icon

Riešenie hlučných susedov v malej bytovke

7. jan 2026

Ahoj ľudia, idem si sem len troška vyliať srdce. Bývame v malej bytovke. Kde nad nami bývaju susedia čo majú 7 ročné dievča. A my máme cca 1,5 ročne bábo. Ma jeden spánok a keď sú není doma tak pekne spinká 2 hodinky. Keď sú doma... Tak isa budí s obrovským plačom po pol hodine spánku. Niekiedy sa mi ju podarí uspať a niekedy nie ☹️. Ale proste tisíc krát som ich poprosila, že či nemôžu od tej 12 do 14 byť trocha kludnejsi ( v ostatnom čase mi je úplne jedno čo tam robia) nakoľko ich dcéra má izbu nad našou spalnou, kde nám spinká bábo. Ale nie, furt dookola. Najmä tieto sviatky to už zle znášam... Lebo toto riešim stále ( keď je horná chorá, keď sú prázdniny v škole atď) zlý spánok ako sú doma.Buď ju douspim alebo musím spať s ňou aby vôbec spala, keď ju už zobudia 😔. Toto jej spinkanie riešim odkedy sa narodila ( aj keď mala viac spankov- proste víkendy des) ale vtedy mi spinkala viac v kočíku. Teraz sme doobeda vonku, potom ide spinkať do postieľky a poobede ideme zase von. V kočíku mi už spinkať nechce vobec. Ja lenže buďte ľudia troška viac ku sebe tolerantnejsi 🤗😊 PS: som celá štastna, že zajtra sa začína škola

huxy
7. jan 2026
@koniarova

@anonym_autor aha, čiže ani zvykať ju na nové spanie v obývačke sa nedá. Ani urobiť žiadne technické opatrenia?

@koniarova nie nedá, 7-ročná má čušať, nehýbať sa, a basta

sara07
7. jan 2026
@anonym_autor

@huxy dneska mi zase spala pol hodinu.. idem ich pochváliť.. teba mať za susedu.. to sa teda radšej odstahujem hneď .. ani štipka tolerancie.. lebo podľa mňa, to 7 ročné dieťa by už malo mať troška rozumu

@anonym_autor tak na to si spomen ked bude mat tvoje 7 r a prežije škôlku vela zdaru
ja mám susedu čo ma 33 a tolerantna teda nie je ani náhodou ... bud rada že nesuložia a nevrieka ako najata , nejake buchotanie, behanie dietata beriem a rada vymenim
dieta si zvykne nauči sa spat aj ked je hlučnejšie , nemôžeš ho mat ako v bavlnke viac ju unav a bude spat ako zarezana
mne spavali kludne v kočiku aj ked boli väčši

viestta
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a teraz tie debilné reči, že mám ísť kúpiť vnútorné zatemnenie na skoro celú stenu do druhej miestnosti 🫣🤦🤦🤦

@anonym_autor ty nebudes kupovat zavesy, ale susedia maju dieta priviazat k stolicke a este mu aj zalepit usta izolepou. Ty, si sebevstredna ale vsetci okolo maju byt tolerantni. Tvoje dieta je stredom vesmiru, to je pravda. Ale iba pre teba, nie pre cely svet.

koniarova
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a teraz tie debilné reči, že mám ísť kúpiť vnútorné zatemnenie na skoro celú stenu do druhej miestnosti 🫣🤦🤦🤦

@anonym_autor nieeee. Čo blazniš. Nič nekupuj. Nedajboh by to vyriešilo tvoj problém.

anonym_fc8e45
7. jan 2026
@huxy

@anonym_fc8e45 písala som o tichu cez deň, od nikoho cez deň nemáš právo žiadať, aby čušali. Či je to zbíjačka, či 7-ročné dieťa, čokoľvek, nejak každý fungovať musí a cez deň na to má právo. Byť tolerantní treba, však preto som spomenula tu zbíjačku, keďže som po nočnej chápala, že to spraviť musia. Či sa mali majstri prispôsobiť môjmu rozpisu služieb???. A neočakávala by som od žiadneho dieťaťa, že počas 2 hodín bude sedieť na 1 mieste.

