Ako zvládnuť život s hlučnými susedmi?
Zdravím, mám problém s hlučnou susedkou.
Bývame v paneláku už 7 rokov. Nie je tu počuť televízia, hovor, fakt nič. Doteraz som o susedoch nad nami nevedela vôbec - či sú doma, alebo nie. Fakt nič - ani keď vysávali, sťahovali sa - nič. Ani zhora, ani zdola, ani na rovnakom poschodí.
Pred rokom sa pôvodný susedia odsťahovali a nasťahoval sa nad nás manželský pár cca 40 rokov. Pani je celý deň doma na materskej, už asi rok. Nasťahovali sa sem pred rokom, decko mohlo mať tak ani nie pol roka, teraz má tak 1,5 roka. Ale dupot od nich neskutočný, a to už v dobe keď to decko ešte nechodilo. Čo je najhoršie je, že častokrát je počuť toto - strašná rana ako hodí niečo na podlahu, a následne detský plač - asi sa zľakne alebo čo, nedivím sa. Ten plač je počuť na chodbe, nie priamo na byte, ako som písala tak ľudí nie je počuť, len ten dupot stále. Samozrejme sa nesťažujem na ten rev na chodbe, len poukazujem, že ten rámus stresuje aj jej vlastné decko.
Slúchatká nepomáhajú, lebo je to dupanie - vibrácie.
Dohovor s nimi nebol žiadny, prvýkrát sme ich slušne upozornili, potom prestali otvárať dvere - zase dupot po 22-hej, poťahovanie nábytku. Stála som pred ich dverami, že im zase zaklopem a zrazu hukot ako keby niekto vysypal bedňu črepín na podlahu. Netuším, čo to bolo.
Po roku mi rupli nervy a kúpila som veľký reproduktor a v sobotu, keď býval dupot najhorší, som tomu vyhulila na 100% a hrala techno od 14-tej do 22-hej, myslím že najhoršie sa prenášajú právie tie basy, ako ekvivalent k dupaniu. Odvtedy sa hluk znížil o 90%. A to sme sa s nimi nijako nebavili asi tak 9 mesiacov, a zrazu to dupanie dokázala utnúť sama od seba a chovať sa normálne asi tak 10 dní.
Aj napriek tomu to potom zase začala skúšať a keď zase počujem, ako hádže veci na zem - keď to trvá dlhšie ako hodinu, zapnem reprák v obývačke a do servisného okiena v spálni dám druhý so zvukom vrtačky. Toto je bohužiaľ jediné čo zaberá a robím to tak raz týždenne na 6 hodín.
Nie je to šťastné riešenie, pretože to otravuje aj iných susedov, takže mi poraďte - ako to mám riešiť inak? - majiteľ bytovky od toho dal ruky preč a ona neotvára dvere. Alebo aspoň my vysvetlite, čo chodí v hlave tejto osoby. Premýšľala som, že mám koberec navyše, že jej ho ponúknem a nech keď to na ňu príde, že nech hádže tie veci naň, že to tlmí zvuk. Myslíte, že by to pochopila, keby som jej ho nechala pred dverami?
to je riesenie padnut na ich ak nie pod ich uroven ..nechcela by som byt vasa suseda ani jedneho ... naozaj podareny ludia ...
Ty nie si normálna, dúfam, že toto napísalo unudene decko
@anonym_2f42d5 Nie, mam 36. Je to legit ❤️
to je riesenie padnut na ich ak nie pod ich uroven ..nechcela by som byt vasa suseda ani jedneho ... naozaj podareny ludia ...
@anonym_41550a Podareni ludia. Mas tam gramaticku chybu.
@anonym_2f42d5 Nie, mam 36. Je to legit ❤️
@anonym_autor Predpokladam, ze bezdetna 36 rocna zena s alergiou na male deti. A take male deti hracky hadzu bezne na podlahu. Neviem odkial mas, ze pani hadze.
@anonym_41550a Podareni ludia. Mas tam gramaticku chybu.
@anonym_autor pôvodní susedia, slúchadlá, mi vysvetlite... je správne.
@anonym_autor Predpokladam, ze bezdetna 36 rocna zena s alergiou na male deti. A take male deti hracky hadzu bezne na podlahu. Neviem odkial mas, ze pani hadze.
@anonym_e2d2c5 Mam dve deti v teenagerskom veku a prisli s tym oni. Neverila som ze to zaberie ale boli sme zufali a chlapci vybrali reprak.
