icon

Má muž pomáhať s umývaním schodiska v bytovke?

Včera o 18:27

Ahojte, každý týždeň mám sluzbu v našej bytovke kde vlastníme byt ale nebývame tu ..a keďže tu väčšinu žijú starí ľudia, ja mám 24 tak že mám proste každý týždeň ja služby a teraz sa pýtam žien chceli by ste od chlapa aby vám pomáhal ? Alebo to spravil každý týždeň za vás alebo by ste to v pohode zvládli ?? Ja sa neviem rozhodnúť že čo je správne preto idem po radu, upratovacia služba neprichádza v úvahu lebo starsi sa nechcú skladať že je to pre nich drahé ...

Strana
z4
maria123
Dnes o 09:12

Celý život som spoločne priestory upratovala ja, nik doma sa ma nepýtal ci chcem pomôcť, keď som ťažko ochorela pred par rokmi, muž to bral ako samozrejmosť, ze bude upratovať on, robí to dodnes. Tu bežné upratujú aj muži, nerozlišuje e to, upratuje sa na byt... Ale radšej by som privítala upsluzbu, z roznych dovodov

anonym_48db5a
Dnes o 09:20
@anonym_autor

@sara07 asi mate pravdu vsetky no skusim sa im postavit len nieje to take jednoduche nebudeme mat dobre susedske vztahy a bojim sa aby nam nieco neurobili s bytom ked tam niesme, ano aj to bolo uz v nasej bytovke

@anonym_autor tak schody nevládzu umyť, ale fyzicky poškodiť byt na to už majú silu? Normálne choď umyť raz za čas, ako ti vychádza tvoja služba. Nech sa krivo pozerajú ako chcú, ty sa pozeraj do kýbla a na handru. Do uší slúchadlá a rob si svoje. A len tak mimochodom, takéto typy ľudí ti budú robiť napriek, aj keď tam budete bývať, napr. s malými deťmi. Budú ťa terorizovať, lebo si to teraz necháš.

sara07
Dnes o 10:18
@anonym_612a66

@sara07 toto ale keď tu napíšeš tak ťa koníkovská úderka hodí do priepasti 😀 Táto úderka stále používa nízkoprahové manipulatívne evergreeny a citové výlevy o tom, ako je najstaršia generácia chudobná, ako si zaslúžia, lebo celý život robili a ževraj im závidíme. Nie, nezávidíme, len mi je dosť kktno pri pocite, aký je národ sprostý. Nevie si zrátať 1+1, v tomto prípade 1+1= - 917 miliónov eur LEN na 13 dôchodky za DECEMBER!!! Plus 17 miliónov e na vlaky zadarmo. A kto to platí? Pracujúca časť obyvateľstva, ktorá melie z posledného, 💩 hovno z toho má a 💩💩💩 z toho bude mať, má hypotéku, bude robiť pomaly do 80, platia všade kde sa otočia. Ešte praparavnuci budú platiť dlh týchto rozmarov a padať z toho na hubu. A tu sa niekto čuduje, ak sa nespokojná generácia 30, 40 tnikov ozve pri reportáži o 13 dôchodkoch im dvíha tlak ak babka pred tescom povie, že dá vnúčatám na telefón. Otvorene o tom hovoria už aj ekonómovia aj sociológovia, že je prirodzené a ovprávnené, ak sa ľudia začínajú ozývať. Dôchodcovia sa nikdy nemali lepšie. A to to povie aj moja mama, ktorá má 65. Keď šla do dôchodku, zarábala 580 v čistom, s nočnými príplatkami s ktorými jej pomohla reforma. Ináč zarábala menej. Teraz? Prvotný dôchodok mala 603, teraz myslím viac ako 630+ 13 dôchodok+ vdovský+ pracuje. Sama povie, že to nie je správne a do systému nikdy nevložila toľko, koľko vytiahne 🤷‍♀️Sama ti povie, že toto musí raz padnúť na držku a jedného dňa sa dožije, že vyhlásia, bohužiaľ nemáme ani na ten minimálny, alebo žiadny. A toto by si tie ekonomicky negramotné hlavy zaslúžili, minimálne na rok. Možno by docvaklo. Tuho však pochybujem.

@anonym_612a66 ano hovoríš mi z duše ,úplne ❤❤❤ dakujem , už som si myslela že takto zmyšlam tu asi sama
ako keby sme my nerobili ale valali sa celé dni na bahamách a na dôchodok sa presunuli na male divy ,,, my si nezaslužime nič

anonym_612a66
Dnes o 10:19
@sara07

@anonym_612a66 ano hovoríš mi z duše ,úplne ❤❤❤ dakujem , už som si myslela že takto zmyšlam tu asi sama
ako keby sme my nerobili ale valali sa celé dni na bahamách a na dôchodok sa presunuli na male divy ,,, my si nezaslužime nič

@sara07 ja ti úplne rozumiem. A je čisté zúfalstvo spoločnosti, ak toto niekto popiera.

sara07
Dnes o 10:24
@anonym_a67cb1

Oficiálna hranica chudoby je u nás momentálne 423 eur. Podľa brožúry SP je teraz približne 366 tisíc starobných dôchodcov pod touto hranicou. Čiže približne každý tretí starobný dôchodca ( celkového počtu 1,1 milióna starobných dôchodcov) má príjem pod hranicou chudoby.

