icon

Riešenie problémov so susedmi

Včera o 19:18

Ahojte.
Pred viac ako 10rokmi som kupila byt na sidlisku. Pracovala som dlhe roky v zahranici, prislo mi to ako fajn investicia. V byte som bola len par tyzdnov v roku, kedy som prisla na Slovensko. So susedmi nebol problem. Ale vratila som sa , vydala a mam dieta. Manzel svoj byt prenajima a byvame v mojom, kedze je vacsi (4izb a manzel ma 2izb). Susedia podomnou ma neustale zastavaju, ze pocuju pracku, pocuju kroky, hlasy, detsky plac, vysavac. Podla mna su to normalne zvuky, ktore pocuju vsetci. Stale omielaju, ze predtym tu bolo ticho. Ja vzdy hovorim, ze v byte nikto nebyval a teraz je naplno vyuzivany. Suseda ma so vsetkym problem. Uz neviem, ako jej to vysvetlit. Nemyslim, ze sme nejak velmi hlucni, periem len poobede, aj umyvacku vtedy pustam, aj vysavam. Nikdy nic hlucne nerobim rano, ani vecer. Syn sa hraje na koberci v izbe, niekedy mu nieco spadne, ale nie je tu ziaden rachot cely den. Nejazdi na odrazadle, ani si loptu nekope.je pokojny, zvacsa sa hraje v izbe, kresli, prezera knihy, casto sme von, u rodicov, v herni. Susedom nonstop nieco vadi, niekedy mi aj buchaju na radiator, lebo maly v noci place🤷🏻‍♀️neviem ho bohuzial na povel vypnut. Ako by ste to riesili? Manzel navrhol kupit susedom stuple do usi. Rozumiem, ze boli zvyknuti na totalne ticho, ale zas ma nemozu obmedzovat vo vlastnom byte. Ak aj susede nieco vysvetlujem, tak mi dava rady, ze sa mam odstahovat,ked som neprisposobiva, ze si mam vychovat decko, ze ci nemame podlahy, ci periem este v romo pracke. Pritom su to ludia okolo 50tky, ktori pracuju. Ozaj neviem, kedy teda pocuju ten neskutocny hluk. Ci sa mam naozaj odstahovat a predat byt rodine s tromi detmi?

kavasmliekom
Včera o 19:20

@anonym_autor pošli ich do...na čerstvý vzduch.

anonym_30c4ca
Včera o 19:22

@anonym_autor nech sa odstahuje ona jej povedz.

pribinak
Včera o 19:24

Jedným uchom dnu, druhým von. Keď sa jej nepáči nech sa odsťahuje

viestta
Včera o 19:25

Ta rodina s troma detmi nie je zly napad, nbuduce jej povedz, nech to este dva mesiace vydrzi, ze uz sa stahujete a predavate byt rodine s troma detmi mladsie su dvojrocne dvojcata, chalani a starsia dcera hra na husle. Velmi mila rodina, urcite budu aj oni spokojni.

stellarstar
Včera o 19:25

Súhlasím s vyššie ak sa jej nepáči nech odíde ona. Nerieš, ak ťa zas zastaví úsmev sa jedným uchom dnu druhým von. Raz ju to prejde

janka54321
Včera o 19:33

@anonym_autor och, Vám káže sa odsťahovať, no tak to už, aká drzosť. Nech sa ona odsťahuje niekam na samotu...