To decko nemalo ani pol roka ked sa sem nastahovali. To bol dupot - behanie. Ktore dieta beha v takom veku?
@anonym_e2d2c5 Mam dve deti v teenagerskom veku a prisli s tym oni. Neverila som ze to zaberie ale boli sme zufali a chlapci vybrali reprak.
To decko nemalo ani pol roka ked sa sem nastahovali. To bol dupot - behanie. Ktore dieta beha v takom veku?
@anonym_autor Aj ja dupem, normalne ako slon. Este sa nenasla trapna suseda, ktora by mi nechala koberec pred dverami 🤦♀️. Som zvedava, ake ticho islo od vas, ked si mala 2 male deti. Ja mam super susedu, ta mi vzdy vravela, ze ake mame kludne dieta, ze nic od nas nepocut. A to mala, ked mala vek toho dietatka co tu nan kydas hadzala teda dost veci na podlahu a casto.
@anonym_autor pôvodní susedia, slúchadlá, mi vysvetlite... je správne.
@anonym_e3be8b Sluchadla je cesky - moja chyba. Ale povodni susedia to je tak chyba co si spravila (podarenY ludia), to je spravne, ty mas problem s nominativom mnozneho cisla.
@anonym_autor Aj ja dupem, normalne ako slon. Este sa nenasla trapna suseda, ktora by mi nechala koberec pred dverami 🤦♀️. Som zvedava, ake ticho islo od vas, ked si mala 2 male deti. Ja mam super susedu, ta mi vzdy vravela, ze ake mame kludne dieta, ze nic od nas nepocut. A to mala, ked mala vek toho dietatka co tu nan kydas hadzala teda dost veci na podlahu a casto.
@anonym_e2d2c5 A my si s detmi normalne vypekame hudbu, normalne, ako... nie slon, ako milovnici techna.
Ten koberec jej tam teda nebudem nechavat, presvedcila si ma, bolo by to trapne. Vsak nech si dupe, my si nieco pustime ❤️
@anonym_autor mňa si neopravila. Ja gramatické chyby nerobím. Ale ty áno, tak opravovanie chyby iného príspevku, vyzerá smiešne.
@anonym_autor mňa si neopravila. Ja gramatické chyby nerobím. Ale ty áno, tak opravovanie chyby iného príspevku, vyzerá smiešne.
@anonym_e3be8b PodarenÝ ludia je spravne podareni ludia.
Dobre som sa zasmiala... pretoze toto chysta muz na suseda... tlaci nam hudbu a tie basy ma naplno, ale jedna sa o 2 domy vedla seba (ziadna radovka). Na druhej strane si ale klopkam na celo... ak toto muz spravi (nespravi lebo to nie je sposob ako mu povedat ze ma stlmit basy) tak klesne pod uroven suseda. Cize trpime to, len teda dokedy...
To co robis ty radsej ani nekomentujem... lutujem zbytok ludi v bytovke, co toto musia prezivat...
@anonym_e3be8b Ty nemas deti ze, a od zakladky si to zabudla.
@anonym_e3be8b PodarenÝ ludia je spravne podareni ludia.
@anonym_autor stále to píšeš inému človeku. Nikde som JA nenapísala podarený ľudia. Nemám problém s nominatívom plurálu. Ty nevieš priradiť, kto ti píše.
Dobre som sa zasmiala... pretoze toto chysta muz na suseda... tlaci nam hudbu a tie basy ma naplno, ale jedna sa o 2 domy vedla seba (ziadna radovka). Na druhej strane si ale klopkam na celo... ak toto muz spravi (nespravi lebo to nie je sposob ako mu povedat ze ma stlmit basy) tak klesne pod uroven suseda. Cize trpime to, len teda dokedy...
To co robis ty radsej ani nekomentujem... lutujem zbytok ludi v bytovke, co toto musia prezivat...
@katkaseiner Je nieco ine radovka a ine byt, kde nie je kam utiect. Minuly vikend ked boli tak velke teploty s tym zacala zase - pustili sme hudbu a prestala. Nedokazem si predstavit, byt v tom byte v takom teple a este do toho ten permanentny dupot. To nespominam ze to robila po 22-hej az do polnoci, s tym napriklad prestala uplne.
@anonym_e3be8b Ty nemas deti ze, a od zakladky si to zabudla.
