icon

Má muž pomáhať s umývaním schodiska v bytovke?

Včera o 18:27

Ahojte, každý týždeň mám sluzbu v našej bytovke kde vlastníme byt ale nebývame tu ..a keďže tu väčšinu žijú starí ľudia, ja mám 24 tak že mám proste každý týždeň ja služby a teraz sa pýtam žien chceli by ste od chlapa aby vám pomáhal ? Alebo to spravil každý týždeň za vás alebo by ste to v pohode zvládli ?? Ja sa neviem rozhodnúť že čo je správne preto idem po radu, upratovacia služba neprichádza v úvahu lebo starsi sa nechcú skladať že je to pre nich drahé ...

Strana
z4
anonym_c6d5bf
Včera o 18:32

Prečo to má robiť za teba? Však sa striedajte.

hiro
Včera o 18:36

Drahé asi tak 3€ mesačne? Super...

anonym_878c36
Včera o 18:37

Robis to zadarmo?
Byvas s tym chlapom v jednej domacnosti?
Byt je tvoj, jeho alebo vas?

gribka1

A prečo každý týždeň? To je čo za systém, nechápem. A vôbec do toho zaťahovať muža? Vážne? Ja sama mám s tým problém, na to sú služby, treba nájsť upratovačku.

anonym_cd5b1d

Neočakávala by som to od neho a to doma robíme všetko obaja.. ale v prvom rade by som riešila, že to máme každý týždeň robiť my, nehrozí

anonym_70c503
Včera o 18:38

@anonym_autor prečo ty upratuješ každý týždeň?
To zrus ako prvé a hneď budú mať € keď sa nenájde hlúpa čo upratuje za nich zadarmo

parvinka0001

Prečo by si ty mala každý týždeň mať službu ? Preto že tam žijú starsi ??? No ani náhodou tak by nebolo pozmyvane . Išla by som vtedy keď je môj týždeň a dovi

anonym_48db5a

1. keď sme bývali na byte, robil službu hlavne muž
2. nevidím dôvod mať službu každý týždeň, hlavne ak tam ani nebývam. Nie si povinná upratovať za ostatných, hlavne ak nie sú ochotný ani sa poskladať, ani nájsť nejaké kompromisné riešenie.

anonym_3db058
Včera o 18:39

Bývame v bytovke plnej dôchodcov, sme tu len 3 mladšie rodiny (my sme štyridsiatnici). Istý čas sme platili upratovaciu službu, ale neboli sme spokojní. Teraz upratuje môj manžel s dcérou, ktorá to má ako brigádu po dohode s nájomníkmi.

anonym_3ae2e5
Včera o 18:40

Vyberaj poplatok od susedov keď upratuješ miesto nich, ak nezaplatia tak neupratuj.

gribka1
Včera o 18:41

No a kebyže tam nebývam, tak dupľom sa nestarám.

anonym_8f6b2f
Včera o 18:41

Ja by som hlavne nikdy nepristala na to, aby som kazdy tyzden zmyvala schody v bytovke. A este ked tam nebyvam? To co je za dovod, ze budem zmyvat ja, lebo mam 24? Spravila by som to max raz mesacne, viac ani nahodou. A ak by som tam nebyvala, tak vobec. Akoze, pomahat starsim sa ma, ale takto? Nech si zaplati cela bytovka sluzbu, urcite ich to nezruinuje.
A k otazke: ak by to bolo raz za cas, tak nevidim nic zvlastne na tom, ze by muz zmyval tiez. Samozrejme, za predpokladu, ze tam byva.

tetapetra
Včera o 18:42

Prečo robíš za nich? A este tam ani nebyvas. Byt je prázdny alebo ho prenajimas? Keď som žila v podnájme,umývali sme my

anonym_37a2cd
Včera o 18:42

@anonym_autor isto by som niekde otročila každý týždeň, zadarmo, keď tam ani nebývam. Prečo to robíš? To že tam vlastníš byt neznamená, že máš robiť upratovačku. Mňa by tam teda ani nevideli 😀

anonym_479acf
Včera o 18:47

ja kebyze tam nebyvam, tak neupratujem vobec, nie ze kazdy tyzden 😀 a s muzom ako sa dohodnes, moze aj on upratovat, preco by nemohol

svetlonos
Včera o 18:47

Každý týždeň ani omylom a úplne v pohode by sme sa striedali s mužom. Byt je váš spoločný tak čo z neho ubudne keď schody umyje? Ale teda nie každý týždeň, to čo je za blbý výmysel?? A starším nájomníkom teda nech umyjú deti, vnuci alebo proste sa neumije, čau nazdar.

petamich
Včera o 18:51

Ani ak by vsetci ludia v bytovke boli 70+ by som neumyvala schodisko iba ja, treba byt solidarny ale viem si aj lepsie predstavit travit svoje soboty, takze by som hlasovala za upratovaciu sluzbu a ak nie a vyslo by to na mna raz za 12-tyzdnov, tak by sme sa s manzelom striedali alebo kym by som ja umyvala schodisko, manzel by upratal byt v ktorom zijeme 🙂

anonym_54f8ca
Včera o 18:52

1. U nas vzdy umyval muz
2. Ak je byt prazdny, vobec by som nebrala ziadne sluzby
3. Ak tam su podnajomnici, mali by umyvat oni, spadalo by to do ich povinnosti popri udrziavani bytu

anonym_4b7bdb
Včera o 18:52

U nás upratuje suseda dobrovoľne každý týždeň, ale sme v mestskom byte a tým pádom má úľavu na nájomnom. Neverím, že ty za to nemáš nič 🙂

