icon

Ako riešiť potkany od susedov?

Dnes o 15:20

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Už niekoľko mesiacov vidíme, že sa nám po dvore a okolo domu pohybujú potkany. Máme podozrenie, že chodia od suseda, ktorý chová sliepky a krmivo má často voľne prístupné. Nechcem sa so susedom pohádať, ale úprimne mi to už začína prekážať. Máme malé deti a nie je mi príjemné nachádzať potkanie diery pri plote alebo vidieť potkany behať po záhrade. Dá sa s tým niečo robiť, je to len podozrenie, naokolo ale nikto nič nechová. Môžem to nahlásiť na obecný úrad?

anonym_3f1e3c
Dnes o 15:26

nemui to ist od susedov.. krysi sa kludne mohli zahniezdit o niekolko domov dalej .. nechoda tam niekdo prasce ci podobne zvery? slipky ich nepritqahuju .. a ako riesit jedine najst odkial chodia a znicit im hniezdo .. alebo kupit macku ..

autor
Dnes o 15:33
@anonym_3f1e3c

nemui to ist od susedov.. krysi sa kludne mohli zahniezdit o niekolko domov dalej .. nechoda tam niekdo prasce ci podobne zvery? slipky ich nepritqahuju .. a ako riesit jedine najst odkial chodia a znicit im hniezdo .. alebo kupit macku ..

@anonym_3f1e3c Nechodia, sme v strede zastavaného územia, väčšina ľudí tu má max. psíka.

lenka7477
Dnes o 15:38

mačka je dobrý nápad , tá vychytá myši aj potkany - ak by Vám to samozrejme neprekážalo , no problém nemusí byť u suseda hneď vedľa , môže byť aj ďalej , alebo niekomu z pivnice, či od smetiakov .

lenka7477
Dnes o 15:41

ešte ma napadlo , nejaký holubár , alebo chovateľ vtáctva ktorý má voliéru tam nebýva ?

simca06022011
Dnes o 15:46

potkany a hlodavce sa zdrzuju aj tam, kde nikto nic nechova, najdes ich predsa aj v strede sidlisk. Treba to riesit, napr kludne susedovi povedat, nech krmivo si hodi do sudov a zavrie, nakolko sa tam potkany premnozili. Treba aby ste ich vychytali, tak u vas ako aj on sa tomu venoval. Macky pomahaju, ale to jedna domaca macicka si s tymto neporadi. Normalne pasce, teraz je aj jar za nami, urcite sa kotilo kopu mladych to treba vychytat cim skor.

anonym_7f2b56
Dnes o 15:57

Zi a nechaj zit. Ublizuju ti tie potkany nejako?

anonym_ca57fc
Dnes o 16:20
@anonym_7f2b56

@anonym_7f2b56 Jasné, úplný luxus nechať si oliezať záhradu, v ktorej sa mi hrajú deti, potkanmi.

anonym_df5096
Dnes o 16:24
@anonym_7f2b56

@anonym_7f2b56 naštuduj si o epidémiách moru a potkanoch

alenka58
Dnes o 16:35

mačky sú na potkany najlepšie, pripraviť treba aj pasce, ja by som sa celkom bála keď ich už aj vidíte cez deň tak ich bude asi veľa treba to riešiť trebars aj deratizérom

pinkgirl
Dnes o 17:15

Normálne oslov suseda, že sa premnozili potkany a nech urobí nejaké opatrenia aby ich nelakalo behať ku sliepkam. A u seba na rozumných miestach nastraž pasce - lepiace sú fajn.