icon

Pred panelákom parkuje vozidlo s neplatnou STK

1. feb 2026

Dobry den. Pred panelakom nam uz par mesiacov parkuje auto z ineho okresu. Pozrela som podla evidencie a ma neplatnu STK. Kam to nahlasit, aby to auto odtialto zmizlo? Nemame tu vela parkovacich miest a zbytocne tu trci.

anonym_2d5fb2
1. feb 2026

Vyliať pod neho olej a nahlásiť, že uniká, vtedy sú povinní odtiahnuť ho, inak na to kašlú.

anonym_af072b
1. feb 2026

Aj na lampáreň. Nedotiahne ho nikto.

patka06
1. feb 2026

@anonym_autor Nahlás na mestskú políciu.

autor
1. feb 2026

Je rok po STK, da sa to aj nejako online anonymne? Zrejme to nebude ziadneho suseda

hopatko
1. feb 2026

U nas som uz min 2 taketo auta nahlasila na Mestsku policiu, oni v spolupraci s PZ vypatraju majitela, dostal mastnu pokutu a povinnost auto odstranit. Este ma aj informovali o priebehu a podakovali.
Kde online? Ved na to je policia.

patka06
1. feb 2026
@anonym_autor

Je rok po STK, da sa to aj nejako online anonymne? Zrejme to nebude ziadneho suseda

@anonym_autor Neviem odkiaľ si, u nás sa dalo nahlásiť aj mailom na MP alebo cez odkaz pre starostu na stránke mesta, oni to potom posunuli na MP.

chrobak7
1. feb 2026

@anonym_autor

https://www.minv.sk/?Postup-pri-nahlasovani-voz...

Len nechápem, prečo anonymne. To sa už každý bojí niečo napísať alebo ohlásiť neanonymne? Myslíš, že aj tebe dajú pokutu? Aj otázku - prečo dávaš anonymne? Čoho sa bojíš?

letfenixa
1. feb 2026

Normálne som napísala mail na oddelenie parkovania na meste. Oni si to poriešili.

toxiqe
1. feb 2026

Skúste tú MP. Len ma zaujíma, v akej evidencií viete pozrieť platnosť STK? :D

chrobak7
1. feb 2026
@toxiqe

Skúste tú MP. Len ma zaujíma, v akej evidencií viete pozrieť platnosť STK? :D

anonym_d8baf5
1. feb 2026

Ahoj,mali sme podobný problém (auto stálo na tom istom mieste cca rok a pol), nepomohlo ani,že som to nahlásila policajtom,ktorí išli okolo. Situácia sa vyriešila,keď nám na ulici prerábali plyn a nechali všetkým lístky, aby tam neparkovali. Predpokladám, že auto tam ostalo stáť a dali ho odtiahnuť. Odvtedy som ho tam už nevidela. Skús teda políciu,mestskú políciu, mestskú časť/mesto,snáď niekto pomôže.

toxiqe
1. feb 2026

Štátna polícia s týmto nebude vedieť určite pomôcť. Oni majú právomoc odtiahnuť vozidlo len ak je zaistené napr v súvislosti s vyšetrovaním / objasňovaním. V tomto by mohla mať skôr tá mestská (respektíve mesto) viac právomocí. len neviem či nie je najprv potrebné aby bolo vozidlo vyradené z evidencie.

anonym_eecd5a
1. feb 2026

auto hned neodtiahnu, ale okresny urad da majitelovi pokutu za neplatnu STK a EK a vyzve ho, aby si ich dal urobit. Ak to neurobi, bude musieť do 60 dni auto odstranit. Ak ho do 60 dni neodstrani, mozu auto odtiahnut na zberne parkovisko.