Je normálne, že mamy blokujú parkovisko pred školou?
Ahojte, rada by som vedela, ako by ste reagovali vy na túto situáciu. Išli sme na parkovisko pri našom bloku. Sú tam bloky, je tam nákupné centrum, plus kaviarne a ZŠ škola. Išli sme okolo 15,30h, čo je najväčší peak v doprave. Boli tam dve parkovacie miesta s kolmým statím na stred cesty, takto tam riadne parkujú auta. Dve parkovacie miesta boli voľné. Naprieč týmito miestami stálo veľké SUV a pani pred autom. Vyhodila som smerovku, že chcem zaparkovať a buď nech tam teda ide ona, alebo nech sa posunie o 5m dopredu, aby na parkovacích miestach mohli zaparkovať autá. Mamička okolo 30tky hovorí, že musíme počkať, lebo ona chce vidieť, ako jej syn vojde do dverí školy. Pozerám na ňu, či to myslí vážne. Tak som ju poprosila, nech sa len posunie pár metrov, aby som mohla zaparkovať a ona zjavne rozčúlená posunula auto, aby sa následne mohla pozerať, ako jej syn ide na krúžok.
Ja som manželovi vysvetľovala, že toto je normálne, že dnes matky odnesú dieťa až predo dvere a nespustia ho z očí a že toto je jednoducho medzi dnešnými mamičkami normálne. Manžel len krútil hlavou, že nie, takéto matky snáď nie sú. Pozor, za ňou stála iná matka tiež vo vozidle, tiež takto priečne, tá však neblokovala parkovacie miesta, len parkujúce autá. Musela by odísť, ak by chcel niekto vyparkovať.
Je normálne, že maminy parkujú pred školou úplne mimo zdravý rozum?
Dnes deti nevedia prejsť pár metrov do školy samé?
Len sa pýtam...
Autorka a poznáš to dieta? A tu rodinu? Moj syn je ADHD inak je zdravý a velmi šikovný a ano som jedna z tych matiek co čaká a sleduje ci je v škole a niekedy ho dokonca odprevadim až do šatne a čakam kym nebude v triede.
@anonym_040c33 tak sa postav tak, aby si neblokovala a neobmedzovala iných a sleduj si ho aj celý deň.
@anonym_040c33 tak sa postav tak, aby si neblokovala a neobmedzovala iných a sleduj si ho aj celý deň.
@anonym_6d9300 dobre
@natalka13 uz som to pisala ja chodím pešo, takze mna asi nie. Ale ini rodicia si to mozno ani neuvedomia, tak poďme ich skupinovo ohovárať na internete. Vsak rodič v dnešnej dobe nerobi nič dobre a ak urobi chybu zaslúži si skupinove ohováranie. (Sarkazmus)
@anonym_040c33 čo si neuvedomujú? Že ráno je pred školou kritická situácia a tak treba dieťa rýchlo vyšupnúť z auta a pratať sa čo najrýchlejšie preč? Toto si neuvedomí jedine retard.
@ria_sprout mne ide o to, že ona vôbec nerozumela, čo od nej chcem a bola rozčúlená, že sa má pohnúť a neuvidí syna, ako vchádza do školy, pritom blokuje parkovacie miesta a 4 autá stoja za ňou a chcú zaparkovať. A ona je naštvaná a trieska dverami. Halóoooo....
@anonym_autor tak ľudia všeobecne porušujú pravidlá cestnej premávky, všeobecne si nevedia priznať, že ich porušujú. To ale nemá nič s tým či dieťa "nevie prejsť samé" a že "dnešné mamičky sú také a také".
Na mňa sa minule oborila matka na parkovisku, lebo sa jej deti za mojím autom naháňali, tak som ju poprosila že či ich môže upozorniť lebo chcem odísť a ona bola velice dotknutá. Tak som jej povedala, že ci má fakt tak zlý deň, že si ani neuvedomuje že jej deti obmedzujú mňa a že či ich mám teda radšej vytrubit, že sa mi ospravedlnila. Mnohým proste ani nedôjde, ale nebudem riešiť jej prístup, ktovie čo ju trápilo ze jej to bolo jedno. Tým ju teda neospravedlňujem, premna to bola rovnako nepríjemná situácia, ale nebudem riešiť to, že či "dnešné mamičky nevedia to a to". Čo ja viem čo každý rieši. Možno mi tiež nejaké veci netrknu.
@anonym_autor tak ja svojmu synovi dvoverujem vždy na 100% ale keď ho zavazam tak je tam ten reflex že čakám kým otvorí dvere aspoň, pokial ešte čakajú von kým sa škola otvorí tak necakam.