@anonym_a67cb1 ano
ale prepočitaj si na hlavu v domacnosti kde su deti alebo jednorodičia ..
vyjde im na hlavu menej
dôchodca má dôchodok cely pre seba
pracujuci rodič nie . a najnovšie ked si zoberie dalšiu pracu tak je tresany lebo blb zarobi viac a na danovy bonus najnovšie nedosiahne alebo teraz ak pracujuci rodič na TTP si privyraba ako szoč tak mu šlahnu mikroodvod, ked je blb a maka nech platí asi tak
aj zahraničné audity čo sme mali potvrdili že najhoršia skupina ohrozenou chudobou su samoživitelia , následuju rodiny s detmi a až potom začinaju dôchodcovia čo maju min, dôchodok - nik nepopiera že su dôchodcovia s min. dôchodkom ale stále sa maju lepšie ako rodiny s detmi alebo samoživitelia

sara07
Dnes o 10:26
@anonym_37a2cd

@anonym_7473be a 9€ mesiačne je moc? My platíme v novostavbe v Česku okolo 15€ mesačne a nimto s tým problem nemá.

@anonym_37a2cd ano je pri našich platoch ano, česko neberie tolko z vyplaty

eeffka
Dnes o 10:39

nezijes tam a len chodis kazdy tyzden zmyvat schody? dievca zlate ty si riadne blba. Normalne tam nepridem, naco? nespinim, nepratam a uz vobec nie po druhych, dovi dopo.

parvinka0001
Dnes o 11:35
@anonym_7473be

To vážne niekde platíte za upratovanie len 2,50? U nás sa platí 9 €/mesačne a od 1. júla sa to má o 1,50 euro zvýšiť /konkrétne cca 110 bytov./

@anonym_7473be my máme 4.7 € za upratovanie .

anonym_cf1d1e
Dnes o 11:39

@anonym_autor ked maju maly dochodok, aj elektrinu, plyn a teplo za nich platis, ci na to uz maju peniaze?

saxana000
Dnes o 12:04

Na schodzi jednoducho oznam ze upratovat uz nebudes nie si povinna duplom ak tam nebyvas.ked si zaspinia nech si upracu.vyvesit na nastenmu zoznam napisat jednotlive tyzdne podla cisla bytu a pekne postupne kazdy tyzden na striedacku umyvat.ak nevladzu mozu poslat deti vnukov alebo dat 3eura na firmu co to urobi za nich.. co to ma s vekom.ked budes tyzden pred porodom alebo na rizikivon budes behat s kyblom po schodoch aj s novorodencom?

anonym_9a9209
Dnes o 12:38
@anonym_745c97

@anonym_9a9209 mám kolegyňu ktorá je tak isto upratovačka ako ja .... Ona nebude upratovať lebo sa jej nechce. Bezdetná hnusná zatrpknuta 50tnicka ktorá má mladšieho muža ,on vari ,upratuje ,ona nič . Nechápem. Už len z tej nudy by som umyla ale nie . Ona sa len podpise a dovi

@anonym_745c97 No veď práve, mne by bolo trápne sa podpísať, keď každý vie, že som nepopratala

columbovazena
Dnes o 12:45

@anonym_3e571f Veď ja nikde nepíšem, že majú upratovať nad to, čo je stanovené. Ja píšem o tom, že v živote mladí neupratovali a to je už xy rokov. Na hanbu. Každý vie, odkiaľ pokiaľ má upratať, ale tieto hnile lemry lenivé skapate ani o to nezavadia, aby im chudákom neodpadli ruky náhodou. Nahodiť sa, vyfesakovat, vyvonat a prechádzať po mokrom, čo pozmyvali 80 +. Takisto v zime, keď bol sneh, 86 ročný dôchodca s barlou ho odprataval, mladí 20 roční chalani ani náhodou, však to je pod ich úroveň. Ich rodičia taktiež nič. Ja len pevne dúfam, že sa im to vráti, a nikto im v ničom nepomôže, keď sú také hoväda

malapepka
Dnes o 13:12

Tak mi napadlo, ze im nemusis hovorit, ze uz nebudes umyvat. Ale nabuduce, ked sa pristavia, povedat, ze uz chodis do prace (na brigadu) aj cez vikendy a uz sa ti neda. Svoj den (ked to na teba vyjde) si zariadis, ale ostatne sa ti uz neda. A vobec by som nereflektovala na ich zazeranie a reci. Ved tam nebyvas. A aj tak tam nebudu byvat vecne.
Naozaj, pozbieraj vsetky pozostatky svojej asertevity a odvahy a povedz, ze zial, neda sa ti.

Strana
z4