@huxy ešte raz, táto diskusia nie je o zbíjačke !!! Človeka ako ty, by som za susedu nikdy nechcela, len preto, že je deň a nemusím na nikoho brať ohľad.

huxy
7. jan 2026
@anonym_fc8e45

@huxy ešte raz, táto diskusia nie je o zbíjačke !!! Človeka ako ty, by som za susedu nikdy nechcela, len preto, že je deň a nemusím na nikoho brať ohľad.

@anonym_fc8e45 si strašne nechápavá. Ja beriem ohľad na druhých, ale je mi jasné, že v paneláku ľudia musia nejak existovať. Či už prerábať, či už majú deti...

autor
7. jan 2026
@viestta

@anonym_autor ty nebudes kupovat zavesy, ale susedia maju dieta priviazat k stolicke a este mu aj zalepit usta izolepou. Ty, si sebevstredna ale vsetci okolo maju byt tolerantni. Tvoje dieta je stredom vesmiru, to je pravda. Ale iba pre teba, nie pre cely svet.

@viestta ty jedna nechápavo osoba.. my sme si vybrali túto izbu zato, že tam kde sa nachádzajú terasy, sa robia žurky, oslavy, grilovačky atď.. čiže táto strana je kludnejsia. Ale to decko sa nevie ani troška ukľudniť.. asi máš doma podobne.

laskonkaa1
7. jan 2026
@anonym_autor

@viestta ty jedna nechápavo osoba.. my sme si vybrali túto izbu zato, že tam kde sa nachádzajú terasy, sa robia žurky, oslavy, grilovačky atď.. čiže táto strana je kludnejsia. Ale to decko sa nevie ani troška ukľudniť.. asi máš doma podobne.

@anonym_autor prestahuj sa niekam na samotu.
Rozprávaš o tolerancii ale pri tom z tvojich reakcií srší agresivita a tolerancia nikde.

anonym_fc8e45
7. jan 2026
@huxy

@anonym_fc8e45 si strašne nechápavá. Ja beriem ohľad na druhých, ale je mi jasné, že v paneláku ľudia musia nejak existovať. Či už prerábať, či už majú deti...

@huxy ty si podľa príspevkov arogantná, žiadna empatia v tebe, strata času s tebou komunikovať.

huxy
7. jan 2026
@anonym_fc8e45

@huxy ty si podľa príspevkov arogantná, žiadna empatia v tebe, strata času s tebou komunikovať.

@anonym_fc8e45 si smiešna. A smiešne sú komentare, že by si ma nechcela za susedu preto, že chápem, že ľudia cez deň fungovať musia. Ja osobne hluk nerobím (občas si pustím hudbu), dieťa som si vychovala aby v byte nebehalo a nedupotalo. Ale ja som arogantná 🙏😁 a že ziadna empatia? No hlavne, že ma poznáš, že anonym?

P.S.z týchto rôznych spomenutých dôvodov uvažujem o sťahovaní...že v byte vsetko počuť...a tolerovať to musíš..ak sa nepáči, treba hľadať riešenie a začať od seba

anonym_6e873a
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor počas popoľudňajšieho spánku sú na terase žúrky, grilovačky? Postieľka na kolieskach, zatemňovacie závesy, ak je v lete na terase spoločnosť, šupnem dieťa do kočíka a idem s ním von, v zime tam asi grilovačka nebude. Kde je problém? Je to dočasná záležitosť, o rok možno už cez deň nebude spávať vôbec

klotildabazarik
7. jan 2026

@anonym_autor tak ho daj spat do inej izby

autor
7. jan 2026
@huxy

@anonym_fc8e45 si smiešna. A smiešne sú komentare, že by si ma nechcela za susedu preto, že chápem, že ľudia cez deň fungovať musia. Ja osobne hluk nerobím (občas si pustím hudbu), dieťa som si vychovala aby v byte nebehalo a nedupotalo. Ale ja som arogantná 🙏😁 a že ziadna empatia? No hlavne, že ma poznáš, že anonym?