Ale ja nikoho neblokujem, ak by to bolo tak ako u vás necakam. Napr. Ak je aj u nás veľa aút čo vykladajú deti idem o kus ďalej kde je skolka a vykladam druhého a tam si vystúpi aj starší syn.
Toto je už asi všade...ja robím na malej dedinskej škole a čo tam vedia ráno rodičia dorabat 🤦 Pritom z úplného konca dediny do tej školy je to pešo 15-20 minút. Chodí autobus, ale budú radšej voziť až pred dvere, pričom najväčším ohrozením sú ony na tých autách.
Toto je už asi všade...ja robím na malej dedinskej škole a čo tam vedia ráno rodičia dorabat 🤦 Pritom z úplného konca dediny do tej školy je to pešo 15-20 minút. Chodí autobus, ale budú radšej voziť až pred dvere, pričom najväčším ohrozením sú ony na tých autách.
@michaela329 ale vieš aj prečo tak robia?
Nám napr. tiež ide autobus. A ja deti vozím, moje aj kamoskine. Prečo? Lebo idem v tom istom čase, tym istým smerom do práce (až za školou sa moja cesta lisí od autobusovej, to ak by niekomu napadlo, že nám ísť tým busom aj ja).
Je dosť možné, že xy rodičov to má rovnako...
Je také ľahké súdiť. 😊
Ale súhlasím, že ľudia nie sú ohľaduplní..
Mňa hnevajú rodičia škôlkarov, ktorí nechajú auta zaparkované na kraji cesty pred školou, kde je aj škôlka, so zapnutými smerovkami, pričom parkovisko je asi 20m ďaleko..
Je potom problém deti pred školou vyhodiť - v zmysle, zastavím, dieťa výstupi, idem ďalej...
@michaela329 ale vieš aj prečo tak robia?
Nám napr. tiež ide autobus. A ja deti vozím, moje aj kamoskine. Prečo? Lebo idem v tom istom čase, tym istým smerom do práce (až za školou sa moja cesta lisí od autobusovej, to ak by niekomu napadlo, že nám ísť tým busom aj ja).
Je dosť možné, že xy rodičov to má rovnako...
Je také ľahké súdiť. 😊
@beronsche ja tie ženy ale obvykle poznám a nie, nejdú všetky okolo v tomto čase, to je zlomok. Nehovoriac o tom, že parking priamo pred našou školou je vyhradený zamestnancom a do areálu je zákazová značka, kvôli bezpečnosti. Ktorú porušujú - už to riešili aj PZ. Aj keby rovno všetci tí ľudia mali cestu okolo školy, deťom presun z domu do školy po vlastných neuškodí. Hlavne v tejto dobe, keď vonku chodia minimálne.
@beronsche ja tie ženy ale obvykle poznám a nie, nejdú všetky okolo v tomto čase, to je zlomok. Nehovoriac o tom, že parking priamo pred našou školou je vyhradený zamestnancom a do areálu je zákazová značka, kvôli bezpečnosti. Ktorú porušujú - už to riešili aj PZ. Aj keby rovno všetci tí ľudia mali cestu okolo školy, deťom presun z domu do školy po vlastných neuškodí. Hlavne v tejto dobe, keď vonku chodia minimálne.
@michaela329 tak v tom prípade pevne verím, že ty vždy a všade chodievaš pešo, lebo predsa vieš, aké je to prospešné..
Najmä chodiť okolo cesty v rannej špičke..
@michaela329 tak v tom prípade pevne verím, že ty vždy a všade chodievaš pešo, lebo predsa vieš, aké je to prospešné..
Najmä chodiť okolo cesty v rannej špičke..
@beronsche samozrejme, ja pešo chodím hodne. Nemám potrebu na lazoch - alebo na dedine, štartovať auto, v meste dokonca využívam záchytné parkovisko. Vieš akú to má výhodu? Dostanem sa všade rýchlejšie a nemusím sa hádať tými, čo už pomaly aj zabúdajú na čo tie nohy maju. Vo fotke máš môj denný priemer - v polke decembra mi malý rozbil hodinky - takže posielam november.
U nas kazdy den to iste.. skolka a skola.. problemom je ako rodicia parkuju, ze su lenivi zaparkovat na parkovacie miesto a neblokovat tak dalsie prichadzajuce auta. Ved nech idu s dietatom az pred dvere, ale nech nestoja v ceste ci pred prechodom pre chodcov na blikackach ci nezablokuju 3 miesta.. kazdy sa rano ponahla, ale ohladuplnost nula bodov, keby mohli, autom by do triedy odviezli dieta. Sak zaparkujem kde je volne miesto, ked dalej, tak bohuzial..
