Chrápanie spolubývajúcej mi spôsobuje problémy so spánkom. Čo robiť?
Byvam v novom prenajatom byte s novou spolubyvajucou asi mesiac. Vsetko je v pohode aj sme si sadli, no strasne mi vadi ze neskutocne chrape. Az tak velmi, ze ked sa vraciam do byt z prace v noci, pocujem to az na chodbu s tym ze su zavrete nase vchodove dvere a v byte dvere do obyvacky a aj do jej izby. To ani nie je len chrapanie ale aj pistanie, hrkanie, krochkanie alebo ako to nazvat. Ja som mala vzdy zly spanok, takto je to este horsie. Som maximalne nevykonna, neustale unavena, niekedy spim len 3 hodiny, lebo to sa proste neda. So stuplami ani so sluchadkami v usiach nezaspim. Uz som jej to hovorila no ona hovori ze spi strasne dobre a ani o tom nevie ze chrape, len ze ma chronicky upchaty nos. Hovorila som jej nech si da do nosa sprej, ze fakt aj jej sa ulavi, no to odmieta. Viem ze mala v minulosti velke orl problemy, no vraj je to uz doriesene. Co mam v tejto situacii robit? Som uz fakt extremne unavena.
no nic, odstahovat sa ..nemozes nikoho nutit uzivat lieky, aby si sa ty vyspala.. jej to ocividne nevadi, cize nema co riesit.. vadi to tebe, najdi si iny byt
No len sa odsťahovať.
no bud bude so svojim zdravotnym stavom nieco robit alebo sa jedna z vas odstahuje alebo jej nedaj spat ani ty. viac moznosti nemas.
@anonym_autor odstahovat sa. Zial, aj keby zacala riesit chrapanie po zdravotnej stranke, tak to nevyriesi zo dna den a ani za mesiac. Ty nechces ustupit zo svojho komfortu (stuple, sluchatka), nemozes nutit ani ju (schudnutie, prestat fajcit, dalsich xy pricin, mozno az operacia).
@anonym_autor sebecká osoba, ona problem so spankom nemá a ten tvoj ju netrápi. Toto inak ako novou spolubývajúcou nevyriešiš. A byť chronicky nevyspata nemôžeš večne, sama z toho ochorieš. Takže sa začni obzerať po novom byvani, čim skôr, tym lepšie.
@anonym_autor sebecká osoba, ona problem so spankom nemá a ten tvoj ju netrápi. Toto inak ako novou spolubývajúcou nevyriešiš. A byť chronicky nevyspata nemôžeš večne, sama z toho ochorieš. Takže sa začni obzerať po novom byvani, čim skôr, tym lepšie.
@anonym_a81adb Takto inak rozmýšlali aj fajčiari. Že oni si chceli zapáliť a že ty musíš dýchať ich smrad, to ich nezaujímalo. Totálni sebci. Naštastie fajčenie je už dnes dosť obmedzené kade tade a tiež prešlo veľa z nich na to vaponie, čo je znesiteľnejšie...
Inak tá chrápajúca baba nemá chlapa, že? 😀 Tipnem si, že s takýmto nastavením ani mať nebude, teda jedine že by si našla hluchonemého 😀
Mas viac moznosti:
1 budes sa musiet naucit na sluchata. Pises, ze mas zly spanok, tak sa asi budis na kazdy sramot. Tu ti pomoze len kvalitne stuple do usi / white noise
2 odstahujes sa
3 spolubyvajuca zacne riesit svoj upchaty nos/nadvahu/spankove apnoe, ale to je na nej, pokial to jej nevadi, tak to riesit nebude
4 nechas to tak a nic neurobis. V tomto pripade odporucim, ked ta to v noci zobudi, hlavne sa nerozcul, lebo potom uz vobec nezaspis.
Koľkokrát by zachrápala, toľkokrát by som ju bez milosti budila, že chrápe, nech prestane. Ona by som musela odsťahovať, nie ja.

No, asi to doriesene nema. Nadvahu nema?
Kazdopadne, takto sa nebude dat dlho fungovat. Chvilu som mala taku spolubyvajucu, bola to katastrofa.