Ako si vypýtať podklady k rekonštrukcii na domovej schôdzi?
Ahojte, bývame v staršej bytovke v Ružinove a na poslednej domovej schôdzi správca navrhol zvýšiť fond opráv zo 70 na 125 eur mesačne, vraj kvôli streche a výťahu. Som za opravy, len nám nikto neukázal konkrétny rozpočet ani ponuky od firiem. Máte skúsenosť, ako si normálne vypýtať podklady, aby som nevyzerala ako tá, čo všetko blokuje? Ďakujem za rozumné rady
Aj ked budete brat uver na dofinancovanie musite mat ako dom nasporene, takze teraz len sporite. Ked sa bude schvalovat oprava budete mat predlozene cenove ponuky spracovane podla projektu, za ktory tiez zaplatite a najprv vyberiete projektanta. Tak isto budete v pisomnom hlasovani riesit sposob financovania oprav. Takze teraz ste len odsuhlasili zvysenu tvorbu FO.
Nemusite mat vobec konkretne firmy este vybrane, ani presny rozpocet. Proste zacinate setrit, aby ste mali peniaze v buducnosti.
Stat dava uvery, ale ziada nejaku cast vlastnych prostriedkov.
O firme a rozpocte sa hlasuje pisomne, ked to bude aktualne. Kazdy z vas moze navrhnut, aku firmu zaradit do sutaze, ak ona suhlasi, da vam ponuku, vy to potom pisomne potvrdite.
Ste iba na zaciatku cesty a to zacat setrit peniaze. Vsetko ostatne pride neskor.
Hm, zatiaľ ti nemá čo ukázať. Fond opráv sa musí najprv 'naplniť', keď tam bude dosť financií tak začnete s výberom firiem. Kým nie sú peniaze je zbytočné žiadať ponuky na opravy.
Hm, zatiaľ ti nemá čo ukázať. Fond opráv sa musí najprv 'naplniť', keď tam bude dosť financií tak začnete s výberom firiem. Kým nie sú peniaze je zbytočné žiadať ponuky na opravy.
@pinkgirl Orientacne sa samozrejme pytat mozu, takto som mal hruby odhad vytah= 80 az 100 000.

@anonym_autor najprv asi sporíte a vytvárate fond nie?