Riešenie hlučných susedov pri prenájme bytu. Aké sú možnosti?
Ahojte, byvame momentalne v podnajme o ktory sa s laskou starame, kde sa citime dobre, prenajimatelka je super a sme aj v super lokalite, kde sme dostali trvaly pobyt, takze menit podnajom planujeme az buduci rok, ked pojdeme do vlastneho. Avsak zo vsetkych susedov v bytovke prave nad nami byvaju s prepacenim najvacsi koko*i... S manzelom mame okolo 25 a manzel ma casto nocne smeny, takze vacsinou nevie ake extremy susedia nad nami robia, ale posledne tyzdne su uz dost neprijemne. Neustale buchanie, suchanie nabytku, dupanie, trieskanie s oknami, hadky, nadavky, bliakanie, padanie akoby tazkych kovovych veci a podobne...v uplne nahodnych casoch medzi 22:00 a 4:00h.. jasne sme mladi ludia ale aj my mame nejake hranice. Chceli sme to so susedmi nad nami (starsi muz a zena, typujeme tak 55-60?) riesit osobne kedze sme sa s nimi este nestretli, avsak zatial nam ani jeden x pocas dna neotvorili. Dnes je to tu opat, manzel na nocnej ja to tu sama pocuvam a mam chut rovno na nich zavolat policiu, ale uvedomujem si ze tym sa asi nic nevyriesi a bojim sa aby nam ten rok ktory nam ostava nestrpcovali este viac. S prenajimatelkou sme to riesili avsak ta nas odkazala na policiu kedze nema prehlad o tom komu sa byt prenajima a je casto odcestovana... Myslite si ze sa taketo nieco moze riesit aj s domovym spravcom, alebo si mam aspon pytat kontakt na prenajimatela bytu kde tato dvojica zije a smontaktovat sa s nim? Nechcem nikomu robit problemy a bojim sa, ze ked sa na nich budeme stazovat tak nam to vratia ale uz ma to strasne serie...dakujem za rady, rada si precitam vase skusenosti.
Tento styl pisania sa tu opakuje pravidelne. Troll tema.
Tento styl pisania sa tu opakuje pravidelne. Troll tema.
@anonym_84a41f dakujem, toto je moj druhy prispevok za 4 roky na tejto stranke ale okej, snad ty nemusis riesit to ze sa o 4 rano (ak vobec zaspis), budis na nadavky a krik 😌
@anonym_autor ja som riesila rovnak problem 🙂 pol roka sa s nimi nedalo dohodnut. Zavolala som 5-krat policiu, 2 mesiace drzali hubu potom ich prenajimatel vyhodil. Volaj policajtov, ludia su svine
@anonym_autor väčšina bytových spoločenstiev má od 22.00 do 6.00 nočný kľud. Takže áno, normálne zavolaj políciu a prídu ich riešiť.
Normálne volať políciu. Oni im nepovedia že volala suseda pod vami.
@anonym_autor v tomto prípade by som kľudne volala políciu. Aj viac krát po sebe. Nie je to Tvpj byt v ktorom plánujete dlhodobo žiť, takže nejaké rozvadenie so susedmi by mi nevadilo.
píšeš dáke nezmysly:
S prenajimatelkou sme to riesili avsak ta nas odkazala na policiu kedze nema prehlad o tom komu sa byt prenajima a je casto odcestovana... cize ste s nou v kontakte a ona to riesit nechce
Myslite si ze sa taketo nieco moze riesit aj s domovym spravcom, alebo si mam aspon pytat kontakt na prenajimatela bytu kde tato dvojica zije a smontaktovat sa s nim? - toto si odporujes ..... ved si pisala o riadok vyssie, ze si s nou bola v kontakte, tak čo riešiš?
tiez si myslim, ze tu pises z pleziru
oni nemusia byť v nájme, čo ak je ten byt ich? ale každopádne by som kontaktovala políciu aby tam aj nedošlo k nejakej tragédií medzi nimi samotnými...
ak budú robiť krik zabúchaj na radiátor možno si uvedomia inak ti nepomože nič
poprípade im daj na dvere oznam že je nočný klud a nech si svoje spory riešia cez deň nakoľko je všetko od nich počuť kludne aj anonym ked sa bojiš
U nás máme tiež presne takých susedov..3 roky som sa vďaka nim nevyspala. U nás je problém že máme v spálni spoločnú stenu.
