icon

Problémy so šikanujúcou susedou: Ako riešiť situáciu?

25. mar 2026

Prosim poradte, co robit v situacii, kedy nas uz cca rok sikanuje suseda, vyklopava, vyzvana, vola, pise odkazy do spolocnych priestorov. Rekonstruovali sme byt, vsetko v ramci slusnosti, nahlasene atd., bezne casy, bezne veci len v podstate udrziavacie prace. Dlhsie sa cakalo na nabytky, vsetko je na mieru. Vyhraza sa, ze nemame stavebne povolenie, aby nechodili robotnici do bytovky (aj ked uz tam robia neprasne a nehlucne prace typu podlahove listy), aby neparkovali na spolocnom pozemku atd. Nechcem pisat uplne podrobnosti, ale psycho, sleduje nas, kazdy den pomaly nejaky problem. Nie sme jedini, co s nou maju problem. Uz som z toho chora, neviem, co mam robit, bojim sa co bude, ked sa tam nastahujeme. Bol to velmi drahy byt aj rekonstrukcia a predaj momentalne neprichadza do uvahy. Dakujem za nejake tipy ako na takych ludi..😊

Strana
z2
anonym_c0fa86
25. mar 2026

@anonym_autor aka stara može byť suseda ? Na ktorom poschodi byva suseda ? Muž nie chlap aby si prišiel aj on zaklopkať a spýtať sa tetulky, aky má problém?

autor
25. mar 2026

Suseda ma po 60. Muz sa s nou snazil za dobre, robil ustupky, avsak uz nas tak vytaca, ze nevieme co mame robit. Ona je ten typ, ze ma so vsetkym a s kazdym problem a neda sa s nou normalne komunikovat. Aj na bytovych schodzach je uplne mimo, samozrejme spravca je na nasej strane, ale mam dojem, ze na nu neexistuju ziadne paky. Do p*** ju moc posielat nechcem, lebo mam nejaku uroven narozdiel od nej, ale bojim sa, ze coskoro ma k tomu vyprovokuje😀

autor
25. mar 2026

Ona byva o 3 poschodia inde ako my a na opacnej strane chodby, realne to robi naschval a nie ze by ju to nejak ovplyvnovalo priamo.

anonym_53be27
25. mar 2026

@anonym_autor to uz moze byt zacinajuca demencia. Kym to prepukne v plnom rozsahu, moze prejst kludne aj 15 rokov a bude posobit dojmom, ze je "iba" konfliktna.

autor
25. mar 2026

Prave aj preto nechcem ist s nou do nejakeho konfliktu, neviem, ci nema nejake diagnozy. Minimalne vyzera, ze sem-tam si rada vypije, ale neviem, ci to nie je nieco neurologicke. V kazdom pripade byva s muzom, ktory nejaky vyrazny problem s nami nema, tak neviem, co ju neuprace😀 ja som zas clovek, co si vsetko strasne pripusta a namiesto tesenia mam traumu zo stahovania, ze co zas bude 🙁

viestta
25. mar 2026
@anonym_autor

Prave aj preto nechcem ist s nou do nejakeho konfliktu, neviem, ci nema nejake diagnozy. Minimalne vyzera, ze sem-tam si rada vypije, ale neviem, ci to nie je nieco neurologicke. V kazdom pripade byva s muzom, ktory nejaky vyrazny problem s nami nema, tak neviem, co ju neuprace😀 ja som zas clovek, co si vsetko strasne pripusta a namiesto tesenia mam traumu zo stahovania, ze co zas bude 🙁

@anonym_autor nepripustaj si to. Su taki ludia, spravte co spravit potrebujete a suseda nech sa hoc aj rozleje na kolomaz. Donekonecna ustupovat nemozte a kym neporusujete zakon a domovy poriadok jedine co pani suseda moze je zneprijemnovat vam zivot. Ked nenajde u vas ziadnu odozvu, najde si iny problem, ktory bude "riesit". Inych ludi neprerobis, ale mozes zmenit to ako sa k veci postavis.

autor
25. mar 2026

Potrebovali sme vyvrtat 2 diery na nocny stolik, o 3 poobede v pracovny den a uz vyzvanala pri dverach, podla mna stala za nimi. Uz sme odpojili zvoncek😀 je mi to jasne, ze chyba je aj na mojej strane, ze si vsetko tak pripustam, ale ako nepride mi to uplne normalne no.

