icon

Spolunažívanie so susedmi z Ukrajiny: skúsenosti a rady

Dnes o 09:07
elenka.k
Dnes o 09:11

to vie snáď všetci, že sú našimi susedmi ......
či ako to myslíš?

autor
Dnes o 09:15
@elenka.k

to vie snáď všetci, že sú našimi susedmi ......
či ako to myslíš?

@elenka.k myslim tak, ze sme boli tichá štvrť. Každý pomaly víkend hulakanie, spevy, fajčenie na balkóne do tretej rana. Nik iný len Ukrajinci. Bez štipky empatie, k susedom.

axve
Dnes o 09:15

Mam susedov (ua) v panelaku, nie moc prijemny, skor nevychovani a nevdacni. No kolegov v praci co mam z tejto krajiny su velmi priatelsky a mili.

elenka.k
Dnes o 09:16
@anonym_autor

@elenka.k myslim tak, ze sme boli tichá štvrť. Každý pomaly víkend hulakanie, spevy, fajčenie na balkóne do tretej rana. Nik iný len Ukrajinci. Bez štipky empatie, k susedom.

@anonym_autor tak to si v prdeli ....

autor
Dnes o 09:19

Ale niekto ich tu bude velebit do neba, ako chudákov. My, čo sme žili a pracovali v zahraničí. Sme sa snažili maximálne prispôsobiť.

anonym_a23d6b
Dnes o 09:20
@anonym_autor

My mame susedov ukrajincov aj na fakulte som mala dokonca aj na gympli, vsetci boli vychovani a ziaden problem s nimi nie je/nebol. Ved nie vsetci su rovnaki, nikdy nic z toho co popisovali nerobili. Ved ani Slovaci ani ziadna ina narodnost nie je uplne rovnaka. Milujem taketo generalizovanie 😂 A aky je zmysel tejto diskusie vlastne? Aka je otazka k diskusii?
@anonym_autor

autor
Dnes o 09:21
@anonym_a23d6b

My mame susedov ukrajincov aj na fakulte som mala dokonca aj na gympli, vsetci boli vychovani a ziaden problem s nimi nie je/nebol. Ved nie vsetci su rovnaki, nikdy nic z toho co popisovali nerobili. Ved ani Slovaci ani ziadna ina narodnost nie je uplne rovnaka. Milujem taketo generalizovanie 😂 A aky je zmysel tejto diskusie vlastne? Aka je otazka k diskusii?
@anonym_autor

@anonym_a23d6b ved ja nevravím, že všetci sú rovnakí. Máme na chodbe rodinu s dieťaťom. Aj syn má kamaráta. A ok. Ale hento je vrchol.

felycity
Dnes o 09:22

vôbec by som nerozlišovala odkaiľ sú, je mi to jedno, dôležité je, že či sa správajú slušne alebo nie, nebudem velebiť niekoho za chudáka ak sa nevie lušne chovať, nepleťe však rôzne veci, jedna je vojna na Ukrajine a druhá je , ako sa ľudia správajú voči nám a okoliu ...pokiaľ z tvojho pohľadu porušujú nočný kľud, máš viac možností, slušne sa s nimi porozprávajte prípadne to potom porieši polícia ak tam bude rušenie nočného kľudu, no suseda si nevyberieš a je jedno či je to ukrajinec, nemec alebo američan...

anonym_e3efcf
Dnes o 09:25
@anonym_autor

@anonym_autor na to sa volá polícia.

anonym_a74e9d
Dnes o 09:26

Máme susedov Ukrajincov, majú v nájme rodinný dom. Nie je s nimi žiaden problém, sadia udržiavajú záhradu, chovajú hydina rovnako ako my. Žiadne hulákanie ani bordel

anonym_a23d6b
Dnes o 09:28
@anonym_autor

@anonym_a23d6b ved ja nevravím, že všetci sú rovnakí. Máme na chodbe rodinu s dieťaťom. Aj syn má kamaráta. A ok. Ale hento je vrchol.

