Pred panelákom parkuje vozidlo s neplatnou STK
Dobry den. Pred panelakom nam uz par mesiacov parkuje auto z ineho okresu. Pozrela som podla evidencie a ma neplatnu STK. Kam to nahlasit, aby to auto odtialto zmizlo? Nemame tu vela parkovacich miest a zbytocne tu trci.
Aj na lampáreň. Nedotiahne ho nikto.
Je rok po STK, da sa to aj nejako online anonymne? Zrejme to nebude ziadneho suseda
U nas som uz min 2 taketo auta nahlasila na Mestsku policiu, oni v spolupraci s PZ vypatraju majitela, dostal mastnu pokutu a povinnost auto odstranit. Este ma aj informovali o priebehu a podakovali.
Kde online? Ved na to je policia.
Je rok po STK, da sa to aj nejako online anonymne? Zrejme to nebude ziadneho suseda
@anonym_autor Neviem odkiaľ si, u nás sa dalo nahlásiť aj mailom na MP alebo cez odkaz pre starostu na stránke mesta, oni to potom posunuli na MP.
@anonym_autor
https://www.minv.sk/?Postup-pri-nahlasovani-voz...
Len nechápem, prečo anonymne. To sa už každý bojí niečo napísať alebo ohlásiť neanonymne? Myslíš, že aj tebe dajú pokutu? Aj otázku - prečo dávaš anonymne? Čoho sa bojíš?
Normálne som napísala mail na oddelenie parkovania na meste. Oni si to poriešili.
Skúste tú MP. Len ma zaujíma, v akej evidencií viete pozrieť platnosť STK? :D
Ahoj,mali sme podobný problém (auto stálo na tom istom mieste cca rok a pol), nepomohlo ani,že som to nahlásila policajtom,ktorí išli okolo. Situácia sa vyriešila,keď nám na ulici prerábali plyn a nechali všetkým lístky, aby tam neparkovali. Predpokladám, že auto tam ostalo stáť a dali ho odtiahnuť. Odvtedy som ho tam už nevidela. Skús teda políciu,mestskú políciu, mestskú časť/mesto,snáď niekto pomôže.
Štátna polícia s týmto nebude vedieť určite pomôcť. Oni majú právomoc odtiahnuť vozidlo len ak je zaistené napr v súvislosti s vyšetrovaním / objasňovaním. V tomto by mohla mať skôr tá mestská (respektíve mesto) viac právomocí. len neviem či nie je najprv potrebné aby bolo vozidlo vyradené z evidencie.
auto hned neodtiahnu, ale okresny urad da majitelovi pokutu za neplatnu STK a EK a vyzve ho, aby si ich dal urobit. Ak to neurobi, bude musieť do 60 dni auto odstranit. Ak ho do 60 dni neodstrani, mozu auto odtiahnut na zberne parkovisko.

Vyliať pod neho olej a nahlásiť, že uniká, vtedy sú povinní odtiahnuť ho, inak na to kašlú.