stále zavretí v dome.

petamich
Dnes o 17:54

Ja asi nerozumiem o com je tato tema - myslela som si, ze priatelsky a uprimne chces nadviazat kontakt a zrazu nie 🤷‍♀️ pracu ti zoberu, vsetkym zoberu, zurovat budu...

Prosim vysvetlite mi niekto, co teda autor/ka riesi. Lebo nerozumiem.

anonym_cb159d
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
Dnes o 17:57

Dones im na uvitanie kolac s dierou (babovku).

Vo filme Moja velka tlsta grecka svadba do toho pani domaca vrazila kvetinac, aby to ozdobila. Lebo taky kolac videla prvy raz. Celkom ju to pobavilo, co je to za rozum piect kolac, z ktoreho chyba stred. 😁

anonym_cb159d
Dnes o 17:59
@petamich

Ja asi nerozumiem o com je tato tema - myslela som si, ze priatelsky a uprimne chces nadviazat kontakt a zrazu nie 🤷‍♀️ pracu ti zoberu, vsetkym zoberu, zurovat budu...

Prosim vysvetlite mi niekto, co teda autor/ka riesi. Lebo nerozumiem.

@petamich má svojské témy...
Minule riešil ako komunikovať s číňanmi, keď nevedia po anglicky.

petamich
Dnes o 18:00
@anonym_cb159d

@petamich má svojské témy...
Minule riešil ako komunikovať s číňanmi, keď nevedia po anglicky.

@anonym_cb159d aha tak to vela vysvetluje 🙂

stelly652
autor
Dnes o 18:25
@anonym_9ec105

@stelly652 sú to tvoji priami susedia? Vedľa švagra do vedľajšieho domu sa prisťahovali Vietnamci. A žijú si v svojej bubline. Iba sa pozdravia a nemajú záujem o nejaké susedské kamarátstva . Býva tam dosť veľká rodina. Nie sú hluční a v podstate sú stále zavretí v dome.

@anonym_9ec105 ano priamy susedia

anonym_b777cb
Dnes o 18:54
@stelly652

@stelly652 Ponúkni im rizoto z chladničky a spýtaj sa ich na poštovú banku.

anonym_82cace
Dnes o 19:03
@stelly652

@stelly652 Chlape, to nebolo o tvojej výslovnosti, ale desnom pravopise!

stelly652
autor
Dnes o 19:05
@anonym_82cace

@stelly652 Chlape, to nebolo o tvojej výslovnosti, ale desnom pravopise!

@anonym_82cace kde zas som spravil chybu??..šak som si to ešte raz prešiel čo som napísal a skontroloval

anonym_3ee291
Dnes o 19:13
@anonym_beb7cf

@anonym_3ee291
Uz si dakedy cestovala ?

@anonym_beb7cf nielen cestovala, ale aj zila v inej krajine niekolko rokov. Pointa?