@anonym_autor zavolaj policiu ak rusia nocny klud aj opakovane, spojte sa aj okolity susedia a rieste so spravcom, ktoreho ma kazda bytovka...

autor
Dnes o 09:29
@felycity

vôbec by som nerozlišovala odkaiľ sú, je mi to jedno, dôležité je, že či sa správajú slušne alebo nie, nebudem velebiť niekoho za chudáka ak sa nevie lušne chovať, nepleťe však rôzne veci, jedna je vojna na Ukrajine a druhá je , ako sa ľudia správajú voči nám a okoliu ...pokiaľ z tvojho pohľadu porušujú nočný kľud, máš viac možností, slušne sa s nimi porozprávajte prípadne to potom porieši polícia ak tam bude rušenie nočného kľudu, no suseda si nevyberieš a je jedno či je to ukrajinec, nemec alebo američan...

@felycity presne. Nemám problém, kto je kto. Len sa trošku zamýšľam..že ak som v druhej krajine, ja napr. V Rakúsku, tak sa snažím prispôsobiť, a nie robiť zo seba "debila *, upozorňovať na seba. Budem vďačná, že ma prijali.....

anonym_cc1311
Dnes o 09:29

To nema nic s tym, ze su to ukrajinci...takych mas aj Slovakov vsade dost

zmrzlinka2021
Dnes o 09:31
@anonym_autor

@felycity presne. Nemám problém, kto je kto. Len sa trošku zamýšľam..že ak som v druhej krajine, ja napr. V Rakúsku, tak sa snažím prispôsobiť, a nie robiť zo seba "debila *, upozorňovať na seba. Budem vďačná, že ma prijali.....

@anonym_autor a čo keď je problém so Slovákmi?

anonym_30ce19
Dnes o 09:33

Ked je niekto debil a vyspevuje na balkone do 3. rana, je mi jedno ci je to slovak, sved, american, turek alebo japonec..

ria_sprout
Dnes o 09:35

Mám celkovo okolo 4roch susedov, vďaka rozdelenym pozemkom. Z jednej strany máme ukrajincov, veľkú rodinu. Čuduj sa svete normálni a slušní ľudia. Majú deti ako my, žijú a pracujú. Z druhej strany mám Slováka chlapa, dezolat čo vykrikuje na ulicu aki su všetci *o*oti. Čo si mám myslieť o slovakoch?

anonym_d17ef8
Dnes o 09:41
@anonym_autor

@anonym_autor mali sme susedov hulakajucich do noci, bezohladnych, neporiadnych. Irecitych Slovakov. To nie je o narodnosti ale o konkretnych ludoch.

mogaa
Dnes o 09:42
@anonym_autor

@anonym_autor nuž volať na nich pravidelne policajtov za rušenie nočného kľludu

anonym_7683db
Dnes o 09:46

Ono no to je také, že aj Slováka suseda môžete mať vulgárneho neprispôsobivého. Všetci by sme sa mali správať bez ohľadu na našu národnosť slušne, ale to ľudia nedokážu teraz prevláda len arogancia vo svete a moc. Kto ma viac peňazí je nadriadený nad každým človekom. A to je smutné.
Ale áno poznám Ukrajincov na škole čo sú milý snažia sa niečo dokázať. A potom taký čo si myslia, že im patrí všetko a podvádzajú až sa im z uší práši.

elenka.k
Dnes o 10:33
@anonym_autor

@anonym_autor volaj na nich mestských alebo aj normálnych ... za každým ak budú po 22:00 vystrájať - oni to budú musieť hlásiť majiteľovi a ten bude ich musieť vykázať z domu /bytu / 😎
prišli ako keby roztrhnutí z reťaze

anonym_7c9368
Dnes o 10:41

Viem ich posúdiť iba ako ucitelka. Kašlú na celú školu 😂🙈 jeden z desiatky Ukrajincov sa učí. 😂 zbytok pristupuje k povinnostiam nijak, tak zrejme vedu aj svoj život 🤷‍♀️

7miriam77
Dnes o 10:57
@anonym_autor

Ale niekto ich tu bude velebit do neba, ako chudákov. My, čo sme žili a pracovali v zahraničí. Sme sa snažili maximálne prispôsobiť.

@anonym_autor vieš, žila som v zahraničí roky rokúce, kade-tade a veru som sa neraz za Slovákov hanbila ako pes. Takže, nesúhlasím, že sa vieme prispôsobiť....všetko záleží od jednotlivca. Odporúčam volať políciu hneď po 22 hodine...rušenie nočného kľudu

magdalienka11
Dnes o 11:19
@anonym_autor

@anonym_autor sebeceki, nevdacni národ. Využijú, odkopnú....po mojej skúsenosti ma nik nepresvedčí o opaku.