anonym_8ad182
25. mar 2026

Ste na nu prilis makki. Ona to vie a preto si k vam dovoluje. That's it.

autor
25. mar 2026

A nejake rady co robit? Dohovor nepomohol, neotvarame, v telefone je bloknuta, ked nam nieco hovori na chodbe, uz sa s nou vobec nebavime. Mam podat oznamenie o priestupku na policii? To asi nepomoze. Spravca o tom vie, udajne je to problemova vlastnicka a mame to riesit cestou PZSR, ale bojim sa, ze to eskaluje situaciu. Mame aj male dieta, tak hlavne kvoli nemu nechcem dalsie konflikty.

amonet
25. mar 2026

no, niekedy pomoze poslat do teplych krajin. ja som susedu v panelaku tak poslala, urazila sa. a robila zle inde🤷‍♀️ niektori ludia ked vidia ze ustupujete pridaju

janinah
25. mar 2026

Uplne ignorovat,neotvorit,nereagovat,nezdraviť.

marci9
25. mar 2026

Mala som skúsenosti s takou susedou 2x /v dvoch rôznych bytoch/, slušné jednanie nepomáhalo, v oboch prípadoch nakoniec pomohlo až keď sa môj partner na ňu vyzjapal a poslal ju do pi... A bol pokoj.

bluka2
25. mar 2026

Však tie odkazy v spoločných priestoroch ani necitaj…

anonym_a6f3fe
25. mar 2026

Ona je podľa mňa taka povaha. Raz keď povolis tak si bude dovolovat furt , pretože ste tam vlastne "novy" a tí starý ju už poznajú, treba ju poslať do pi... a hneď sa ukludni, poprípade jej povedať normálne , že vás nezaujíma a nech klope na iné dvere., keď sa nudí.

eeffka
25. mar 2026
@anonym_autor

A nejake rady co robit? Dohovor nepomohol, neotvarame, v telefone je bloknuta, ked nam nieco hovori na chodbe, uz sa s nou vobec nebavime. Mam podat oznamenie o priestupku na policii? To asi nepomoze. Spravca o tom vie, udajne je to problemova vlastnicka a mame to riesit cestou PZSR, ale bojim sa, ze to eskaluje situaciu. Mame aj male dieta, tak hlavne kvoli nemu nechcem dalsie konflikty.

@anonym_autor co robit? Otvorila by som dvera a dama nedama by som ju tak zhucala zeby rebrikom domov chodila. Tu dobrym slovom nic nevyriesis

autor
25. mar 2026
@bluka2

Však tie odkazy v spoločných priestoroch ani necitaj…

Tak ked su na vchodovych dverach a plne klamstiev a osocovania a vyhrazok neda sa to prehliadnut. Takto aby som bola presna jedna sa o malu bytovku v modernom komplexe, my s muzom sme normalni slusni inteligentni ludia a aj sme predpokladali, ze osadenstvo takej bytovky bude na tom podobne - bavime sa o bytoch cca 500k+. Akoze ok mozem ju poslat do p***, ale snazila som sa najst ine riesenie, ale asi nebude🤣 muz je total pacifista, ale mozno aj na neho to pride😀

autor
25. mar 2026

A asi podanie na policiu a okresny urad je blbost ci? 30€ pokutu dostane a dovi😀

bluka2
25. mar 2026
@anonym_autor

Tak ked su na vchodovych dverach a plne klamstiev a osocovania a vyhrazok neda sa to prehliadnut. Takto aby som bola presna jedna sa o malu bytovku v modernom komplexe, my s muzom sme normalni slusni inteligentni ludia a aj sme predpokladali, ze osadenstvo takej bytovky bude na tom podobne - bavime sa o bytoch cca 500k+. Akoze ok mozem ju poslat do p***, ale snazila som sa najst ine riesenie, ale asi nebude🤣 muz je total pacifista, ale mozno aj na neho to pride😀

@anonym_autor kúp si nálepky pre deti a vždy to prelep nejakým zvieraťom. Napr. kravou, sliepkou, opicou…

anonym_8dd6c2
25. mar 2026

tiez az ked som zhukla susedu na drzovku az vtedy si nasla inu obet, ja mam pokoj a to som sa jej 2 roky nezdravila nadrzo ani aj ked ona prva ma pozdravila

bielasovicka
25. mar 2026
@anonym_autor

A asi podanie na policiu a okresny urad je blbost ci? 30€ pokutu dostane a dovi😀

@anonym_autor a mate vyvesené nejaký oznam, že sa u vás prerába niečo? Lebo u nás to tak je ze sa napíše taky oznam ze meno ten a ten, prerába byt, aj s ospravedlnením za buchot a rachot, a aj čas že ako dlho cca. prerabka bude trvať. Čiže napr. od 25.2.do 18.3. A nezvykne nikto namietať.