klotildabazarik
Včera o 18:53

@anonym_autor to ne take traone s preoacenim a este ked tam ani nebyvas, ved upratovacka sa zaolati ztoho co platia do bytoveho družstva, a odpoved na tvoju otazku nie neziadala by som ho o pomoc

anonym_9d051e
Včera o 18:54

Nebyvas tam, teda nenosis spinu na botach, nederies podlahu😅 nemas dovod sluzbovat, pokial je byt prazdny. Ked uznas, ze budes cistit spolocne priestor, nikto si nevieme predstavit vas bytovy dom, takze tazko radit. Mozno nemate vytah a to su galeje, nie sluzba. V nasej bytovke sa sluzba najata spravcom vyvezie na 8.p.,a zhora zmyvaju s mopmi, 2 baby maju 8.posch.za 15.-30.min,idu do dalsieho vchodu. Ked si privolam vytah, priide mi aj s kyblami😅 ziadna strasna praca, nie ako kedysi, smradlava handra na zmetaku s chlpmi▪️

anonym_b01865
Včera o 19:04

neupratovala by som kazdy tyzden .. baby spinu nerobia a ty tam nebyvas ..ak hces byt za dobru raz za mesiac prebehni schody ..inak nech si babky platia ... zas tak drahe to nieje

anonym_3e571f
Včera o 19:11

Sama si sa ponúkla, že budeš umývať spoločné priestory aj za ostatných v bytovke? Vieš, je to tak, keby si sa neponúkla, tí starí by hľadali riešenie, buď by zaplatili niekomu, alebo by sa sami premohli. Ak by som mala upratovať sama, tak určite nie zadarmo a ak je to tvoja iniciatíva, tak si aj sama upratuj, a neťahaj do toho frajera.

anonym_e986c9
Včera o 19:14

@anonym_autor Moja babka dôchodkyňa desaťročie umývala schodisko, už nežije teraz platíme 2€/mes, to niekoho zruinuje?

blackcat8885
Včera o 19:16

Také upratovanie je pre každého pár € mesačne 3-5? To ozaj nie je veľa a keby som tam nebývala neumyvala by som fakt možno raz za mesiac viac nie. Nám vychádza umývať schody tak cca raz za 6týždňov asi je nás tu málo nie v každom byte sa býva. Ale kľudne by som zaplatila aj do 10€ mesačne keby som nemusela vôbec umývať schody. Ale tak urobím to samozrejme je to robota na polhodinu. Umyť naše poschodie a pozametat dole ku vchodu (sme na2 posch).

anonym_89c651
Včera o 19:18

@anonym_autor v bytovom dome kde byvam neupratujem vôbec, dôvod je jednoduchy, polovica ludi neupratovala a preco by som to mala robiť teda aj ja...? Na schôdzi padol navrh na upratovaciu sluzbu za smiesne peniaze na mesiac, nechceli, ok, neupratujem, nech sa teda staraju, toto je dalsia nevyhoda choreho bytu.

anonym_9dd8e4
Včera o 19:19

@anonym_autor v rodičovskom byte otec nepomáhal mame, normálne to niekedy robil raz on a inokedy mama. Bola to ich povinnosť ako majiteľov bytu, nie mamina.

anonym_694a8d
Včera o 19:39

Ty nemas preco upratovat a este k tomu zadarmo vchod len preto, ze si najmladsia - to tak nefungovalo ani za totáča. Pekne cirkulovali kľúče z jedného bytu do druhého a kazdý byt mal svoju službu. Normalne povedz spravcovi bytoveho spoločenstva, že obdobie “upratovania preto, že som najmladšia” sa skončilo a budeš upratovat len vtedy ked bude na tebe rad. Ak je tam napr 8 bytov tak raz za dva mesiace urobíš to čo je treba a do videnia/do počutia. Nech zvola schodzu a nech sa rozhodne čo budete robiť ďalej. A k otázke či muž ma alebo nema chodiť čistiť spoločné priestory - ak je to váš spoločný byt, tak by sa mal aj on podielať, ale len v tom prípade, že si doriešila upratovacie služby s tvojimi suedmi- ja byť tvojim manželom tak by som určite nechodila pucovat cudzí vchod, v ktorom ani nebývam, každý týždeň. Takú ešte nehrali

malapepka
Včera o 19:42

Sice otazka znela inak, ale tiez sa pridavam k udivu, preco umyvas kazdy tyzden ty. To si potom velmi obmedzena a kazdy vikend mas povinnost. Ked bola moja babicka natolko stara a nevladala, vsetky jej povinnosti sme prebrali my, deti a vnucata. Cize sa nenechaj starymi ludmi vyuzivat, oni nech si to zariadia so svojimi pribuznymi. Ty im navrhni kalendar a umyjes vtedy, ked pride na teba rad. Teraz si predstav, ze niekto z nich umrie a nastahuje sa tam niekto druhy, tiez mlady a odmietne to robit. Tak budes robit aj za neho? Toto uz je zneuzivanie, nenechaj si to.
Takze v konecnom dosledku odpovedam na otazku, nie, nechcela by som to od chlapa, ale ani od seba.
Na druhej strane, nechapem vyznamu chlap - manzel, priatel, byva tam nastalo, chodi iba na navstevy...

lienka9
Včera o 19:50

@anonym_autor to ze schody umyva muz nevidim na tom nic divne..divne je,ze preco mate akoze umyvat vy a nie susedia..ak to vyzaduju nech ti zaplatia a hotovo..ale zadarmo urcite nie..aj za babku umyvala moja mama,ked uz nevladala..

Strana
z4