icon

Môžem volať políciu kvôli rušeniu nočného pokoja?

8. júl 2026

Ahojte, mám možno hlúpu otázku, ale opýtam sa. Je 23:10 a tu u nás na sídlisku teraz vykrikuje nejaký chlap, hovorí oplzle slová, neviem či aj niečo tu nerozbija. Neviem kde presne je, nevidím ho, ale počujem. Mám volať políciu? A povedať približnú lokalitu kde sa môže nachádzať? A čo v prípade, že kým policajti dôjdu odíde preč a ho nenájdu? Nebudú mňa policajti vyšetrovať že som si to vymyslela? Nedajú.mi platiť výjazd? A volať mestských alebo štátnych? Sorry za hlúpe otázky, ale nikdy som nemala tu príležitosť volať policajtov.

biba_18
8. júl 2026

ja som volala vždy mestskú. je to na ulici, takže to budú mať vrámci obchôdzky…

earlgrey
8. júl 2026

Veď počkaj chvíľu, možno ho to prestane baviť a bude pokoj...kebyže mám volať políciu pri každom takom vykrikovaní, tak volám každý deň. Vždy to trvá pár minút a potom je kľud. Ak neprestane ani po niekoľkých minútach, tak volaj mestskú.

autor
8. júl 2026
@earlgrey

Veď počkaj chvíľu, možno ho to prestane baviť a bude pokoj...kebyže mám volať políciu pri každom takom vykrikovaní, tak volám každý deň. Vždy to trvá pár minút a potom je kľud. Ak neprestane ani po niekoľkých minútach, tak volaj mestskú.

@earlgrey to trvalo asi tak 20 minút. Teraz už je ticho

autor
8. júl 2026
@biba_18

ja som volala vždy mestskú. je to na ulici, takže to budú mať vrámci obchôdzky…

@biba_18 mestská je od nás kúsok, takže keby neboli na výjazde, by mohli tu byť za pár minút, si myslím

anonym_bf9758
8. júl 2026

Mozes. Ak dovtedy odide, Teba vysetrovat nebudu akoze to bolo zbytocne. Ale ked ja som na podobne pripady volala policiu (hulakanie a opekacky rovno pod bytovkou o polnoci), jediny problem bol, ze naozaj aj dlho nechodili, a ked som volala opatovne, operatorka povedala ze ju to mrzi (= smola), ale su na vyjazdoch s vaznejsimi vecami takze momentalne nemaju ludi a toto caka. Asi to zavisi aj od dna a aktualnej situacie v okoli. Ale volala by som - ja nie som clovek co neriesi len preto, lebo "ved to aj tak nema vyznam".

anonym_3c19f7
8. júl 2026

Volať v prípade, aký opisujes,treba mešťanov,len sa nečuduj, keď ta poslu pozriet sa, že kde je dotycny kriklun.Mna tak poslali k bitke, ktorú som nahlásila.

anonym_a9e5e3
8. júl 2026

volávali sme štátnych. Na krik a hurhaj opitých mladíkov cez prac dni. Polícia vždy prišla.

anonym_8c1733
9. júl 2026

@anonym_autor bolo viacero oznámi zo sídliska, pocula som to ked prisla prvá hliadka upratat mladého, potom došli este ďalšie tri a bolo ticho. Cize očividne volalo viacero ludi políciu. Rozbijal nádoby na smeti, ktovie ci sa neušlo aj nejakému autu.

cacianka
9. júl 2026

keď nejakí opití či vykrikujúci len prechádzajú okolo, nevolám. to by bolo v tomto teple pri otvorených oknách aj 5x za sebou, ak je krik, štekanie psov na jednom mieste dlhšie, zahučím z okna " buďte ticho".
ak to nepomáha, volám mestských
pred pár dňami si nejaký debil zmyslel zábavu - prechádzal sídliskom a spúšťal po polnoci ohňostroje medzi panelákmi. na fcb stránke ľudia zmapovali najmenej 20 mini lokalít, zvieratá aj ľudia v nervoch

micha1linka
9. júl 2026

V takychto pripadoch som uz parkrat volala mestsku policiu. Normalna vec.