icon

Riešenie problémov so susedmi

2. feb 2026

Ahojte.
Pred viac ako 10rokmi som kupila byt na sidlisku. Pracovala som dlhe roky v zahranici, prislo mi to ako fajn investicia. V byte som bola len par tyzdnov v roku, kedy som prisla na Slovensko. So susedmi nebol problem. Ale vratila som sa , vydala a mam dieta. Manzel svoj byt prenajima a byvame v mojom, kedze je vacsi (4izb a manzel ma 2izb). Susedia podomnou ma neustale zastavaju, ze pocuju pracku, pocuju kroky, hlasy, detsky plac, vysavac. Podla mna su to normalne zvuky, ktore pocuju vsetci. Stale omielaju, ze predtym tu bolo ticho. Ja vzdy hovorim, ze v byte nikto nebyval a teraz je naplno vyuzivany. Suseda ma so vsetkym problem. Uz neviem, ako jej to vysvetlit. Nemyslim, ze sme nejak velmi hlucni, periem len poobede, aj umyvacku vtedy pustam, aj vysavam. Nikdy nic hlucne nerobim rano, ani vecer. Syn sa hraje na koberci v izbe, niekedy mu nieco spadne, ale nie je tu ziaden rachot cely den. Nejazdi na odrazadle, ani si loptu nekope.je pokojny, zvacsa sa hraje v izbe, kresli, prezera knihy, casto sme von, u rodicov, v herni. Susedom nonstop nieco vadi, niekedy mi aj buchaju na radiator, lebo maly v noci place🤷🏻‍♀️neviem ho bohuzial na povel vypnut. Ako by ste to riesili? Manzel navrhol kupit susedom stuple do usi. Rozumiem, ze boli zvyknuti na totalne ticho, ale zas ma nemozu obmedzovat vo vlastnom byte. Ak aj susede nieco vysvetlujem, tak mi dava rady, ze sa mam odstahovat,ked som neprisposobiva, ze si mam vychovat decko, ze ci nemame podlahy, ci periem este v romo pracke. Pritom su to ludia okolo 50tky, ktori pracuju. Ozaj neviem, kedy teda pocuju ten neskutocny hluk. Ci sa mam naozaj odstahovat a predat byt rodine s tromi detmi?

Strana
z2
patrike
3. feb 2026
@anonym_autor

A este som sa so susedou rozpravala, v akej izbe spia, kedze mame 4 izbak a viem si pomenit izby. Oni spia v izbe kde ja len susim pradlo, a syn ma detsku, kde oni vraj satnik. Takze ozaj nerozumiem o co jej ide.

@anonym_autor Ak by na to pristala, chod k nej (cez den aj v noci, ked je vseobecne tichsie) a ovladaj manzela s deckom cez telefon nech robia hore bezne veci, ci to budes pocut aj ty. Ak nie, tak ona si bud vymysla, je dusevne chora alebo nieco podobne, co nevyriesis.

elanor
3. feb 2026
@anonym_autor

@dixitka oni maju psa, ktory brese pol dna, kym su v robote a ocikava vytah, ale to je ok. Asi naozaj zacnem uvazovat nad domom 😀

@anonym_autor nabuduce ked bude mat opat problem s beznym uzivanim vasho bytu, lebo nic ine nerobite, oba normalne zijete, jej povedz, ze ak okamzite neprestane ta obtazovat sprostymi recami, tak byt predate tej najneprisposobivejsej rodine, ktoru najdete v prvej osade.
Ak prestane, ok. Ak nie, tak by som sa asi ozaj dohodla s nejakou velmi pocetnou rodinou za nejaku uplatu, nech pridu cela pereput (samozrejme poobede / navecer, ked budu susedovci doma), akoze vazni zaujemci o kupu bytu, a nech robia taky randal a bordel, aky len dokazu.
Myslim, ze susede potom aj vlastny jazyk zabehne od strachu, a viac ani nepipne.

wiliam3royal
3. feb 2026

@anonym_autor podla mna ste uplne normalna rodina ktoru si absolutne nevazia, moja rada? Ja by som ten byt predal, nacas sa odstahoval do manzelovho a pocas toho si nasiel novy, vy mate prave tu vyhodu ze mate kde byť prechodne, nebudete mat kludny, spokojny a normalny zivot, vasi susedia su jednoducho chory ludia ktory nemaju co na robote a tak spekuluju a skusaju vas, ked si vas znova zastavi a bude sa stazovat, bud ju poslite tam kde slnko nesvieti alebo jej povedzte ze coskoro budete mat teta novych susedov romov a viacpocestnych, ja som mal toto iste ale naopak, o polnoci sa u susedov nadomnou presuvali veci, otvarali sufle a premiestnoval nabytok, dialo sa to opakovane, tak som zabuchal na strop, potom vyletel na poschodie, zabuchal na dvere a zvonil, sused pokakany az za usami vôbec neotvoril, nakoniec to vyriesil predaj bytu mnohopocetnej rodine a moj odchod do domu, ano sused sa mi uz stazoval ze teraz nema cez den to ticho a klud, ja som mu na to s kludnym tonom odpovedal, co si si nevazil to teraz nemas, bodka, kazdemu jeho rovnakym dielom a môže sa stazovat na lamparni. Drzim vam palce!

