icon

Susedov strom ničí dlažbu. Ako riešiť situáciu?

Dnes o 07:49

Firma, čo nám prišla pozrieť zdvihnutú zámkovú dlažbu pri plote, tvrdí, že ju tlačia korene susedovho stromu. Sused to odmieta riešiť, vraj strom je jeho a dlažba naša.

Máme si teda opravu platiť stále dokola sami?
Ja už premýšľam tie korene niečím poliať? Len neviem, či je to riešenie :-/

anonym_808880
Dnes o 07:53

Neviem či je toto reálne riešenie, ale ak by sused takto reagoval, tak by som pod dlažbou dala odstrániť "jeho" korene stromu, ktoré zasahujú na tvoj pozemok.

anonym_a5f667
Dnes o 07:59

Riesila by som to sama, korene na mojom pozemku by som znicila a urobila nejaku silnu zabranu, cez co by sa dalsie korene nesirili, cize mozno nejaku zeleznu platnu, ci betonovu injekciu.
Neviem ci je to nejaky velky, ci invazivny strom 🤷

anonym_5e2943
Dnes o 08:04

No a čo je to za strom, aký je veľký, ako ďaleko je od hranice pozemku?

anonym_a547df
Dnes o 08:23

Na tvojom pozemku by som na tie korene naliala taký sajrajt, že by vykapal celý strom. Hlavne nenápadne. A máš po probleme.

anonym_5fa061
Dnes o 10:20
@anonym_a547df

Na tvojom pozemku by som na tie korene naliala taký sajrajt, že by vykapal celý strom. Hlavne nenápadne. A máš po probleme.

@anonym_a547df a sused potom prehodí otrávené mäso pre mačku a psa a všetci budú spokojný

anonym_a547df
Dnes o 10:44
@anonym_5fa061

@anonym_a547df a sused potom prehodí otrávené mäso pre mačku a psa a všetci budú spokojný

@anonym_5fa061 ... To by najprv sused musel dokázať, že strom vykapal vinou suseda. A sused by mohol vedieť, že v prípade, že rastlina, ktorá rastie na jeho pozemku prerastá k susedom alebo nebodaj poškodzuje ich majetok je jeho problém a za neodstranenie tohto problému môže dostať celkom peknú pokutu

anonym_6c372f
Dnes o 12:00

@anonym_autor my sme práve ako ten sused , že nám vytlača korene , takže sme odstránili , keď som videla , že im to vytláča - susedom tiež., bolo mi to blbe. A strom bol majestátny riadny, céder himalajsky , vyše 6metrov mal.
Nasadíme nový strom, s nie tak silnými koreňmi