icon

Riešenie hlučných susedov v malej bytovke

7. jan 2026

Ahoj ľudia, idem si sem len troška vyliať srdce. Bývame v malej bytovke. Kde nad nami bývaju susedia čo majú 7 ročné dievča. A my máme cca 1,5 ročne bábo. Ma jeden spánok a keď sú není doma tak pekne spinká 2 hodinky. Keď sú doma... Tak isa budí s obrovským plačom po pol hodine spánku. Niekiedy sa mi ju podarí uspať a niekedy nie ☹️. Ale proste tisíc krát som ich poprosila, že či nemôžu od tej 12 do 14 byť trocha kludnejsi ( v ostatnom čase mi je úplne jedno čo tam robia) nakoľko ich dcéra má izbu nad našou spalnou, kde nám spinká bábo. Ale nie, furt dookola. Najmä tieto sviatky to už zle znášam... Lebo toto riešim stále ( keď je horná chorá, keď sú prázdniny v škole atď) zlý spánok ako sú doma.Buď ju douspim alebo musím spať s ňou aby vôbec spala, keď ju už zobudia 😔. Toto jej spinkanie riešim odkedy sa narodila ( aj keď mala viac spankov- proste víkendy des) ale vtedy mi spinkala viac v kočíku. Teraz sme doobeda vonku, potom ide spinkať do postieľky a poobede ideme zase von. V kočíku mi už spinkať nechce vobec. Ja lenže buďte ľudia troška viac ku sebe tolerantnejsi 🤗😊 PS: som celá štastna, že zajtra sa začína škola

anonym_153fea
7. jan 2026
@anonym_autor

@really8 mám 5 ročnú neter, keď ideme ku mamine na víkend ( lebo tu sa to nedá vydržať) tak si neter koľko krát beriem tiež ku babke. Aby sa spolu vyhrali. A jej normálne viem vysvetliť, že malá ide spinkať a budeme tíško... Ma s babkou počká, kým uspim malú. A potom si kreslime, hrame sa s plastelínou, hráme pexeso,kukame telku kým sa mala vyspí.. tak ona to vie pochopiť.. a títo nad nami nie?

@anonym_autor tak ti zo srdca želám, aby bola tvoja ako tá 5 ročná neter. Len aby si si za pár rokov nespomenula na túto diskusiu. 😉 Ale čoby. To bude určite iné. 😂😂

anonym_153fea
7. jan 2026
@moonlight1210

@anonym_autor a dat ju spat do inej izby? Neda sa?

@moonlight1210 samozrejme,že sa dá. Všetko sa dá. Len ona nechce. Bude milión výhovoriek, ako zaspí len vo svojej posteli.

anonym_f4fcdc
7. jan 2026

@anonym_autor ja nechápem prečo tu malú neucia.byy pokojnejšia alebo ju neberú na aspoň hodinu von vybehať

anonym_fd5939
7. jan 2026
@anonym_autor

@really8 mám 5 ročnú neter, keď ideme ku mamine na víkend ( lebo tu sa to nedá vydržať) tak si neter koľko krát beriem tiež ku babke. Aby sa spolu vyhrali. A jej normálne viem vysvetliť, že malá ide spinkať a budeme tíško... Ma s babkou počká, kým uspim malú. A potom si kreslime, hrame sa s plastelínou, hráme pexeso,kukame telku kým sa mala vyspí.. tak ona to vie pochopiť.. a títo nad nami nie?

@anonym_autor lenže neter je s tebou občas, nekážeš jej byť ticho každý den 2h 🙂

huxy
7. jan 2026
@anonym_fc8e45

@huxy je rozdiel porovnávať 7 a 1 ročné dieťa keď začína chodiť. Matka by mohla upozorniť 7 ročné, že pod nami spí bábätko aby sa hrala chvíľu tichšie, takto sa učí tolerancia u detí a nie arogancia akú tu ty predvádzaš. Porovnávaš deti s rekonštrukciou bytu ? uvedom sa.

@anonym_fc8e45 porovnavam hluk zbíjačky s bežným fungovaním 7-ročného dieťaťa, hádaj čo je horšie. Pointa je, že je deň, a nebudem sa predsa chodiť sťažovať susedom!!! A milý anonym, ja ani zďaleka arogantná nie som... Dieťa som si učila, aby nebehalo, nedupotalo, od malička... Ale za to nebudem chodiť vyzvánať cez deň susedom

anonym_35e86b
7. jan 2026

Tak jen pusti sum nech jej to tlmi ten buchot.

anonym_153fea
7. jan 2026
@anonym_f4fcdc

@anonym_autor ja nechápem prečo tu malú neucia.byy pokojnejšia alebo ju neberú na aspoň hodinu von vybehať

@anonym_f4fcdc hádam neveríš tomu, že denno denne tam dupoce a nábytok presúva.

alenka58
7. jan 2026
@hopatko

To je zivot v panelaku, prestahuj sa do domu, daj spat dieta von do kocika, alebo do inej miestnosti. Hrajuce sa dieta nad tebou nie je nic v zivote nezvycajne a ani obmedzujuce.