autor
3. feb 2026
@wiliam3royal

@anonym_autor podla mna ste uplne normalna rodina ktoru si absolutne nevazia, moja rada? Ja by som ten byt predal, nacas sa odstahoval do manzelovho a pocas toho si nasiel novy, vy mate prave tu vyhodu ze mate kde byť prechodne, nebudete mat kludny, spokojny a normalny zivot, vasi susedia su jednoducho chory ludia ktory nemaju co na robote a tak spekuluju a skusaju vas, ked si vas znova zastavi a bude sa stazovat, bud ju poslite tam kde slnko nesvieti alebo jej povedzte ze coskoro budete mat teta novych susedov romov a viacpocestnych, ja som mal toto iste ale naopak, o polnoci sa u susedov nadomnou presuvali veci, otvarali sufle a premiestnoval nabytok, dialo sa to opakovane, tak som zabuchal na strop, potom vyletel na poschodie, zabuchal na dvere a zvonil, sused pokakany az za usami vôbec neotvoril, nakoniec to vyriesil predaj bytu mnohopocetnej rodine a moj odchod do domu, ano sused sa mi uz stazoval ze teraz nema cez den to ticho a klud, ja som mu na to s kludnym tonom odpovedal, co si si nevazil to teraz nemas, bodka, kazdemu jeho rovnakym dielom a môže sa stazovat na lamparni. Drzim vam palce!

@wiliam3royal dakujem, zvazujeme aj predaj oboch bytov a kupu domu.

tinaa1
Autor odpoveď zmazal
nikipepo
3. feb 2026

My sme mali podobny problem a to som s deťmi bola trištvrte dňa vonku. Pripadne niekedy ak cely tyždeň u rodičov. Oni 50 rokov nič na robote, ona doma cele dni len čo do nakupakov behala a inak počuvala každe šuchnutie. Robili nam zle. Nakoniec sme kupili dom a chyba nebola v nas, začali robiť zle inym. Proste mentalne to nebolo na poriadku u nich. Potom sa aj oni odsťahovali na dom.. do radovky… medzi mladych s deťmi. Amen tma byť tam ich susedmi 😱. Neobmedzuj sa, my sme sa najprv snažili lebo chceme dobre vychadzať ale keď niekto potichu sedi vo svojom byte a počuva každy zvuk neda sa, oni pripisovali nam zvuky aj z inych bytov.

anonym_791186
3. feb 2026
@patrike

Psycho susedy, ake su tu spominane, s tym mam zo spravcovania dlhorocne skusenosti, vzdy to vyriesila az zubata. Najviac si pamatam na "susedia mi pustaju do podlahy elektriku", v skutocnosti diabeticka neuropatia. Len v jednom panelaku v obdobi cca 10 rokov bolo 5 dusevne chorych, ak si nestazovali na susedov, tak obvinovali vlastnu rodinu z podvodu s prepisom bytu. Krik z okna "pomoc, chcu ma zabit a vyhodit von", samozrejme len ona sama v byte.
Spolocny menovatel : stare a osamele, preto nevidim ruzovo miestne hlasky "mne uz chlapa netreba, ja som samostatna". Ano, ale tak po 70-ke zacnu bludove poruchy a demencia.

@patrike tak u nás napr. alkoholička to je bingo. Vymýšľa kauzy, story. Ona keď umrie poviem si Hurá🍾🍾🍾

anonym_67c508
3. feb 2026

Ked ti pizda trieska na radiator, co adresuje tebe, pocuje to mozno 6 dalsich susedov, tak akoze v mene toho XYZ suseda napis do vytahu, nech sa da liecit ten, co vcera o 21.49 trieskal do radiatorov, nabuduce bude volana Policia. Ta chnipa je drza ako opica a tebe neostava nic ine, ako byt tiez, drza, odpapulovat a vyhrazat sa jak Arana na socialke💥

done
3. feb 2026
@anonym_autor

@patrike prerabany bol davnejsie ale davali nivelaciu, nejake krocajove podlozky a laminat.

@anonym_autor kým sa nedávali laminátové podlahy, hluk sa tak nešíril. Dávalo sa linoleum a na to koberec, používali sa záclony a závesy, to všetko spolu pohlcovalo hluk.

anonym_074499
3. feb 2026

Mile slovo nepomoze .
Takychto Alebo poriadne zdrbat a ignorovat ,alebo sa zakazdym hluchym robit.
Lebo ked nebude reakcia na jej frflanie, prestane.

autor
3. feb 2026
@done

@anonym_autor kým sa nedávali laminátové podlahy, hluk sa tak nešíril. Dávalo sa linoleum a na to koberec, používali sa záclony a závesy, to všetko spolu pohlcovalo hluk.

@done mame aj zaclony, zavesy, koberce v izbach kde sa syn hraje a spime.

wiliam3royal
4. feb 2026
@anonym_autor

@wiliam3royal dakujem, zvazujeme aj predaj oboch bytov a kupu domu.

@anonym_autor najlepsie riesenie😉

Strana
z2