anonym_e119aa
25. mar 2026

napis oznam,ze dakujes susedom za trpezlivost pri vasej prerabke.. ze si vazis,ze to s vami vydrzalia uz sa blizite ku koncu tak sa im este raz chces velmi ospravedlnit a zaroven podakovat ... to vycap na vytah / dvere .. bud mila a slusna .. snou nekomunikuj pripade sa len usmej a odignoruj .. skoncite prerabku a najde si niekoho ineho na koho bude hucat ... skus sa spravcu spytat ci nieco na nu nefunguje. co jej rodina? nieje len sama a z toho zatrpknuta? nevedeli by jej deti dohovorit? je v podnajme co je to jej byt ?

autor
25. mar 2026
@bielasovicka

@anonym_autor a mate vyvesené nejaký oznam, že sa u vás prerába niečo? Lebo u nás to tak je ze sa napíše taky oznam ze meno ten a ten, prerába byt, aj s ospravedlnením za buchot a rachot, a aj čas že ako dlho cca. prerabka bude trvať. Čiže napr. od 25.2.do 18.3. A nezvykne nikto namietať.

@bielasovicka jasne, bol tam oznam, ktory viackrat strhla. Vypla nam aj hlavne poistky, aby robotnici nemohli pracovat. Vytah vypinala, nech sa nim nevozime. Atd. Teraz uz je hotovo, len na nabytky sme dlhsie cakali. Ale tam je problem so vsetkym. Aj keby sme neprerabali by sa nieco naslo😀 strasne jej hlavne vadilo, ze to dlho trva, pricom vacsinu casu sa na nieco cakalo a nic sa nerobilo, pretoze vsetko je na mieru, nieco z Talianska, trvalo napriklad 2 mesiace kym prislo nieco na namontovanie, pricom montaz ani nebola hlucna - ziadne vrtanie (priklad), aj to jej vadilo. Stavebne prace sa zbuchali za 2 tyzdne, zvysok sa len caka na dodavatelov. Mna to tiez nebavi, ze to tak dlho trva, ze to stalo kopec penazi a ze suseda je aka je😀

autor
25. mar 2026

Byt je jej, rodina neviem, asi to s nou uz vzdali😀

autor
25. mar 2026

Lebo ja ked hovorim o prerabke momentalne tak to je napriklad ze montaz pracovnej dosky do kuchyne atd. To ani nie je uz rekonstrukcia, nevydava to ani hluk, ani nic. Clovek si moze menit nabytok aj 2x za rok, na to nepotrebujem uz ani oznam, ani stavebne povolenie, ani nic. Co sa tyka rekonstrukcie so ziadnou prieckou sa nic nerobilo. Najhlucnejsia cast bola odbit dlazdice v kupelni. Ani elektrina sa tam netahala nanovo. Cez vikendy a po 16tej sa nic nerobilo. Akoze myslim, ze uz viac sme urobit nemohli. Este chodby sme kazdy den umyvali.

autor
25. mar 2026

A spravca s nou ma sam spor o inej veci, udajne na nu funguje len policia😀

patrike
25. mar 2026

Okrem ineho sa mocem aj okolo spravy bytovych domov. Takych susied som zazil asi 5 ks, vzdy to vyriesila len smrt. Podla vsetkeho ide o psychiatricky problem, ktory sa len bude zhorsovat. Kto nevidel 80 rocnu babku 155 cm a 45 kg, ako skusa zbit vlastnu pribuznu pre vymyslene dovody ten neuveri. Mladsie zvyknu vystrajat, ked maju vela casu, malo konickov, ziju same a pripadne si daju alkohol a / alebo lieky.
Pamatas sa na kauzu "spievajuci dom" ? Tam sa to tahalo roky.

patrike
25. mar 2026
@anonym_autor

A spravca s nou ma sam spor o inej veci, udajne na nu funguje len policia😀

@anonym_autor Pravomoci policie su obmedzene, nejake klopanie na dvere / zvonenie a stazovanie si na vase prace alebo robotnikov, to nemas ako postihnut. Musi sa vyhrazat nasilim alebo o vas pisat na oznamy nepravdive veci, tam by nieco slo spravit. Policia ma snahu take pripady zametat na urad ako priestupky proti obcianskemu spolunazivaniu.