Je to nebezpecne, arogantne, tazko vidiet tie male deti cez auta, este ked je skaredo ci sero.. cele zle
@beronsche samozrejme, ja pešo chodím hodne. Nemám potrebu na lazoch - alebo na dedine, štartovať auto, v meste dokonca využívam záchytné parkovisko. Vieš akú to má výhodu? Dostanem sa všade rýchlejšie a nemusím sa hádať tými, čo už pomaly aj zabúdajú na čo tie nohy maju. Vo fotke máš môj denný priemer - v polke decembra mi malý rozbil hodinky - takže posielam november.
@michaela329 super.
Ešte tak pocvicit empatiu a uznať, že iní ľudia majú iné životy a tak je to ok.. 😊
@michaela329 super.
Ešte tak pocvicit empatiu a uznať, že iní ľudia majú iné životy a tak je to ok.. 😊
@beronsche možno by bolo fajn, si nebrať skúsenosti iného človeka tak hrozne osobne, keďže sa týkajú inej školy, inych ľudí...
Popravde u nas si to neviem predstavit, pretoze mame skolu s mozno 600 detmi v centre s jednosmernymi ulicami okolo, tam je rano poobede kolona.. neviem si rpedstavit stat tam a cakat kym dieta zajde do skoly.. rano su tam policajti na prechodoch bezne, cize 2-3-4tacka bola vyhadzovana z auta oproti skole a presla na druhu stranu a do skoly :D velkacka uz je vyhodena hocikde v okoli skoly, kde sa da zastat a nemusime sa krutit autom... a proste aj sa spolieham,ze to dieta tych par metrov od cesty ku dveram skoly zvladne :D KEd bola prvacka, zaparkovali sme na riadnom parkovacom mieste, vystupila som s nou, odsikovala ju, poobede som ju musela vyzdvihnut zazvonenim do triedy, zobrat od ucitelky = cize pekne zaparkovat, nikomu sme nebranili v nicom. Je to proste elementarna slusnost, nezavadzat, neprekazat.. u nas s tym niektori rodicia problem maju, casto citame staznosti, ze blokuju vjazd na dvor skoly.. cize rarita to nebude, ved "pockaju vsetci"...
Nám pred školou urobili taku zachadzaciu uličku len na rýchle vystúpenie a nastupenie a hneď sa človek pripojí na hlavnú cestu... ale,čo tam dokážu ľudia vyvadzat, zastane, vystúpi a niet jej 15 min... a ďalší rodič v aute za ňou stojí bezmocne kým sa nerozluci, nevykeca...
@anonym_autor ja tiež občas blokujem zaparkované autá, ale nie kvôli tomu, že musím šmírovať, či deti vojdú do školy, ale preto, že sa im blíži koniec vyučovania a ja mám zrovna cestu okolo, tak ich počkám. Samozrejme, keby v tom medzičase niekto potreboval vyparkovať, tak uhnem (a zaparkujem sa na uvoľnené miesto, pretože u nás miesto fakt nie je). A mne osobne nevadí, že je niekto takto úzkostný, nikdy nevieš, aké má k tomu dôvody, ale vadí mi, keď parkuje ako idiot a nedomýšľa🙄
@anonym_autor áno poznám to. Bývam pri skole. Ráno a poobede je na parkovisku čistá psychiatria 🤦🏻♀️.
Koľko detí má autorka?a v akom veku?
Popravde u nas si to neviem predstavit, pretoze mame skolu s mozno 600 detmi v centre s jednosmernymi ulicami okolo, tam je rano poobede kolona.. neviem si rpedstavit stat tam a cakat kym dieta zajde do skoly.. rano su tam policajti na prechodoch bezne, cize 2-3-4tacka bola vyhadzovana z auta oproti skole a presla na druhu stranu a do skoly :D velkacka uz je vyhodena hocikde v okoli skoly, kde sa da zastat a nemusime sa krutit autom... a proste aj sa spolieham,ze to dieta tych par metrov od cesty ku dveram skoly zvladne :D KEd bola prvacka, zaparkovali sme na riadnom parkovacom mieste, vystupila som s nou, odsikovala ju, poobede som ju musela vyzdvihnut zazvonenim do triedy, zobrat od ucitelky = cize pekne zaparkovat, nikomu sme nebranili v nicom. Je to proste elementarna slusnost, nezavadzat, neprekazat.. u nas s tym niektori rodicia problem maju, casto citame staznosti, ze blokuju vjazd na dvor skoly.. cize rarita to nebude, ved "pockaju vsetci"...