P.S.z týchto rôznych spomenutých dôvodov uvažujem o sťahovaní...že v byte vsetko počuť...a tolerovať to musíš..ak sa nepáči, treba hľadať riešenie a začať od seba

@huxy ty asi nechápeš, že mne nevadí normálne fungovanie!! Mám ti to nakresliť?? Tieto byty sa nachádzajú na dedine.. máme na terasách trávu, kosi sa tu.. skoro všetci máme krby, takže sa tu aj drevo rúbe.. Keď trieskať horná.. tak vstane s veľkým plačom a niekedy hovorí BO ( bojím) ... Ale áno.. ja som není tolerantná, lebo mi dieťa nemôže spinkať v kľude vo vlastnom domove.

huxy
7. jan 2026
@anonym_autor

@huxy ty asi nechápeš, že mne nevadí normálne fungovanie!! Mám ti to nakresliť?? Tieto byty sa nachádzajú na dedine.. máme na terasách trávu, kosi sa tu.. skoro všetci máme krby, takže sa tu aj drevo rúbe.. Keď trieskať horná.. tak vstane s veľkým plačom a niekedy hovorí BO ( bojím) ... Ale áno.. ja som není tolerantná, lebo mi dieťa nemôže spinkať v kľude vo vlastnom domove.

@anonym_autor nehnevaj sa, ale mala si tu rady, všetko neguješ, o susede hore sa nepekne vyjadruješ, čakáš toleranciu, sama ju nemáš...tvoje dieťa nemôze spinkať v kľude vo vlastnom domove ale chceš, aby dieťa nad tebou sedelo každý deň 2 hodiny ako 5 peňazí tiež vo vlastnom domove. Niet tu rady

moonlight1210
7. jan 2026

@anonym_autor a ked jej skusis iba zatemnit postielku v obyvacke?
Neviem, ja by som skusala kadeco, ked sa neda so ssuedmi.
Urcite by som nezotrvala nadalej v stave, ze no tak sa bude budit a ja budem nastvana.

really8
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a ta 7rocna sa nemoze vo vlastnom dome hrat ako chce. Takto mozme pokracovat do nekonecna. Na koniec sa ale aj tak budes musiet zariadit ty. Takze bud proste vyriesis spanie inak alebo budes rozhadana so susedmi a este mat aj nevyspane dieta

michaelam2
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor skusim este raz…biely sum jej pusti
, ten to krasme utlmi. Vtedy jej mozes aj hned za dverami trieskat a bude spat (odskusane na sebe aj dietati )

anonym_153fea
7. jan 2026
@michaelam2

@anonym_autor skusim este raz…biely sum jej pusti
, ten to krasme utlmi. Vtedy jej mozes aj hned za dverami trieskat a bude spat (odskusane na sebe aj dietati )

@michaelam2 ale ona nechce riešenie. Ona si chce len ponadávať.

mima172
7. jan 2026

@anonym_autor My sme boli v takej situácii, že sme práveže byt úplne na vrchu a pod nami sú dve deti, ktoré sú totálne divoké (bez negatívneho podtónu), nonstop buchot ale taky, že sa smejeme, že asi stále sťahujú nábytok, hulákanie, že fuuu. Keď bola dcéra malá, tak ju vždy budili. Keď som chcela, aby si pospala viac ako 20 minut, tak som ju musela dat spať do kočíka, inak 0 bodov. Čiže vždy cez víkend, prázdniny a keď boli susedia doma, tak som mala dvojhodinové prechádzky s malou. Píšem to, lebo chápem aké je to nepríjemné, no reálne - nie je nočný kľud, nič s tým nespravíš.
Práve sa mi vynorili spomienky ako som behala s termoskou kávy po meste, len nech dieťa spí 😁

lukbe
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor hovorí to, čo si ho naučila ty. Samo od seba nevie čo je to báť sa, lebo hore niekto buchne. Tebe to vadí, tak si ho naucila dieťa by sa v hluku spat naučilo.

