Brali by ste susedovo dieťa každý deň do školy?
Suseda sa ma spýtala, či by som ráno nemohla brať do školy aj jej syna, keďže naše deti chodia do rovnakej školy a aj tak tam autom idem.
Občas by mi to vôbec nevadilo, ale ona myslí prakticky každý deň. A mám pocit, že z malej láskavosti by sa zrazu stala moja povinnosť.
Asi by ste do toho išli?
by tom to odkomunikovala ako malú láskavosť aby jej ani nenapadlo to brať ako moju povinnosť ...
nastriedačku, alebo keby ich poobede berie... každý deň je predsa len veľa aj za palivo...
Pokiaľ by ma to nejako výrazne neobmedzovalo,tak prečo nie?A ešte dodám, že pokiaľ suseda nepatrí do skupiny "vypočítava mrcha,,
@anonym_autor A čo v prípade, že by sa stala nehoda
Prečo by si ho mala brať ráno do školy?
Pre mňa by to bola oštara. Ak ti to nevadí tak OK.
Otázka aj aké staré dieťa. Každopádne by som nastavila pravidlá, o koľkej sa odchádza a že na nikoho nečakám, ani nebudem odchádzať skôr keď mi to nebude vyhovovať.
my sme bravali susedu, chodila so synom do rovnakej skoly, ale nechceli kazdy den, nam to problem nerobilo
nastriedačku, alebo keby ich poobede berie... každý deň je predsa len veľa aj za palivo...
@bavlnka92 tak ked tam ide do tej skoky tak ci tak aj tak spali palivo. Ja by som vzala ked tam idem aj tak. Snad sa jej niecim revanzuje kupi jej dietatu nieco pripadne kej kavu dezert vino...
hm nie..buď ako bolo navrhnuté, žeby ste sa striedali, ty teda ráno a ona poobede, alebo by ti dávala na PHM, teda prispievala, proste nájsť kompromis, ako sa hovorí, kamaráti buďme ale dlhy si plaťme..vieš mne sa tak stalo (tiež so susedou), jej dcéra a moja chodia spolu do triedy, tiež ma poprosila vyzdvihnúť niekedy jej malú, ale teda mi to máme kúsok, nemusím chodiť autom a vieš čo? nemala som problém, ale keď som ja potrebovala, tak už vykrúcačky a podobne, tak vravím nie a hotovo
Áno. Brala by som ho. Asi jej nemá kto pomôcť. Pre teba to je len maličkosť. Veď nikdy nevieš kedy budeš ty potrebovať pomoc. Veď dobrý skutok sa ti vráti. 😄
Prečo by si ho mala brať ráno do školy?
Pre mňa by to bola oštara. Ak ti to nevadí tak OK.
Otázka aj aké staré dieťa. Každopádne by som nastavila pravidlá, o koľkej sa odchádza a že na nikoho nečakám, ani nebudem odchádzať skôr keď mi to nebude vyhovovať.
@anonym_774378 tak mozno rodicia nemozu koli praci. A ked tam chodia obe deti....
jedine na oplátku alebo za príspevok na palivo, lebo inak sa budeš cítiť ako využívaná
@anonym_autor Ak sa deti kamaratia, zvazila by som to.
@bavlnka92 tak ked tam ide do tej skoky tak ci tak aj tak spali palivo. Ja by som vzala ked tam idem aj tak. Snad sa jej niecim revanzuje kupi jej dietatu nieco pripadne kej kavu dezert vino...
@slavomira236 ale žiaľ nie každý to má, že snáď sa revanžujem, berie to presne tak, že aj tak ide tou cestou, tak prečo by nevzala, ale nedá nič, ešte keď niečo sa stane (napríklad si teraz vymyslím, že ostane v zápche, tak ti aj vynadá, že prišli neskoro) takže tak..už si dávam veľmi pozor na toto, lebo nie raz sa mi to otočilo chrbtom..
@anonym_774378 tak mozno rodicia nemozu koli praci. A ked tam chodia obe deti....
