Susedské konflikty kvôli psovi. Ako to riešiť?
Ahojte máte niekdo skúsenosť zo susednom alebo susedkov človekom vo vašom okoli ktorý nedá pokoj vášmu psovi ? Nie nepreháňam…žijeme na chalúpke skôr v chatárskej osade .. chalupky sú tu podstate vedľa seba ..nad nami je staršia suseda ono tady sú to všetko dochodci ale veľmi mna trápi že susedka nerešpektuje môjho psa ..môj psík má problémovú povahu nemá rada cudzích ľudí ani psov samo o sebe si ich ako tak nevšíma ale susedka na ňu často vola snaží sa ju na silo pohladkať dáva k nej ruku a už som susedku varovala že moja fenka síce nekuše ale necudovala by som sa keby k tomu došlo..je to na pravidelnej báze nechcem psíka nechať zatvoreného v chalupe kvôli sousede ..nemyslím si že to mysli nejako zle a asi len nevie pochopiť že s ňou kamarátka nikdy nebude
Daj tabulku na plot, pozor zly pes. Aspon ta nebude moct zalovat, ak ju na buduce pohryzie, ked ju bude chciet hladkat cez plot. Bola upovedomena.
Daj si k plotu ktory mate spolocny este jeden z tvojej strany tak, aby sa pes nedostal blizko k jej plotu a mas vybavene - na psa ti nedociahne.
Daj si k plotu ktory mate spolocny este jeden z tvojej strany tak, aby sa pes nedostal blizko k jej plotu a mas vybavene - na psa ti nedociahne.
@anonym_4b69b4 prečo má mať ona výdavky a robotu za dospelého človeka, ktorý sa nevie ani po upozornení správať?
Máš psíka v tvojom oplotenom priestore? Ak ho hladí cez plot nasilu a ublíži jej, je to jej problém, bola upozornená. Psíka by som na svojom pozemku nechala behať bez ohľadu na susedu.
@anonym_e2255e suseda má Chalupku nad našou a tam má plot aby sa tam nedostala naša fenka mala to oplotene ešte v dobe keď jej psík bol čiperný a nechala si to oplotene.. len veľa krát okrem toho že sa ju snaží na silu pohladkať tak si na svoju chalupu vodí aj kamarátku ktorá má tiež fenku pomeronina a minule ju cez plot dávala na náš pozemok k mojej fenke to som ju upozornila nech to nerobí pretože vie kusnut iného psa zvlášť vo svojom teritóriu ale aj tak toho psíka dáva ku nej .. snažím sa to už neriešiť ale zároveň som vyčerpaná že sa môže predsa len niečo stať horšie
@anonym_4b69b4 ďakujem to mna nenapadlo 🙂
@anonym_4b69b4 prečo má mať ona výdavky a robotu za dospelého človeka, ktorý sa nevie ani po upozornení správať?
@anonym_ac91d8 áno to máš pravdu ale na druhu stranu mi našu Chalupku nemáme na komplet celu oplotenu pretože tu sa normálny plot ani použiť nemôže len živí a mame v pláne to celé oplotiť kvôli bezpečiu nášho psíka len sme netušili že naša stará susedka nepozná slovo nie a aj keď to má oplotene tak tým pádom ani náš psík sa na jej pozemok nedostane bude ju provokovať tam je bohužiaľ nevýhoda že jej chalupka je nad našou takze ľahko dočiahne na psíka ak cez plot ktorý tam má a to je mali železný plotik
Daj tabulku na plot, pozor zly pes. Aspon ta nebude moct zalovat, ak ju na buduce pohryzie, ked ju bude chciet hladkat cez plot. Bola upovedomena.
@anonym_c011cf môže má aj žalovať ?
Sprav z každej strany normálny plot aby nedosiahli na tvoj pozemok nijak. Vždy sa dá.