anonym_8ad182
25. mar 2026
@patrike

Okrem ineho sa mocem aj okolo spravy bytovych domov. Takych susied som zazil asi 5 ks, vzdy to vyriesila len smrt. Podla vsetkeho ide o psychiatricky problem, ktory sa len bude zhorsovat. Kto nevidel 80 rocnu babku 155 cm a 45 kg, ako skusa zbit vlastnu pribuznu pre vymyslene dovody ten neuveri. Mladsie zvyknu vystrajat, ked maju vela casu, malo konickov, ziju same a pripadne si daju alkohol a / alebo lieky.
Pamatas sa na kauzu "spievajuci dom" ? Tam sa to tahalo roky.

@patrike Akurag som to mrkla, ze kolko to bolo rokov. 16. Slovom sestnast(!) rokov. To je neuveritelne. Slovensko, krajina neobmedzenych moznosti.

anonym_29fe45
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor my sme nieco podobne riesili cez spravcu - poslal jej list (jedna kopia aj pre nas) s tym, ze rekonstrukciu sme oznamili (spisal tam co cca budeme robit) a budeme ju vykonavat dokedy budeme potrebovat (konkretny datum konca nebol - nikdy nie je istota, ze sa to do konkretneho datumu skonci), nech nas neobtazuje pocas rekonstrukcie, na ktoru ma kazdy pravo, lebo to bude trvat iba dlhsie

anonym_429130
25. mar 2026

@anonym_autor ked si si predmetny byt kupovala tak si si mala riadne preverit susedov, tvoja chyba!

Kupila si si akvarium, priestor inak zvany byt absolutne to nevhodny na spkojne byvanie, byty si totiz kupuju iba zivota neznaly ludia ktory nevedia co s peniazmi, nemaju a nepouzivaju rozum plus idu do vsetkeho uponahlane.

Si velmi pohodlna osoba lebo normalny clovek by ten chory a je uplne jedno ci prerobeny alebo neprerobeny byt uz davno predal aby sa od choreho cloveka ako ho ty popisujes(susedu) pratal co najrychlejsie, aby mal pokoj a klud(...!), lenze tebe ide zas a len o svoje pohodlie, nepouzivas rozum, tak budes trpiet a silno, ja by som to netrpel aby mi daka p<>ča dennodenne strpčovala zivot otravovanim a to este pri nej denne nebyvate:

-natahate kilometre kobercov, budete chodit potichucky ako macicky, budete denne cakat na klepot na radiatory, vase dieta ktore bude zdrave a teda pohyblive budete neustale upozornovat aby sedelo na svojej ryti a bolo ticho, budete tyzden co tyzden mazat vsetky pohyblive casti len aby vam ta dementna suseda nebuchala, neklopala, nenechavala vam odkazy, nezvonila vam a neobsierala vas pred susedmi.

Co chces pocut? Nakoniec ten chory byt aj tak predas a potom si povies ze ti to za to vobec nestalo, normalny clovek totiz nikdy nekupuje byt alebo dom a radsej byvat v holodome ako s pripecenymi obyvatelmi bytoveho domu kde ma kazdy vsetko na salame, ohovaracky, domove schodze, nezavrete dvere, fetaci, vytah a samozrejme roky trvajuce prerabky, ja sa fakt cudujem cloveku co si kupi byt za velke peniaze, to prosto nemoze byt normalny clovek!

Co si myslis ze sa stane ked vas niekto vytopi, vydymi, byt vam cely zhori od suseda, no mozte si potom ten vas slavny byt a tu vasu luxusnu rekonstrukciu vies co, jedine tak strcit, uz teraz je to neustaly psychicky atak a rizikom je aj ten fyzicky, dennodenne.

Ja som byval v byte s idiotmi a nikdy viac, z predmetneho bytu je dnes holobyt, dal som dole radiatory a uzavrel vodu plombami na moje osobne vyziadanie, dalej som dal odpojit elektrinu, internet, ani zachod tam nezostal, teraz byt lezi ladom(platim smiesne mesacne zalohy spolocenstvu) a nikto zo susedov nevie pochopit preco ten byt nepredam, neprenajmem alebo neprerobim, preto aby ich to co najviac dusilo za tie svinstva a cim skor ich porazilo, chory byt, nachadza sa v okrese Bratislava IV.

Strana
z2