@hopatko môj sused píli dnes drevo, nie vždy je dom riešenie, riešenie sú normálny susedia, čo ja mám smolu

anonym_153fea
7. jan 2026
@alenka58

@hopatko môj sused píli dnes drevo, nie vždy je dom riešenie, riešenie sú normálny susedia, čo ja mám smolu

@alenka58 prečo by dnes nemohol pilit drevo? 🤷

huxy
7. jan 2026
@anonym_f4fcdc

@anonym_f4fcdc takže suseda sa má prispôsobiť a naplánovať svoju činnosť tak, aby s dcérou každý deň rovnaký čas šla von, povinne. To nemyslíš vážne...namiesto toho, aby autorka dala dieťa spať napr.do inej izby, ako to tu bolo už nie raz spomenuté, všetci sa prispôsobte a buďte tolerantní!

hopatko
7. jan 2026
@alenka58

@alenka58 ja mam hned za panelakom rodinne domy, a sused tam vcera, vo sviatok, pilil cely den obrovsky strom, ktory je tam desatrocia...tiez sa mi rozum zastavoval. Slobodny, bezdetny a dlhe roky nezamestnany sused. Vselijaki sme.

ivik4
7. jan 2026

My zas mame nad sebou cerstvo 2 rocne dieta. Nechcela by si. Neobvinujem za to dieta, obvibujem za to jednych otrasnych rodicov kt. Na dieta z vysoka kaslu a vychova ziadna.A ano, vela viem o tom. Hroza . Takze, kazdy mame to svoje. Mat susedov s malym dietatom tiez nieje vyhra. Este sa Ti moze stat ze tvoje uz bude vacsie a naraz vychytas susesov kt. Budu mat dieta vo veku momentalne toho tvojho.
Mozes dat dieta spat do inej izby ked sa jedna len o 2 hodiny. Joj, kiezby som mala hluk len 2 hodiny...

really8
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mozes mat este vacsie klapky na ociach? Aby tvoje dieta nebolo este vacsi divoch ked bude mat sedem

viestta
7. jan 2026
@really8

@anonym_autor mozes mat este vacsie klapky na ociach? Aby tvoje dieta nebolo este vacsi divoch ked bude mat sedem

@really8 to bude pohode, pod nimi nikto nebyva.

anonym_c92765
7. jan 2026

Veď keď je to taký extrém postieľku jej daj do obývačky a nech si spi tam 🤷 ak nemáte už inú izbu keď sa k tomu nevyjadruješ

anonym_c1496f
7. jan 2026

onedlho sa zacne skola, mala suseda bude v druzine, budes mat klud 🙂)) a tvoje dieta postupne podrastie a budu ju zvuky menej rusit. Musis naozaj len vydrzat.
P.S. my byvame v dome, ale pred par rokmi sme si tiez zazili svoje, ked susedia z lavej aj z pravej strany nasho domu mali male deticky. Jednym spavalo dieta mwdzi 11-13hod a druhym medzi 14-16hod. Ako tu byt tolerantni? Mala som kazat mijim detom, aby boli cele poobedie potichu aby som ulahodila obom susedom? Nastatsie to prve babo spalo ako drevo. Zato to druhe, to poculo aj muchu prdnut a jeho mama na nas dokazala ziapat aj za to, ked sme “nahlas” kracali po chodniku pred ich domom. Lebo ich dieta malo poposuvane spanky, vadilo ked sme sa rozpravali na chodniku pred ich oknom rano cestou z domu okolo 8:00 lebo ich dieta este spalo. A taktiez vadilo ked sme sa vracali domov okolo 15:30, nedaj boze pri vystupovani z auta slovo povedat, uz bolo zle lebo dieta malo poobedny spanok…ten jeden rok s nou bol ozaj priserny, lebo mi furt chodila klopat s nejakou staznostou, napr. jej vadilo aj to ze moja macka udajne nahlas mrauci :D Potom sa jej dietatu asi spanok zlepsil, lebo prestala vyvadzat kvoli hluku. Snad to bude aj tvoj pripad, ze sa vekom dietata situacia zlepsi.
Takze tak, ani dom nemusi byt vyhra, bohuzial. Kazde dieta a kazdy vek ma svoj biorytmus a nie je jednoduche to zladit. Ja ti radim naozaj len vydrzat, alebo ako uz baby radili dat male spinkat do inej izby ak sa da 🙂

anonym_ec66ec
7. jan 2026

Vitaj v paneláku 😉

anonym_fc8e45
7. jan 2026
@huxy

@anonym_fc8e45 porovnavam hluk zbíjačky s bežným fungovaním 7-ročného dieťaťa, hádaj čo je horšie. Pointa je, že je deň, a nebudem sa predsa chodiť sťažovať susedom!!! A milý anonym, ja ani zďaleka arogantná nie som... Dieťa som si učila, aby nebehalo, nedupotalo, od malička... Ale za to nebudem chodiť vyzvánať cez deň susedom