@terka776 riešila by som to určite oplotením... vieš niektorí "starší ľudia" sú horší ako deti... povieš stokrát, i tak si spravia po svojom... a dala by som si vyrobiť i tabuľky, napr : 😂
@suve99 podarene 🙂 keby sa dalo rada by som si to na plot dala len tu v pravidlách je že môžeme mat len živý plot tu je podzemok pri pozemku a jej chalupa je nad našou do kopca takze tam to oplotiť nebude jednoduché ale budeme musieť
@terka776 napísala by som oficiálna vyhlásenie, o čom všetkom som ju informovala ohľadom môjho psa, takže nerešpektovanie je na jej vlastné nebezpečie a dala by som jej podpísať prevzatie. Netuším, či to má nejakú právnu účinnosť, ale snáď jej dôjde, že to myslíš vážne a že v prípade akéhokoľvek incidentu si je sama na vine
@terka776 napísala by som oficiálna vyhlásenie, o čom všetkom som ju informovala ohľadom môjho psa, takže nerešpektovanie je na jej vlastné nebezpečie a dala by som jej podpísať prevzatie. Netuším, či to má nejakú právnu účinnosť, ale snáď jej dôjde, že to myslíš vážne a že v prípade akéhokoľvek incidentu si je sama na vine
@danica2711 asi sa už fakt naserem a niečo take urobím 🙂
@danica2711 si myslíš že ti niekto takú pi*ovinu podpíše? si normálna? Keby si za mnou prišla s takým "pantfletom" tak s tebou vyrazím bráničku.
Len si nemyslite že keď je oplatený pozemok, tak je všetko v poriadku.
brat mal psa na svojom oplotenom pozemku - dvore. dieťa cestou zo školy dávalo psovi ruku - pes dieťa uhryzol. Brat mal obrovské problémy - skončilo to na súde.
@danica2711 asi sa už fakt naserem a niečo take urobím 🙂
@terka776 ja sa len čudujem ze načo mate vôbec psa, keď nemôžete mať plot?
ťažko povedať ako v SR ale nedávno som čítala článok a bolo v ňom aj video z kamery z dvora kde sa v zahraničí (už neviem krajinu) zlodej pokúsil cez plot dočiahnuť kabelku a pes ho pohrýzol, teraz je súd s majiteľom psa, nie so zlodejom 😀 čiže asi toľko ku kadejakým upozorneniam a cedulkám... ak by hocijaký čokel pohrýzol moje dieťa tak trvám na utratení psa 🤷 psa si stráž, je to tvoja zodpovednosť
Ak som to správne pochopila, tak vy nemáte oplotený pozemok a na tom nezabezpečenom pozemku sa nachádza voľne bez dozoru pes?? 😳 Bez ohľadu na to, čo ne/robí suseda, toto za mňa fakt nie. Psa by som skrátka bez dozoru na tom pozemku nemala a vybavené. Ja chápem, že vás rozčuluje to, čo robí suseda - tiež by ma to hnevalo. A áno, poznám také typy, zväčša starších ľudí, a tam väčšinou dohovor naozaj nepomáha, pôjdu si ďalej to svoje. Ale ak som správne pochopila, tak holt, ani vy sa nesprávate zrovna zodpovedne voči psovi a aj voči okoliu 🤷♀️
@anonym_4b69b4 super ďakujem
Ak som to správne pochopila, tak vy nemáte oplotený pozemok a na tom nezabezpečenom pozemku sa nachádza voľne bez dozoru pes?? 😳 Bez ohľadu na to, čo ne/robí suseda, toto za mňa fakt nie. Psa by som skrátka bez dozoru na tom pozemku nemala a vybavené. Ja chápem, že vás rozčuluje to, čo robí suseda - tiež by ma to hnevalo. A áno, poznám také typy, zväčša starších ľudí, a tam väčšinou dohovor naozaj nepomáha, pôjdu si ďalej to svoje. Ale ak som správne pochopila, tak holt, ani vy sa nesprávate zrovna zodpovedne voči psovi a aj voči okoliu 🤷♀️
@wolf_ môj pes chodí len po našom pozemku a samého psa von nepúšťa ani môj ani ja keď ideme von ide s nami aj pes a on za odomna nepohne stále je pri mne .. samu ju púšťam maximálne vyčurat/ vykakať a aj to na ňu dávam pozor s dverí takze nepochopili ste to správne 🙂 ja sa chovám maximálne zodpovedne a to kedy stará susedka provokuje môjho psa he v tedy keď je somnou v záhrade