bluka2
7. jan 2026

Toto je trochu vela ziadat od susedov. Podla mna sa inak babo budi, lebo ty pocujes zvuky a mas z toho nervozitu, ktoru citi

autor
7. jan 2026
@really8

@anonym_autor a ta 7rocna sa nemoze vo vlastnom dome hrat ako chce. Takto mozme pokracovat do nekonecna. Na koniec sa ale aj tak budes musiet zariadit ty. Takze bud proste vyriesis spanie inak alebo budes rozhadana so susedmi a este mat aj nevyspane dieta

@really8 hrať sa môže.. ale skákať s postele, hádzať skakajúce guličky, šúchanie niečoho po podlahe, trieskanie niečoho o stenu je normálne hranie? Keď ide z bytu von.. tak skoro stále s niečím trieska o zábradlie..proste keď ide niekde von, tak my dva spodné byty to proste vzdy vieme... Je toto normálne? A trieska s dverami, že nám rezonujú dvere na pračovni.. aj toto je normálne hranie?

really8
7. jan 2026
@anonym_autor

@really8 hrať sa môže.. ale skákať s postele, hádzať skakajúce guličky, šúchanie niečoho po podlahe, trieskanie niečoho o stenu je normálne hranie? Keď ide z bytu von.. tak skoro stále s niečím trieska o zábradlie..proste keď ide niekde von, tak my dva spodné byty to proste vzdy vieme... Je toto normálne? A trieska s dverami, že nám rezonujú dvere na pračovni.. aj toto je normálne hranie?

@anonym_autor poviem ti to takto. My mame dve deti. Jedno ma tri a druhe rok a pol. A proste niekedy vrieskaju na chodbe. Niekedy sa jasia inokedy revy. Susedia vedla maju tri deti (chalanov). Najstarsie nastupili do prvej. Vacsinou tiez vieme ked idu von. Lebo su to deti. Proste pistia, behaju po chodbe, po schodoch...Ked sa mi narodil druhy, chlapec nad nami zacal s hokejom. Hadaj co robili na chodbe doma s ockom. Ja ta chapem ze je to neprijemne. Tiez nemam vacsieho jedu jak ked mi zobudia dieta. Ale ja som sa musela zariadit. Fakt mi bolo blbe ist za nimi ze haloooo teraz do tretej drzte huby.

really8
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a este jednu vec ti poviem. Nesud lebo ani nevies ako a dobehne ta to. Vzdy sme s muzom prevracali ocami a komentovali lebo ti nad nami vzdy vreskot na cely barak ked sa kupali. Reku boze co tam s nimi robia. A o par rokov....mozno robime este vacsi hluk lebo moje deti nikdy nejdu dobrovolne z vane.

yoginka231
7. jan 2026

Boze tak som rada ze som neni susedka s niekym ako ty. Keby mi skusis nieco mudrovat ze uprostred dna nemoze moja dcera behat vo svojej izbe v mojom byte, tak ta poslem do facha. Za prve si v bytovke, za druhe ohanas sa toleranciou ale vlastne vsetci sa maju tebe prisposobit. Za tretie ta nemam uz teraz rada a som rada ze s tebou nebyvam.

anonym_fc8e45
7. jan 2026
@huxy

@huxy smiešne až obmedzené je, porovnávať robotníkov so zbíjačkou čo majú zaplatené za rekonštrukciu bytu a učiť 7 ročné dieťa tolerancii, aby bolo chvíľu tichšie kvôli spánku bábätka.
Nie, nepoznám ťa osobne, stačí čítať tvoje príspevky, aby som si o tebe spravila názor.

huxy
7. jan 2026
@anonym_fc8e45

@huxy smiešne až obmedzené je, porovnávať robotníkov so zbíjačkou čo majú zaplatené za rekonštrukciu bytu a učiť 7 ročné dieťa tolerancii, aby bolo chvíľu tichšie kvôli spánku bábätka.
Nie, nepoznám ťa osobne, stačí čítať tvoje príspevky, aby som si o tebe spravila názor.