@anonym_autor deti mám, len ty stále zle čítaš. Písala ti to iná baba, nie ja. Už pochop!
@anonym_autor stále to píšeš inému človeku. Nikde som JA nenapísala podarený ľudia. Nemám problém s nominatívom plurálu. Ty nevieš priradiť, kto ti píše.
@anonym_e3be8b Ale ty si spravila chybu v tom co si mi akoze opravila, o tom pisem.
@anonym_autor deti mám, len ty stále zle čítaš. Písala ti to iná baba, nie ja. Už pochop!
@anonym_e3be8b A aka je odpoved na moju otazku, ako to riesit inak?
Odsťahuj sa.
Evidentne nie si schopná a ochotná pre bývanie medzi ľuďmi.
Kúp si nehnuteľnosť na samote - tam ti bude najlepšie.
Teba mať za susedu musí byť výhra. Ľutujem ani nie tak pani nad vami ako ostatných susedov.
@anonym_e3be8b A aka je odpoved na moju otazku, ako to riesit inak?
@anonym_autor odpoveď je, že si konfliktná osoba a nepriznáš si chybu a som presvedčená, že preháňaš aj v tomto konflikte so susedmi. Malé dieťa nebude sedieť na stoličke a kompáľať nohami. Behá, hodí hračku o zem, plače.... Ale tvoje deti také veci určite nerobili.
Si teatrálna, neznášanlivá a panovačná osoba.
@anonym_autor odpoveď je, že si konfliktná osoba a nepriznáš si chybu a som presvedčená, že preháňaš aj v tomto konflikte so susedmi. Malé dieťa nebude sedieť na stoličke a kompáľať nohami. Behá, hodí hračku o zem, plače.... Ale tvoje deti také veci určite nerobili.
@anonym_e3be8b Preco si si ten prispevok neprecitala? Ked nie je pocut, ako sa niekto stahuje, ako vysava, ale zrazu budem pocut, ako pada hracka na zem? Ty necitas ze ten panelak je odizolovany? Zdrojom toho hluku je dospela zena. Navyse ak by zdrojom toho hluku bolo to decko, tak ako by realne spravila, ze zrazu prestane dupat na 10 dni. Necitas co pisem.
Autorka prepáč, ale teda mňa si s tým pobavila a pri predstave tej vŕtačky, som sa normálne začala nahlas smiať😂😂
Moja nebohá babka hovorievala, že na hrubé vrece hrubá záplata😂
A ty si to dala na pani💪😂
Si teatrálna, neznášanlivá a panovačná osoba.
@anonym_c0c0b6 Snazim sa ❤️
@anonym_autor ako ked to funguje tak naco to menit? Super ze to vies takto poriesit.
@anonym_autor ako ked to funguje tak naco to menit? Super ze to vies takto poriesit.
@anonym_339f43 Kvoli ostatnym susedom. Tu si mamicky idu honit ublizene ego ale ako som pisala, v tejto bytovke sa fakt musite snazit aby ste boli hlucni. Padajucu hracku fakt nie je pocut a pri tej vahe co to decko v 1,5 roku ma by som to nepocula, ani keby skocilo zo stropu. Ked sem prisli tak navyse malo pol roka a ten dupot bol konstantny - akoze fakt cely den. Jasne som napisala, ze je pocut ranu - a potom plac, ale to tu zenu aj tak nezastavi aby ked uz nie nas, nestresovala svoje vlastne decko.
@anonym_339f43 Kvoli ostatnym susedom. Tu si mamicky idu honit ublizene ego ale ako som pisala, v tejto bytovke sa fakt musite snazit aby ste boli hlucni. Padajucu hracku fakt nie je pocut a pri tej vahe co to decko v 1,5 roku ma by som to nepocula, ani keby skocilo zo stropu. Ked sem prisli tak navyse malo pol roka a ten dupot bol konstantny - akoze fakt cely den. Jasne som napisala, ze je pocut ranu - a potom plac, ale to tu zenu aj tak nezastavi aby ked uz nie nas, nestresovala svoje vlastne decko.
@anonym_autor ludia su rozni, ved si tu citala ze jedna pise ze dupe ako slon ale sa este nikto nestazoval. Tak doprcic dam si pozor a nedupem, necakam kym.niekomu rupnu nervy a kupi reprak. Ale nie, panicka dupoce lebo sa nikto nestazoval.

Ty nie si normálna, dúfam, že toto napísalo unudene decko