anonym_376e48
Včera o 19:37

Toto je este nic. Ti napisem, co sa deje u mna. Nado mnou je v prenajme rodina - matka, syn, babka. Cele dni buchaju, ako keby nabytok prenasali, tahali po zemi, od 8,00 do 23,00 denne a vo vsetkych 3 izbach, plus chodba a kuchyna. V noci sa biju, ozrati, steka im tam pes. Oni su 24 hodin denne pod vplyvom, neviem ci alkoholu alebo inych omamnych latok. Viackrat sme kontaktovali majitela bytu, podla ktoreho klameme, vymyslame si a oni su najlepsi najomcovia na svete. My sme natocili aj videa, ktore sme mu poslali. Za neho to nie je ziadny problem, tak nabuduce volam mestsku policiu a bude mi jedno, ze ci je s tym on OK alebo nie. Lebo nikto zo susedov sa nestazuje. Vedla nich nebyva v jednom byte nikto a v druhom hlucha suseda.
Ale aj toto je nic oproti tomu, co zaziva moj kamarat v malom meste pri Bratislave. Ma byt, ktory vyuziva skutocne sporadicky, ma koberce, nedupe, neziape, proste bezne sa chovajuci chlap doma, co ide vyvetrat, skontrolovat byt a pod. A chyba, lebo byva nad psychicky narusenou osobou, ktora ma papier na to, ze je cvok. A ona nielen ze trieska na radiator,vykrikuje na cely barak, ona na neho podava trestne oznamenia, ze tam robi nieco nelegalne, ze v pivnici ma autodielnu (nema pivnicu), on tam nemoze ani okna otvorit. Za poslednu dobu je asi pani hospitalizovana, lebo ze teror ustal. Ona ho napadla aj na ulici. Len preto, lebo si dovoli mat byt nad nou. Tak keby sa tam fakt ze prestahoval, tak podla mna za tyzden je on na psychiatrii z nej. Ma s nou problem cely panelak, nic ale nemozu riesit, lebo pani nie je psychicky OK, ale zaroven je svojpravna. Vazne si neviem predstavit, keby bol ten byt obyvany nonstop, co by sa dialo.

marca12
Včera o 19:41
@anonym_376e48

Toto je este nic. Ti napisem, co sa deje u mna. Nado mnou je v prenajme rodina - matka, syn, babka. Cele dni buchaju, ako keby nabytok prenasali, tahali po zemi, od 8,00 do 23,00 denne a vo vsetkych 3 izbach, plus chodba a kuchyna. V noci sa biju, ozrati, steka im tam pes. Oni su 24 hodin denne pod vplyvom, neviem ci alkoholu alebo inych omamnych latok. Viackrat sme kontaktovali majitela bytu, podla ktoreho klameme, vymyslame si a oni su najlepsi najomcovia na svete. My sme natocili aj videa, ktore sme mu poslali. Za neho to nie je ziadny problem, tak nabuduce volam mestsku policiu a bude mi jedno, ze ci je s tym on OK alebo nie. Lebo nikto zo susedov sa nestazuje. Vedla nich nebyva v jednom byte nikto a v druhom hlucha suseda.
Ale aj toto je nic oproti tomu, co zaziva moj kamarat v malom meste pri Bratislave. Ma byt, ktory vyuziva skutocne sporadicky, ma koberce, nedupe, neziape, proste bezne sa chovajuci chlap doma, co ide vyvetrat, skontrolovat byt a pod. A chyba, lebo byva nad psychicky narusenou osobou, ktora ma papier na to, ze je cvok. A ona nielen ze trieska na radiator,vykrikuje na cely barak, ona na neho podava trestne oznamenia, ze tam robi nieco nelegalne, ze v pivnici ma autodielnu (nema pivnicu), on tam nemoze ani okna otvorit. Za poslednu dobu je asi pani hospitalizovana, lebo ze teror ustal. Ona ho napadla aj na ulici. Len preto, lebo si dovoli mat byt nad nou. Tak keby sa tam fakt ze prestahoval, tak podla mna za tyzden je on na psychiatrii z nej. Ma s nou problem cely panelak, nic ale nemozu riesit, lebo pani nie je psychicky OK, ale zaroven je svojpravna. Vazne si neviem predstavit, keby bol ten byt obyvany nonstop, co by sa dialo.

@anonym_376e48 No co by sa stalo. Ocitli by sa v televiznych novinach. Len neviem,kto by bol pachatel 😂 srandujem,ale to musi byt strasny zivot mat takuto susedu.

dixitka
Včera o 19:43

@anonym_autor fuu, to som nepísala ja? 😂 máme to dosť podobné, akurát susedia pod nami ako bonus ešte fajčia na balkóne, takže to, že mi smradia do bytu je v pohode, aj že sused občas do telefônu huláka ako nepríčetný (spory s jeho ex), ale že 2-ročné dieťa párkrát za deň prebehne cez obývačku, to je nehoráznosť 🫣 no ja ich už ignorujem, snažíme sa nerušiť, ale lietať sme sa zatiaľ nenaučili… a čoskoro sa nám má narodiť druhé dieťa, tak dúfam, že to už nedajú a odsťahujú sa (sú to len nájomníci, tak mám nádej).

anonym_376e48
Včera o 19:48
@marca12

@anonym_376e48 No co by sa stalo. Ocitli by sa v televiznych novinach. Len neviem,kto by bol pachatel 😂 srandujem,ale to musi byt strasny zivot mat takuto susedu.