ťažko povedať ako v SR ale nedávno som čítala článok a bolo v ňom aj video z kamery z dvora kde sa v zahraničí (už neviem krajinu) zlodej pokúsil cez plot dočiahnuť kabelku a pes ho pohrýzol, teraz je súd s majiteľom psa, nie so zlodejom 😀 čiže asi toľko ku kadejakým upozorneniam a cedulkám... ak by hocijaký čokel pohrýzol moje dieťa tak trvám na utratení psa 🤷 psa si stráž, je to tvoja zodpovednosť
@zuzanka.zuzu našťastie niesme v zahraničí ale na Slovensku 🙂 nehovorím že by som s tým nemala oplietacky aj ja keby sa niečo vážnejšie stalo a suseda to dá k súdu minimálne co viem kontrolujú či je pes očkovaný proti besnote či je riadne veterinárne ošetrení atd nehovorím že by som s toho vyviazla bez jediného problému ale určite by som bola v práve ja keďže suseda po opakovanom upozornení úmyselne hladká môjho psa cez plot na mojom pozemku 🙂 pokial nechcete aby vám dieťa pohrýzol pes he vaša zodpovednosť si dieťa strážiť aby nechytal cudzích psov bez dovolenia a tak to platí iba pre deti ale aj dospele osoby .. ceduľka inteligentným ľuďom má napovedať co znamená aj by som si ju dala ale tu ta možnosť nieje ale určite mám v pláne si Chalupku oplotiť a pokial niekdo aj cez plot bude provokovať môjho psa a pokuše možno dotyčnému ešte pridám
@terka776 ja sa len čudujem ze načo mate vôbec psa, keď nemôžete mať plot?
@anonym_406e17 ja som nepísala že nemôžem mat plot len môžeme mat živé oplotenie 🙂 psa mám 2 roky tady v chalúpke bývame pól roka .. o pravidlách v chatarskej osade som sa dozvedela asi pred 3 mesiacmi môj pes nieje agresívny maximálne šteka a určite ju nedam preč kvôli susedke ani nikomu inému ten pes je pre mna najdôležitejší 🙂
Len si nemyslite že keď je oplatený pozemok, tak je všetko v poriadku.
brat mal psa na svojom oplotenom pozemku - dvore. dieťa cestou zo školy dávalo psovi ruku - pes dieťa uhryzol. Brat mal obrovské problémy - skončilo to na súde.
@anonym_174dbe bohužiaľ no tady sú zákony asi tak na prd ako vláda …či sú to starší alebo decka robia co nemajú a ešte za to môže majiteľ psa áno má zaňho zodpovednosť ale s týmto nesúhlasím …decko má byt oboznámené ako sa má správať zbytočne mal majiteľ problémy
@zuzanka.zuzu našťastie niesme v zahraničí ale na Slovensku 🙂 nehovorím že by som s tým nemala oplietacky aj ja keby sa niečo vážnejšie stalo a suseda to dá k súdu minimálne co viem kontrolujú či je pes očkovaný proti besnote či je riadne veterinárne ošetrení atd nehovorím že by som s toho vyviazla bez jediného problému ale určite by som bola v práve ja keďže suseda po opakovanom upozornení úmyselne hladká môjho psa cez plot na mojom pozemku 🙂 pokial nechcete aby vám dieťa pohrýzol pes he vaša zodpovednosť si dieťa strážiť aby nechytal cudzích psov bez dovolenia a tak to platí iba pre deti ale aj dospele osoby .. ceduľka inteligentným ľuďom má napovedať co znamená aj by som si ju dala ale tu ta možnosť nieje ale určite mám v pláne si Chalupku oplotiť a pokial niekdo aj cez plot bude provokovať môjho psa a pokuše možno dotyčnému ešte pridám
@terka776 nie takto to fakt nefunguje 😂 TY si máš zabezpečiť aby pes nikomu neublížil. a je úplne jedno či s tým súhlasí alebo nie 😀 ale čím viac píšeš tým viac chápem že ty zrovna nie si najostrejšia ceruzka v peračníku, teba neľutujem, je mi ľúto toho komu tvoj pes ublíži kvôli tomu že ty nechápeš... a ty nechápeš očividne veľa veciam
@terka776 nie takto to fakt nefunguje 😂 TY si máš zabezpečiť aby pes nikomu neublížil. a je úplne jedno či s tým súhlasí alebo nie 😀 ale čím viac píšeš tým viac chápem že ty zrovna nie si najostrejšia ceruzka v peračníku, teba neľutujem, je mi ľúto toho komu tvoj pes ublíži kvôli tomu že ty nechápeš... a ty nechápeš očividne veľa veciam
@zuzanka.zuzu pochopili ste vôbec o com je príspevok?
