icon

Ako sa slušne vyhnúť otravnej susedinej ponuke?

thirstymonk
Včera o 08:36

A je to tu. Trošku vzdialenejšia suseda otravuje, že mi finančne poradí, o čo ja naozaj nemám záujem, ani s tým strácať čas atď atď. Zrejme pôjde zas o nejakú pyramídu, alebo niečo také.
Ja mám človeka, ktorému verím, cez neho investujem na etoro, resp. ho kopírujem a fakt sa mi nechce na úkor svojho času tráviť pri dajakej samozvanej susede 40 minut a pozerať sa na grafy a čísla. I don't care.

Keby aj v normálnom živote bola otravná, tak by som ju rovno poslal do... ale nechcem sa s ňou rozhádať. Je celkom v pohode, len očividne nepochopila moja trápne výhovorky, že tým chcem povedať niečo ako "Neotravuj ma so svojimi blbosťami".

Glupe reči si môžete odpustiť, už nemáme 16 a suseda je jednou nohou v dôchodku.

Strana
z2
anonym_97a325
Včera o 08:39

@thirstymonk Slušne by som p.susedke povedala, že už mám vlastného finančného poradcu, ktorý mi radí už nejakú dobu a som s ním spokojná

anonym_92bcff
Včera o 08:39

Normálne jej povedz máš poradcu, máš zainvestované a si spokojný nebudeš nič meniť.

anonym_55c1da
Včera o 08:40

No veď toto je uplne jednoduché stačí keď jej povieš, že už máš svoje investície poriešené a nepotrebuješ jej služby, že musí hladať inde. Vybavené. Čo sa tam chceš vyhovárať

anonym_6eeeab
Včera o 08:41

@thirstymonk “nemám záujem.” Čo je na tom ťažké?

patka06

@thirstymonk Presne ako si tu napísala, že už máš svojho poradcu, ktorému dôveruješ a nechceš ho meniť.

anonym_56b0c0

Aký je problém povedať nie?

anonym_3b6069
Včera o 08:45

Ake glupe reci? Vsak ty si glupy ked mas problem povedat na rovinu dakujem za ponuku, ale mame ineho poradcu a sme s nim spokojni

anonym_524aa5
Včera o 08:45

@thirstymonk veď jej normálne povedz, že ty máš toto už poriešené a nemáš ďalšie prachy na riešenie, ale aj bude niekto potrebovať, dáš jej vedieť. Ak bude ďalej otravovať a tváriť sa, že nepochopila, tak narovinu: týmto som chcel slušne povedať, že nemám záujem.

katkaseiner
Včera o 08:46

Ja som tiez len za jednoduchu info typu ze uz mas vsetko zainvestovane cez niekoho, kto ti riesi investicie uz roky a si spokojna... koniec...
Inak toto tiez nechapem tychto ludi.. vyhodis ich dverami a vlezu oknom. Ja chapem ze tento typ prace je proste taky ale chapem aj teba ze si ju nechces pohnevat...

sisska96
Včera o 08:48

Však normálne nemám záujem, mám vlastného poradcu , bodka.

monro
Včera o 08:48

Povedať jej presne to, že nemáš záujem. A ďalej sa s ňou nevybavovať.

sissy27
Včera o 08:55

@thirstymonk naco trapne vyhovorky? Ved jej normalne povedz “dakujem, nemam zaujem”. Ak bude treba tak aj viackrat.

tykat
Včera o 09:01

"so znamymi/susedmi/kamaratmi/rodinou/cudzimi financie nikdy neriesim"

anonym_b674ea
Včera o 09:06

@thirstymonk co keby si jej povedal dovod tak ako tu, ze uz niekoho mas atd? A ked ta budem chciet neskor zastavit tak povedz ze nato nemas volne financie a nemas zaujem, kedze ako si povedal minule uz mas jiekoho ineho.