@marca12 ale ked to citas takto, aj sranda to je nie 😂???? ked si to predstavis, jak sa plizis do vlastneho bytu...vlastne mohol by splhat na siedme poschodie zo strechy, akoze zlanovat 😂 No tak byt v Krimi spravach, to je tiez ista forma prezentacie v mediach alebo na titulke Noveho casu...showbusiness 😂

autor
Včera o 19:52
@dixitka

@anonym_autor fuu, to som nepísala ja? 😂 máme to dosť podobné, akurát susedia pod nami ako bonus ešte fajčia na balkóne, takže to, že mi smradia do bytu je v pohode, aj že sused občas do telefônu huláka ako nepríčetný (spory s jeho ex), ale že 2-ročné dieťa párkrát za deň prebehne cez obývačku, to je nehoráznosť 🫣 no ja ich už ignorujem, snažíme sa nerušiť, ale lietať sme sa zatiaľ nenaučili… a čoskoro sa nám má narodiť druhé dieťa, tak dúfam, že to už nedajú a odsťahujú sa (sú to len nájomníci, tak mám nádej).

@dixitka oni maju psa, ktory brese pol dna, kym su v robote a ocikava vytah, ale to je ok. Asi naozaj zacnem uvazovat nad domom 😀

anonym_a992cc
Včera o 19:54

Ahoj, tiež mám susedu (starú dievku), ktorá stále niečo rieši. Bol prievan a synovi sa zabuchli dvere (priznávam, hlučne) a už mi volá. Pani ...., to u vás tak búchajú dvere, to nie je možné.... Vysvetlila som, že prievan, len raz buchli. Nechala som si otvorené vchodové dvere, lebo som trepala veľké, ťažké veci z auta a ona hneď, že to sa pokazia, že ich treba zakaždým zatvoriť.... Z pivnice musí ísť všetko preč, lebo keby začalo horieť... Syn mal bicykel, sánky a ja lyže. Žiadne haraburdy. Vždy som s ňou slušne komunikovala, hoci každý druhý týždeň mi volala alebo ma zastavila, no raz ma nasr..la a už som vyštartovala ja." Pani...choďte do pi.., ešte raz mi budete volať každú sprostosť a riešiť stále mňa a moje deti, ani Vám nedvihnem a neotvorím. Starajte sa o seba a mne dajte, láskavo svätý pokoj!"
Na počudovanie, mám pokoj a ešte mi pekne zdraví.

jaass
Včera o 19:58

@anonym_autor čosi, susedka nech ide do domu keď je taká náchylná na všetko 🤣 úplne je mimo? Jasne, že bolo ticho keď str tam neboli. My mame top susedov. Ale všetko záleží od povahy. Nad nami žije rodinka s dvomi deťmi, chlapček behá, dupe, skáče, pracku počujem. Noa? Čo je na tom. Je to dieťa, raz vyrastie. Ale ja som taká povaha, že mne to nevadí 🙂 keď by mi to vadilo tak asi bývam v dome. Susedku by som poslala do zadku keď ťa najbližšie zastaví 🤣

lenkasarka
Včera o 20:03

@anonym_autor nastastie ja mám super susedov. Teda až na jednu rodinu otec pije alkohol a smrdia ako bzdochy,teda ešte horšie. Kašli nanich a normálne zij.

anonym_9c0819
Včera o 20:12

byt predať cigánom.
možno sa spamätajú potom susedia.

mili2016
Včera o 20:26
@kavasmliekom

@anonym_autor pošli ich do...na čerstvý vzduch.