Od rána od 5 pol 6(niekedy aj skor) nonstop do večera do 22 televizor a cez deň pravidelne hádky. Tiež sme mladý ja mám 24 takže chápem a snažim sa zniesť ale byt je náš a ja pracujem na 12kach, pracujem aj víkendy vtedy zapinajú už keď niesme doma aby sa oni vyspali. A ja keď mám voľno rada by som spala dlhšie ako do 5tej ráno. Už sme dali takmer na celú stenu skriňu a snažime sa aby o nás nevedeli aj tak sme väčšinu času preč a domov chodíme len spať. Dohovor pomohol zakaždým maximalne na týždeň a potom zas to iste.Naposledy mali ako výhovorku že oni sú starší tak to máme akceptovať( je tam jedna staršia osoba) a problém že nas počujú pri intimnostiach - my sme mladý tým pádom podľa ich logiky by to mali akceptovať? Verím že im tiež deti nepriniesol bocian. Bohužiaľ máme 2 izbový byt a máme tam spálňu nemôžeme zakaždým využívať iné miestnosti ani si prehadzovať miestnosť kvôli nim.Ale posteľ sme vymenili a ja sa snažim byť tichšie ale z ich strany ani len snaha.Občas pomôže im zabúchať na stenu a pochopia alebo keď začnú o 5tej ráno už im zapínam reprák na stenu ale to im nedochádza.Už som od zúfalstva chcela byt predať.Do budúcna - cca za 3 roky sa plánujeme sťahovať do domu len aktuálne by bolo nelogicke kupovať dom keďže nevieme kde budeme potom skrz prácu. Z obecného úradu povedali aby som volala políciu ale čo oni vyriešia kým prídu už bude aj koniec nočného kľudu..
píšeš dáke nezmysly:
S prenajimatelkou sme to riesili avsak ta nas odkazala na policiu kedze nema prehlad o tom komu sa byt prenajima a je casto odcestovana... cize ste s nou v kontakte a ona to riesit nechce
Myslite si ze sa taketo nieco moze riesit aj s domovym spravcom, alebo si mam aspon pytat kontakt na prenajimatela bytu kde tato dvojica zije a smontaktovat sa s nim? - toto si odporujes ..... ved si pisala o riadok vyssie, ze si s nou bola v kontakte, tak čo riešiš?
tiez si myslim, ze tu pises z pleziru
@anonym_9a19be tak toto je regulerny real, my sme toto riešili vyše roka, nikto ti nepomôže, akurát polícia, ale aj to nie vždy pomôže. My sme sa bezmocní presťahovali, lebo to sa nedalo
Ahoj autorka. Ja ťa nepoteším, ale toto nikto nevyrieši. Ja som to takto mala rok, deň co deň, Ukrajinci nad hlavou je väčšie peklo, než som myslela, že môže existovať. Deň čo deň sme to riešili s majiteľmi bytu (sú podnajomnici), volala som políciu, ti ale musia zaznamenať ten hluk s prístrojom, ktorý meria decibely a ich hluk nedosiahol tu úroveň, ktorú mal na to, aby dostali pokutu, čiže ich iba slovne upozornili. To bol dupot, treskot, hádky, krik, presúvanie nábytku. Ja som žila na intraku kedysi, niesom citlivá na zvuky, takže si predstav ten extrém. Majitelia toho bytu to mali úplne na háku, dostávali 1200€ na účet za nájom a viac neriešili. Musela som predať byt, lebo by sme sa všetci zbláznili. Ale reálne ti nepomôže nikto a nič, ani správca, ani kolektívna sťažnosť na nich od majiteľov ostatných bytov....
Ahoj autorka. Ja ťa nepoteším, ale toto nikto nevyrieši. Ja som to takto mala rok, deň co deň, Ukrajinci nad hlavou je väčšie peklo, než som myslela, že môže existovať. Deň čo deň sme to riešili s majiteľmi bytu (sú podnajomnici), volala som políciu, ti ale musia zaznamenať ten hluk s prístrojom, ktorý meria decibely a ich hluk nedosiahol tu úroveň, ktorú mal na to, aby dostali pokutu, čiže ich iba slovne upozornili. To bol dupot, treskot, hádky, krik, presúvanie nábytku. Ja som žila na intraku kedysi, niesom citlivá na zvuky, takže si predstav ten extrém. Majitelia toho bytu to mali úplne na háku, dostávali 1200€ na účet za nájom a viac neriešili. Musela som predať byt, lebo by sme sa všetci zbláznili. Ale reálne ti nepomôže nikto a nič, ani správca, ani kolektívna sťažnosť na nich od majiteľov ostatných bytov....
@anonym_52d4c4 a tých 1200 eur aj zdaňovali? Lebo bez milosti by som ich udala na daňový úrad.

@anonym_autor este by som doplnila ze my sme velmi tichy, ziadne party, nocne buchania, zachvaty smiechov atd... Avsak niesme suchari ani nachylni na vsetko... Mame vedla seba aj deticky aj mladych ludi cize s normalnym hlukom problem nemame..