motylik2559
Včera o 09:10

@thirstymonk A naco sa trapne vyhovoras? Normalne si mal narovinu povedat, ze si nic take neprosis, lebo take veci mas davno poriesene a si spokojny. To fakt sa chces spovedat susede aj ked su dobre vztahy?🤦‍♀️🤦‍♀️

anonym_c1dd17
Včera o 09:11

@thirstymonk ja raz za dva tri roky sa rad stretnem s tymito rychlokvaskami a mam z toho srandu... davam "hlupe" (rozumej zakladne) otazky a castokrat sa zamotaju a nechaju to tak...
Alebo rovno povedz, ze ti nema co ponuknut (slusne), lebo mas zainvsetovane omnoho vacsie peniaze za omnoho mensie poplatky... to hovorim, ked nemam cas / chut sa vybavovat...

anonym_0b9d50
Včera o 09:14

Povedz, ze teraz aj tak nemas nic, co by si mohol vlozit.

0silvia0
Včera o 09:14

@thirstymonk ja nerozumiem, prečo by si sa mal so susedou rozhádať len preto, že ju slušne odmietneš? Ty jej nič nedlžíš a to, že ona sa naserie, keď ty odmietneš jej ponuku vôbec nie je tvoj problém.
Stačí povedať, že už na financie niekoho máš, komu veríš a po druhé, nechceš aby o tvojich financiach vedeli susedia a susedy.

muchotrafka298
Včera o 09:16

Uplne jednoducho. Dakujem, nemam zaujem, mam tieto veci vyriesene. Hotovo. Nic na tom nie je drze alebo neslusne. Ja som takto poslala kade lahsie byvalu kolegynu poistovacku aj suseda, dakujem za ponuky, mam to poriesene.

januska12323
Včera o 09:20

Ďakujem už to mám poriešené. Prečo sa vyhovárať?

anonym_59a962
Včera o 09:22

@thirstymonk Ďakujem za ponuku, nemám záujem. O svojich financiách rozhodujem ja sám a viem čo mám robiť. Dovidenia

rozculena
Včera o 09:25

@thirstymonk glupa je akurát táto tvoja otázka,keď nevieš povedať susede NIE,ďakujem.

andreadca
Včera o 09:27

Ja som jednému finančákovi asi pred mesiacom povedala, že bohužiaľ nie som v takej fin.situácii aby som si mohla dovoliť investovať...tak rýchlo skončil, že ma to až prekvapilo.

zuzacka16
Včera o 09:31

ja neviem ľudia, ale to sa naozaj musíte prísť pýtať na koníka takéto veci? veď normálne poviem nie, mám už dávno iného finančného poradcu a hotovo..a život ide ďalej, ak to nepochopí, tak ju ignoruj..

marsmykkok
Včera o 09:47

@thirstymonk Normálne jej povedz, že teba táto oblasť zaujíma a riadíš si financie sám a že ti to aj ide a máš zisky... A že proste v tomto veríš len sebe a dáš len na seba. Ak povieš že máš iného poradcu bude chcieť pozrieť a zauditovať zmluvy, treba proste narovinu povedať že jednoducho takéto si riešíš sám. To podobne ako keby máš susedu čo upratuje byty a ponúkne ti že bude upratovať aj tvoj, slušne povedať že rád upratuješ a upraceš si sám a nepotrebuješ jej pomoc. Tu proste povedať že financie si spravuješ sám, táto oblasť ťa zaujíma a pomoc nepotrebuješ.

anonym_c5f0a3
Včera o 09:50

"Nie." je tiez kompletna veta 🙂 nemusis nic vysvetlovat

martinmmartin
Včera o 10:12

Spytaj sa susedy ze ako je to mozne ze este nebyva na bahamach ked je taka strasne uspesna investorka. Ze kde robi chybu

hellwant
Včera o 10:38

Cash Flow Investora nekopirujes nahodou na tom e-tore? Celkom v poho chalan.

anonym_6bf665
Včera o 12:12

Ja by som zas rovno povedala že nemám ani čo investovať. V tejto dražobe.

zobaka
Včera o 14:31

na rovinu povedat, ze nemas zaujem, ze tieto veci mate poriesene a ked budes mat sam sa ozves

Strana
z2