Je hluk v bytovom dome porušením pokojného spolunažívania?
Dobry vecer, chcem sa spytat kto je v tomto zbehly, je narusanie kludu v bytovom dome aj to ked pravidelne sused po 21:00 zacne vrtat, buchat velmi hlasno, citala som ze taketo nadmerne hlucne prace su povolene len do 18:00 a v nedelu dokonca zakazane, u nas sused v nedelu, aj cez tyzden pravidelne pom20:00 zacne vrtat, buchat akoby kladivom po zemi, robi to zamerne vo vecernych hodinach, takisto bucha po radiatoroch, jednoducho je to evidentne naruseny clovek, odkedy sa pristahoval neustale robi hluk, deti vyhodia pred dvere vrieskaju na celu chodbu, nie normalny plac ale hystericky vreskot, do toho zacne buchat vrtat a toto robi v podstate kazdy den, mam doma 2 mesacne babatko a uz zvazujem podnajom niekde inde aj ked ma to bude stat vsetky uspory, v bytovom poriadku nieje nikde napisane ze len do 18;00’ale takto to tu je zauzivane desatrocia, chcem to riesit pravne ale chcem to mat aj podlozene, ak porusuje spolunazivanie, som uz naozaj zufala, slusnym dohovorom to nevyslo.
@olinka1502 Nočný kľud je od 22.00 - 06.00. Ak nerobí hluk v tomto čase, nič neporušuje.
@olinka1502 Nočný kľud je od 22.00 - 06.00. Ak nerobí hluk v tomto čase, nič neporušuje.
@anonym_f4480b Porusuje. Aj obciansky zakonnik pamata na trvale obtazovanie hlukom. Nemozes mat napriklad v byte dielnu a vrtat / pilit od 6 do 22.
Paráda, takže ty miesto toho, aby si volala políciu a socialku (chudatá deti) uvažuješ nad podnajmom 🫠
A bola si sa so susedom porozprávať? Máte domového dôverníka, ktorý to môže vybaviť za teba, alebo mestská polícia funguje 24/7. My máme rovnaký domový poriadok a nikto to nerieši, tu sú buď dôchodci, čo im to môže byť jedno, alebo pracujúci, čo keď si chce privŕtať poličku, tak to voe spraviť buď v bežný deň o 19tej, alebo cez víkend. To je pár minút vŕtania do panelu. Alebo keď je havária, tak do hodinky. Chápem, je to nepríjemné, ale je to daň za skupinové bývanie. Aj mňa ide rozdrapiť od nervov, keď bábo konečne uspím a demižón podomnou sa rozhodne, že teraz je ten správny čas na novú dieru do panelu. Ja im to vrátim v nedeľu o 8:00.
Na detičky vždy môžeš podať podnet na sociálku, mala som tu taký prípad, ale čo viem, tak sociálka to ani neriešila. Všetko sa dá anonymne. Ale lepšie je, keď skočíš sa susedom a domovníkom, oboznámiš ich so spacou rutinou bábätka, pridáš jedno až dve Toffife a kontakt na seba, aby ti dali dopredu vedieť, kedy sa chystajú robiť hluk. Koniec koncov všetci sme buď v robote, alebo na dôchodku, alebo na materskej a musíme sa jeden druhému v bytovke prispôsobiť a byť vzájomne ohľaduplní.
A bola si sa so susedom porozprávať? Máte domového dôverníka, ktorý to môže vybaviť za teba, alebo mestská polícia funguje 24/7. My máme rovnaký domový poriadok a nikto to nerieši, tu sú buď dôchodci, čo im to môže byť jedno, alebo pracujúci, čo keď si chce privŕtať poličku, tak to voe spraviť buď v bežný deň o 19tej, alebo cez víkend. To je pár minút vŕtania do panelu. Alebo keď je havária, tak do hodinky. Chápem, je to nepríjemné, ale je to daň za skupinové bývanie. Aj mňa ide rozdrapiť od nervov, keď bábo konečne uspím a demižón podomnou sa rozhodne, že teraz je ten správny čas na novú dieru do panelu. Ja im to vrátim v nedeľu o 8:00.
Na detičky vždy môžeš podať podnet na sociálku, mala som tu taký prípad, ale čo viem, tak sociálka to ani neriešila. Všetko sa dá anonymne. Ale lepšie je, keď skočíš sa susedom a domovníkom, oboznámiš ich so spacou rutinou bábätka, pridáš jedno až dve Toffife a kontakt na seba, aby ti dali dopredu vedieť, kedy sa chystajú robiť hluk. Koniec koncov všetci sme buď v robote, alebo na dôchodku, alebo na materskej a musíme sa jeden druhému v bytovke prispôsobiť a byť vzájomne ohľaduplní.
@anonym_77e162 lenze tento pan bol upozorneni niekolko krat na hluk, robi to schvalne a robi to hlavne vecer, takisto zamerne kazi vytah, pristihli ho pritom viaceri susedia, tam kde byval predtym pozname zopar ludi, a ti povedali ze den kedy ta rodina odisla otvarali sampanske lebo s nimi boli neustale problemy, takymto ludom nedohovorite a nebudu chciet ani spolocne kludne nazivat.
Paráda, takže ty miesto toho, aby si volala políciu a socialku (chudatá deti) uvažuješ nad podnajmom 🫠
@anonym_94b80b mam volat policiu ked to robi pravidelne po 20:00? co mi povedia? ttoto je o ludoch, a o tom ze ten clovek to robi zamerne, ako som tu nizsie pisala, zamerne aj kazi vytah, jednoducho je to naruseny zmrd ktoremu ziaden dohovor nepomoze, a co sa tyka socialky, bavila som sa tu s viacerymi, chceli im ist dohovorit, lenze ten magor im ani dvere neotvori a pokial ich este raz budem pocut vrieskat na chodbe, ten podnet tam podam, bohvie ci sa tym nieco vyriesi, alebo kolko mesiacov to bude trvat, ale dovtedy mi bude male babetko vecer budievat a ja zosediviem
Nemá mesto nejake nariadenie o klude v ndeelu? Ak áno, tak potom
By ho mohli pokutovať
@anonym_f4480b veľmi chybná informácia. Ale tak nie každý pozná svoje práva a povinnosti
Autorka, kľudne o 20.00 volaj políciu, nahlás všetko čo si tu napísala. Ja som raz o 20.00 volala políciu, pretože sused mal od rána pustenú hlasnú hudbu. Opýtala som sa, či musím čakať do 22.00, že už od rána nevládzem. Povedal, že sused nemá na to právo a okamžite poslali hliadku.
Ked pises, ako ste ste v podnajme, mas ovela lepsiu poziciu, ako pri byte vo vlastnictve. Hladaj hned teraz byvanie inde, lebo pana vyriesit je na dlho a zakonne moznosti su slabe. Co som mal par takych pripadov, vzdy to vyriesila az smrt problemovej osoby alebo jej odstahovanie sa. To boli osoby, ktore po mene poznali na druzstve, miestnom urade a na obvodnom oddeleni policie.

Bytovy poriadok je nevymozitelny zdrap papiera. Skus na uvod volat policiu kvoli tomu vreskotu, ze mas podozrenie na domace nasilie / tyranie.
Potom ho daj na priestupkove oddelenie miestneho uradu, opis svoje problemy, predvolaju si ho.