@anonym_fc8e45 pochop že to bolo písané ako príklad pre pána 🙏 neviem prečo práve toho si sa chytila.
No nepoznáš ma, nazor si spraviť môžeš, to neznamena, že je pravdivý.

Mimochodom, aj nado mnou bývajú rodiny s deťmi, to im mám ísť búchať keď chcem spať po nočnej? Či zas blbý príklad davam???

autor
7. jan 2026
@really8

@anonym_autor poviem ti to takto. My mame dve deti. Jedno ma tri a druhe rok a pol. A proste niekedy vrieskaju na chodbe. Niekedy sa jasia inokedy revy. Susedia vedla maju tri deti (chalanov). Najstarsie nastupili do prvej. Vacsinou tiez vieme ked idu von. Lebo su to deti. Proste pistia, behaju po chodbe, po schodoch...Ked sa mi narodil druhy, chlapec nad nami zacal s hokejom. Hadaj co robili na chodbe doma s ockom. Ja ta chapem ze je to neprijemne. Tiez nemam vacsieho jedu jak ked mi zobudia dieta. Ale ja som sa musela zariadit. Fakt mi bolo blbe ist za nimi ze haloooo teraz do tretej drzte huby.

@really8 ja už od 7 ročného dieťaťa čakám aj troška výchovy. Ale ja mám pocit, že proste rodičia vôbec nezakročia. Nechávajú ju tak.. aj na autá skákali ( viac detí) pred bytmi.. ohadzovali sa kameňmi pri autách a vlastne tam sa schovávali pred kameňmi. Jednému susedovi trafili auto.. a sa to potom riešilo. A aj tak skoro žiadne riešenie. Už aj ostatné bytovky sú nahnevane.. čo sme v tomto komplexe. Avšak toto je zase iná téma. Ja sama som ju videla ako skákala tatkovi po kapote auta. Nepovedala som im to.. lebo už ma to fakt nebaví.. ale to, že sa mi mala nevyspi má hneva. A utekať zakaždým máme.. lebo bohužiaľ v kočíku mi už spať nechce.. ja som tu len písala, že troška tolerancie treba.. ale tu si všetci len premúdrelí..

anonym_9bee3c
7. jan 2026

Preto byvam v dome a take problemy nemam 😅

really8
7. jan 2026
@anonym_autor

@really8 ja už od 7 ročného dieťaťa čakám aj troška výchovy. Ale ja mám pocit, že proste rodičia vôbec nezakročia. Nechávajú ju tak.. aj na autá skákali ( viac detí) pred bytmi.. ohadzovali sa kameňmi pri autách a vlastne tam sa schovávali pred kameňmi. Jednému susedovi trafili auto.. a sa to potom riešilo. A aj tak skoro žiadne riešenie. Už aj ostatné bytovky sú nahnevane.. čo sme v tomto komplexe. Avšak toto je zase iná téma. Ja sama som ju videla ako skákala tatkovi po kapote auta. Nepovedala som im to.. lebo už ma to fakt nebaví.. ale to, že sa mi mala nevyspi má hneva. A utekať zakaždým máme.. lebo bohužiaľ v kočíku mi už spať nechce.. ja som tu len písala, že troška tolerancie treba.. ale tu si všetci len premúdrelí..

@anonym_autor ok, my mozme sudit len z toho co si napisala. Dieta nepozname. Ale to ze doma beha, hadze gulicku...naozaj nemozes cakat ze zrovna vtedy ked ty to potrebujes bude ticho sediet a kreslit. Aku toleranciu preukazujes ty? Mam este male "cerstve" deti. Obe spia na obed. Ale fakt som nikdy neocakavala ze sa ostatni prisposobia. Jednoducho oni tolerovali ked po nociach vrieskali lebo zuby, ked mi mensi cele leto vstaval o stvrtej, ja tolerujem ze oni sa napr hraju cez vikend do deviatej vecer v izbe (a mavaju aj navstevy) ked uz moje spia.