@slavomira236 rodičia si to mali zariadiť, ak by som sa niekoho opýtala tak očakávam že môže odmietnuť alebo chcieť nejakú kompenzáciu. Ja nie som charitatívny taxík len preto že niekto "nemôže"
A ešte otázka či je to suseda alebo kamarátka. Lebo je veľký rozdiel keď ti niekto v podstate cudzí napchá cudzie dieťa do auta a iné keď poznáš rodičov aj dieťa.
@anonym_autor na prvom stupni sme mali podelené, oni brali deti ráno, my sme chodili poobedie po deti do družiny. Inak sa to časovo nedalo
každý deň by mi to vadilo. Už len z princípu by mi to prišlo zaväzujúce. Plus čo keď budeš mať dieťa choré a do školy vtedy (autom) nepôjdeš, čo potom, ak sa stane nejaká nehoda - zodpovedný bude kto? Možno občas pôjdete na poslednú chvíľku a zmeškáte začiatok (zmešká aj suseda?) - alebo naopak... Z času na čas by pre mňa bolo ok, ale každodenne nie - necítila by som sa komfortne a čím som staršia, tým viac dbám aj na svoje pocity a potreby 😀
@anonym_autor tu je najväčším problémom zodpovednosť za zdravie či život cudzieho dieťaťa (náklady sú v zásade tie isté).
Na druhej strane viem, že aj na západe ľudia zo vzdialených obcí vozili viacero detí (plné 7-8miestne auto) jeden rodič ráno, iný rodič potom zo školy. Je to dilema. A je to na rozumnej dohode tých rodičov.
Keby aspoň bolo možné, že keď z akéhokoľvek dôvodu ty nepôjdeš autom, aby sa to cudzie dieťa dostalo do školy včas nejako inak. Lebo nie vždy môžeš stihnúť to jeho rodičom avizovať deň vopred.
Ja by som suhlasila, ale zdoraznila by som ze musi ratat s tym ze ak z nejakeho dovodu nepojdem (napr. dieta mi ochorie a nepojde do skoly) tak si musi najst nahradne riesenie a bude to jej problem ktorym sa ja nebudem vobec zaoberat. Tiez sme mali kym boli deti mensie niekolko takychto dohod, ale u nas to bolo vzdy obojstranne - napr jeden vezie rano a druhy poobede, alebo sme sa striedali po dnoch.
@anonym_autor ved sa mozete dohodnut, ze napr. ona ich oboch vyzdvihne. aj deti budu mat prilezitost sa viac spoznat a vam to obom pomoze. u nas si tak bezne vzajomne pomahaju rodiny, ci uz vozenie do alebo zo ZUŠ, kruzky, treningy... na pravidelnej baze.
@anonym_autor Každý deň NIE ak by mi za to niečo nedala, iné je keby napríklad sa dohodneme že raz alebo dvakrát mesačne ak nebude stíhať mi zavolá a zoberiem jej dieťa zo škôlky, ale pravidelne iba ak by mi dala za to nejakú odplatu či finančnú alebo inú... Lebo to je proste zneužívanie nie medziľudská pomoc...
Tazko povedat. Zaviselo by od okolnosti. Nas takto poziadala znama, ci ju nebudeme vozit do prace a casom to veru bola ostara. Napriklad vtedy, ked mi v noci ochorelo dieta, rano by sme si boli pospali, no bolo treba vstat, aby sme jej oznamili, ze nejdeme, aby stihla bus.
A ked Ti dieta rano vstane s horúčkou, alebo ked sa Tebe pokazí auto alebo ked budes musieť ísť skor alebo sa stane nehoda a ich dieta sa zrani?
Ja som veľký dobrák, ale toto NIE.
Jasne že by som ho brala keď tam idem, keď bude meškať nech už si to vyrieši pani inak.
My tiež vozíme susedov a takisto potom sused vezie naše deti. Ale aj keby nemajú auto alebo niečo tak ani ma nenapadne povedať nie 🙈
keby mam cestu kazdy den rovnaku do tej skoly tak ci ona, a nemusela by som daleko zachdzat pre to druhe dieta, tak by som problem nemala, ved aj tak by som musela strartovat auto kvoli svojmu dietatu

@anonym_autor asi nemá inú možnosť, preto sa ťa to opýtala. Nevieme okolnosti ...