@kavasmliekom presne toto som chcela napísať aj ja😂. Normálne im povedz keď sa im nepáči nech si kupia dom . Akože takýchto susedov mám najradšej. My máme tiež jednu susedu úplne ale že úplne mimo , už niekoľko krát sme sa pohádali čo už 🙈 😂

anonym_946866
Včera o 20:29

Na moju kamarátku sa furt sťažovala suseda pod, každá sťažnosť bola že si každý deň vodí cudzích chlapov do bytu potom sa opijú nadávajú a hulakajú. Tá spodná suseda si s k sebe zavolala aj kamarátky aby mala svedkov. Stále kontaktovali domového dôverníka a správcu. Že u nej nejaký chlap nelegálne býva. Že by mala platiť vyšší nájom.(Kto ju pozná, vie že po rozvode už zanevrela na chlapov).
Toto sa u nej dialo aj v dobe keď sme boli spolu na dovolenku v Turecku. Keď nevidím neuverím, tie babizne načúvali na chodbe pred jej dverami čo za cirkusu je v jej byte a čo všetko porušuje, keď sme vyšli z výťahu čumeli na nás. To jej papagáj hrešil ako desiati opitý chlapy.

kwakina
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
Včera o 20:43
@viestta

Ta rodina s troma detmi nie je zly napad, nbuduce jej povedz, nech to este dva mesiace vydrzi, ze uz sa stahujete a predavate byt rodine s troma detmi mladsie su dvojrocne dvojcata, chalani a starsia dcera hra na husle. Velmi mila rodina, urcite budu aj oni spokojni.

@viestta a ako bonus este dodat, ze su to velmi spolocendky zalozeni ludia, radi sa zabavaju so svojou mixnutou rodinou - specialnej narodnosti 😃.

anonym_791186
Včera o 21:31
@anonym_9c0819

byt predať cigánom.
možno sa spamätajú potom susedia.

@anonym_9c0819 toto ja tvrdím. Keď vyhrám lotériu, dám inzerát, najlepšie 10 člennú rodinu a zaplatím im účty na 50 rokov. Nech susedia potom spomínajú na dobrú susedu o ktorej ani nevedeli kedy je doma.

marca12
Včera o 21:56
@anonym_376e48

@marca12 ale ked to citas takto, aj sranda to je nie 😂???? ked si to predstavis, jak sa plizis do vlastneho bytu...vlastne mohol by splhat na siedme poschodie zo strechy, akoze zlanovat 😂 No tak byt v Krimi spravach, to je tiez ista forma prezentacie v mediach alebo na titulke Noveho casu...showbusiness 😂

@anonym_376e48 Ja som zazila podobnu psycho susedu. Cely den som bola v praci,isla som domov a ona ma vo vstupnej chodbe odchytila,ze som cely den buchala jej nad hlavou a ci sa neviem potichu presuvat. Ja na nu omracena pozeram,ci je normalna,prave prichadzam z prace a dalej si mlela svoje. Alebo v noci,uz som spala a ona mi prisla vyzvanat,ze dokedy mienim dupat. Vysinuta dochodkyna. Nastastie som tam byvala len pol roka.

patrike
Včera o 22:07

Podlahy mate ako riesene ? Bola tam rekonstrukcia aj podlah ? Vies napisat, aka je presne skladba podlahy ?

patrike
Včera o 22:13

Psycho susedy, ake su tu spominane, s tym mam zo spravcovania dlhorocne skusenosti, vzdy to vyriesila az zubata. Najviac si pamatam na "susedia mi pustaju do podlahy elektriku", v skutocnosti diabeticka neuropatia. Len v jednom panelaku v obdobi cca 10 rokov bolo 5 dusevne chorych, ak si nestazovali na susedov, tak obvinovali vlastnu rodinu z podvodu s prepisom bytu. Krik z okna "pomoc, chcu ma zabit a vyhodit von", samozrejme len ona sama v byte.
Spolocny menovatel : stare a osamele, preto nevidim ruzovo miestne hlasky "mne uz chlapa netreba, ja som samostatna". Ano, ale tak po 70-ke zacnu bludove poruchy a demencia.

autor
Dnes o 08:01
@patrike

Podlahy mate ako riesene ? Bola tam rekonstrukcia aj podlah ? Vies napisat, aka je presne skladba podlahy ?

@patrike prerabany bol davnejsie ale davali nivelaciu, nejake krocajove podlozky a laminat.