@zuzanka.zuzu pochopili ste vôbec o com je príspevok?
@terka776 nie, o čom? povedz ..... 🙈😂😂😂 toto je bizar
@terka776 nie, o čom? povedz ..... 🙈😂😂😂 toto je bizar
@zuzanka.zuzu co je na tom bizar však tu píšete nejaké vaše skúsenosti zo zahraničia … akože vám pripadá normálne takého chovanie nechávate to robiť aj vaše dieťa? To by nikdo nemohol mat psa žiadne zviera na vlastnom pozemku zachvíľku 😄
@zuzanka.zuzu co je na tom bizar však tu píšete nejaké vaše skúsenosti zo zahraničia … akože vám pripadá normálne takého chovanie nechávate to robiť aj vaše dieťa? To by nikdo nemohol mat psa žiadne zviera na vlastnom pozemku zachvíľku 😄
@terka776 moje skúsenosti zo zahraničia??? 😂😂😂
@terka776 moje skúsenosti zo zahraničia??? 😂😂😂
@zuzanka.zuzu nieje problem v majiteľoch ani vo psoch aký pes taký majiteľ môj pes vie ako sa má chovať vie že nesmie pokúsat nechodí nikomu po pozemku drží sa vo svojom 🙂 veľa krát vidím ako rodičia idu na silu s deckom ku psovi nepočúvajú že nesmia hľadať psa aj po upozorneni a kvôli takým ľuďom si má niekdo nechávať zatvoreného psa doma pretože je niekdo spomalený ? Taký mam dojem s toho co píšete 🙂
Ja som si susedov alebo skôr susedku nevybrala 🙂 nebudem kvôli susedke zatvárať vlastného psa doma ja mám psa vychovaného
@wolf_ môj pes chodí len po našom pozemku a samého psa von nepúšťa ani môj ani ja keď ideme von ide s nami aj pes a on za odomna nepohne stále je pri mne .. samu ju púšťam maximálne vyčurat/ vykakať a aj to na ňu dávam pozor s dverí takze nepochopili ste to správne 🙂 ja sa chovám maximálne zodpovedne a to kedy stará susedka provokuje môjho psa he v tedy keď je somnou v záhrade
@terka776 v tom prípade sa úprimne ospravedlňujem 🙂
A nemyslím si, že riešenie je dohovárať jej a doťahovať sa. Presne viem o akých typoch píšeš a považujem to za stratu času. Môžeš skúsiť umiestniť niekam tabuľky, kamera, atď...
Ale ja osobne by som skôr zvážila aké mám možnosti poriešiť pozemok tak, aby spravím od susedy čo najväčší fyzický odstup - či už nejaký špeci plot, ktorý by ste tam mohli mať alebo vytvorenie nejakej bariéry tam kde s ňou susedíte apod.
A tetu by som už v týchto situáciách ignorovala. Už ste jej to asi opakovane slušne vysvetlili, ďalej by som o tom nediskutovala. V situácii kedy by mi akokoľvek "dráždila" psa by som ju ignorovala a svojho psa fixovala na seba a chválila a odmeňovala ho za ignoráciu tej susedy. Prípadne ešte lepšie by som mu (ak nemá) dala na pozemok nejaké jeho miesto, peliešok alebo niečo... A v hentakých situáciách by som ho tam poslala a odmeňovala ho tam. Ak je to konzistentné atď tak pes si vie časom zautomatizovať, že aha, keď so mnou ide niekto interagovať cez plot, tak mám ísť sem na miesto a byť v kľude. Ak je to ako píšeš, že tam nebýva len tak bez dozoru, tak to môžeš mať pekne pod kontrolou. A možno to aj susedku prejde keď/ak si uvedomí, že tam šaškuje a vy všetci vrátane psa ju ignorujete 🤔

Máš psíka v tvojom oplotenom priestore? Ak ho hladí cez plot nasilu a ublíži jej, je to jej problém, bola upozornená. Psíka by som na svojom pozemku nechala behať bez ohľadu na susedu.