@huxy nechápem čo sem ťaháš zbíjačku !! Pointa príspevku je byť k sebe tolerantnejší a učiť to aj deti. Máme zdravotníka v bytovke a je normálne poprosiť susedov po nočnej byť tichšie, našťastie tu máme dobré vzťahy a žiadnych ignorantov.

autor
7. jan 2026
@anonym_fd5939

@anonym_autor lenže neter je s tebou občas, nekážeš jej byť ticho každý den 2h 🙂

@anonym_fd5939 aký každý deň? Len počas víkendu 🤦🤦🤦🤦 inak je v škole..

huxy
7. jan 2026
@anonym_fc8e45

@huxy nechápem čo sem ťaháš zbíjačku !! Pointa príspevku je byť k sebe tolerantnejší a učiť to aj deti. Máme zdravotníka v bytovke a je normálne poprosiť susedov po nočnej byť tichšie, našťastie tu máme dobré vzťahy a žiadnych ignorantov.

@anonym_fc8e45 písala som o tichu cez deň, od nikoho cez deň nemáš právo žiadať, aby čušali. Či je to zbíjačka, či 7-ročné dieťa, čokoľvek, nejak každý fungovať musí a cez deň na to má právo. Byť tolerantní treba, však preto som spomenula tu zbíjačku, keďže som po nočnej chápala, že to spraviť musia. Či sa mali majstri prispôsobiť môjmu rozpisu služieb???. A neočakávala by som od žiadneho dieťaťa, že počas 2 hodín bude sedieť na 1 mieste.

viestta
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak vidis, len pocas vikendu buchoce. Pocas vikendu davaj dieta spat do inej izby a problem je vyrieseny. 5 dni z tyzdna moze spat tam kde (ne)spalo aj dnes.

autor
7. jan 2026

@anonym_autor do druhej miestnosti ju nemôžem dať spať.. lebo máme Dolný byť s malým dvorom a na terasu máme vchod z tej izby, kde by teoreticky spala a s obývačky... Ale v tej izbe sú obrovské okná a dvere na terasu.. a máme deň a noc zalúzie.. bohužiaľ mi tam nechce spinkať. V dlani máme normálne okno, kde máme vnútorné zatemnenie, čiže je tam skoro tma.. a asi je na toto zvyknutá od mala..

anonym_097d32
7. jan 2026

@anonym_autor ...a opravte tú klasickú tvrdku v nadpise...

anonym_fd5939
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor takže ty robiš halo koli 2 dnom ?😀

hopatko
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor do druhej miestnosti ju nemôžem dať spať.. lebo máme Dolný byť s malým dvorom a na terasu máme vchod z tej izby, kde by teoreticky spala a s obývačky... Ale v tej izbe sú obrovské okná a dvere na terasu.. a máme deň a noc zalúzie.. bohužiaľ mi tam nechce spinkať. V dlani máme normálne okno, kde máme vnútorné zatemnenie, čiže je tam skoro tma.. a asi je na toto zvyknutá od mala..

@anonym_autor tak ty nevies zabezpecit riadne tienenie v obyvacke, aby tam tvoje dieta spalo, ale ine dieta ma byt vtedy 2 hodiny ticho, uz chapem.

autor
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a teraz tie debilné reči, že mám ísť kúpiť vnútorné zatemnenie na skoro celú stenu do druhej miestnosti 🫣🤦🤦🤦

hopatko
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a teraz tie debilné reči, že mám ísť kúpiť vnútorné zatemnenie na skoro celú stenu do druhej miestnosti 🫣🤦🤦🤦

@anonym_autor alebo tie ine debilne reci, ze budes obmedzovat ine decko aby tvoje spalo. Vsetci su debili, len ty si lietadlo, vsakze.

michaelam2
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale no autorka…ja chapem ze ta susedia rozculuju, poznam to ale zas toto ma naozaj jednoduche riesenie. Daj tam zatemnovacie zavesy a mas tmu ako v noci

koniarova
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aha, čiže ani zvykať ju na nové spanie v obývačke sa nedá. Ani urobiť žiadne technické opatrenia?

anonym_6e873a
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor určite nič nekupuj, je lepšie sa nervačiť každý víkend a celé Vianoce