@simca06022011 Palec hore. Presne tak. Ak niekto má potrebu dozrieť na dieťa je to ok a je na každorm rodičovi či takto dozerá na prváka len alebo aj na piataka. Ale proste zaparkujem v priľahlých uličkách a prejdem kúsok pešo a došikujem dieťa až k dverám. Ale to nejde lebo dnešné deti a rodičia sú z cukru, by im nohy odpadli keby prejdú niekoľko sto metrov pešo a ešte kvôli tomu musia ráno o 5-10 minút menej spinkať lebo by museli skôr vstať.. Proste arogancia a pohodlnosť dnešných rodičov nemá hraníc, si myslia že sú stredobod vesmíru aj s ich deťmi
@anonym_autor ak je to male dieta, velke mesto, v dnesnej dobe je asi aj normalne sa bat o dieta.
To, ze blokovala parkovacie miesta je zrejme podla nej v poriadku a ohlad na druhych asi nula.
Inak, my mame v meste gymko na jednosmerke a je to cestou k ZS. Takze x krat sa stane, ze auto predomnou zastane, student vyskoci z auta a mozem ist dalej k ZS 😁🤷♀️ ...obist sa neda, lebo tam uz parkuju auta pred postou.
Co mna vytaca, su zaparkovane auta hned pred/za krizovatkou, lebo 3 auta vojdu na nase cesty ltt 🤦♀️
@anonym_autor
Istý Cuper kedysi navrhoval,že ženy by nemali vlastniť VP.
Po tom,čo čítam a hlavne denne registrujem ako pipiny jazdia,tak sa k tomu prikláňam.
Česť výnimkám,ale je ich ako šafránu.
@anonym_autor pani blokovala cestu/parkovisko, ty si ju požiadala o nápravu. Pani bola nahnevaná - to si musí poriešiť sama. Ty to ale tiež potrebuješ ešte spravovat a rozoberáš to ďalej. Snáď aj ty nájdeš vnútorný pokoj.
Neviem, či mi rozumieš, no myslím to v dobrom.
Za mna radsej nech stoji vedla a sleduje ako zaberie parkovacie miesto. My mame pred domom skolku a aj budovu kde robia kruzky. Uz o 15 je nemozne zaparkovat, lebo vsetky miesta su vyblokovane ludmi co idu len dnu po dieta alebo odovzdat dieta. Nasledne bezna moja situacia, ze stojim na kraji a ako si pisala "blokujem" dalsie zaparkovane auta, lebo cakam kedy sa rodic ukaze a odparkuje auto cca 30min. Daleko radsej by som bola keby sa postavil vedla a postal na blikackach a nechal volne parkovacie miesto.
@anonym_autor ja mám tiež ADHD syna a ide do školy na kolobežke cez ten najväčší dopravný ruch. Popravde občas mám strach ale musí sa naučiť základné princípy bezpečnosti na ceste a tiež byť zodpovedný za seba a aj druhých. Už je tretiak a chodí takto každý deň.
Učiteľky nás na polroku v prvej triede rposili aby sme s deťmi nechodili až do triedy ráno. Ja som nešla ani do šatne.
Vsak normalne mala zaparkovat na tom mieste a sledovat. Nevidim nic zle na tom, ze chce sledovat ci dieta ide do skoly, asi ma svoj dovod a nas je nic do toho aky je. Ale nech dodrziava pravidla cestnej premavky. Zaparkujem a robim si co chcem.

Ja si vždy prídem ako krkavčia a ľahostajná, lebo áno ako píšeš, pred našou školou je to to isté , myslím to sledovanie až do zatvorenia školskycj dverí a uistenia , že vošli .. každý sme nejaký , ja som pre iných ľahostajná asi , odveziem , zakyvam a oni už prejdú ku škole. Neriešim a mám obe pohlavia , neviem, ja som celkovo není nejaká úzkostlivá, precitlivena
Som taká tvrdšia , chladnejšia povaha a odzrkadľuje sa to aj v tomto napr
@anonym_1d4888 Dnešné deti neprejdú krokom ani päť metrov. Tu sa ti aj škoda rozčuľovať, lebo pochopenie nepríde. Niektoré matky by ich najradšej odniesli na rukách až do lavice, aby ich náhodou niekde neofúklo🙈