icon

Ako riešiť poškriabané auto od susedov?

20. sep 2026

Prosím čo by ste robili na mojom mieste? Susedov chlapec spadol na bike a oškrel mi auto. Sú tam tri hlbšie škrabance. Neviem sa rozhodnúť, či to riešiť s rodičmi alebo čo. Nerada by som, aby mi to v tom mieste začalo hrdzaviet (ako to ošetriť). Som matka samoživiteľka a každé € mi je dobre....

anonym_24b5e3
20. sep 2026

Daj fotku

anonym_d736a4
20. sep 2026

Samozrejme, ze by som to riesila s jeho rodicmi. Uplne v klude a uplne slusne, nevidim na tom nic zle.

amonet
20. sep 2026

ano riešit s rodicmi cez ich poistenie nehnutelnosti- je tam vacsinou vseobecna zodpovednost za skody na taketo veci

anonym_af0bb8
20. sep 2026

@anonym_autor my to mame poistené vramci poistenia našej nehnuteľnosti

windblue
20. sep 2026

Tak bud to budeš riešiť s ich rodičmi, najlepšie kludnou cestou s dohovorom ich synovi aby daval lepsi pozor a preplatia to idealne z poistenia alebo to budeš cvakat sama a zahryzat si do pery keď ich/jeho stretnes

chrobak7
20. sep 2026

@anonym_autor Áno, riešiť to.

anonym_1f6cd4
20. sep 2026

Mne tak sused (dieťa) vrazil do auta (on sa dosť škaredo udrel ale je ok) nebyť kamerového záznamu neviem či by sa niekto priznal, ale spôsobil dosť zle opravitelnu preliačeninu na firemnom aute. Normálne som išla za rodičmi, ved sa poznáme, vysvetlila som situáciu, poriešilo sa ro cez ich poistku domácnosti a všetko v poriadku.

bielasovicka
20. sep 2026

@anonym_autor a ti rodičia o tom vedia?

anonym_e1bd89
21. sep 2026

Jasne, že to riešiť s rodičmi, ten diel auta musíš dať nastriekať (jeden diel stojí od 70€ a viac), inak ti to začne hrdzavieť. Ak oškrel 2diely, tak 2x.