Ako dlho dávate svojmu dieťatku Nutrilon?
A ako dlho plánujete Nutrilon ešte dávať? Mlieko je dôležitým zdrojom, okrem iného, i vápnika v jedálnom lístku dieťaťa. Viete, že mlieka pre batoľatá sú prospešné pre deti viac než mlieko kravské?

My dávame Nutrilon ako doplnok k dojčeniu od 2 mesiacov a dokedy? Kým dcérke bude chutiť 😉
Normalne prevarene mlieko sme davali od 2 rokov.Do roka materske a medzitym Milupu.
@miriam_nutrilon nehnevajte sa,ale tieto informacie o vode z verejnych zdrojov zneju troska zavadzajuco.Je tu x množstvo mamiciek,ktore ste prave touto analizou o vode zneistili,znepokojili a vystrasili.Voda z verejnych zdrojov,ktore sluzia aj pre domacnosti je prisne kontrolovana a závery by som ponechala úradu,ktore ma na starosti verejne zdravie obcanov.Dojcenecka voda je mozno lepsia...vsak sa za nu plati,ale nie kazdy si ju moze dovolit kupovat a pre tie rodiny je potrebne povedat aj to,ze tym,ze davaju detom prevarenu vodu z vodovodu neohrozuju zdravie svojho dieťaťa.Kazde mestke ci obecne zastupitelstvo podava informacie aj o kvalite vody v regione ktore sa aktualizuju.Obce a mesta robia pravidelne analýzy a rozbory vody viac krat do roka.Ak ma niekto otazky a pochybnosti nech sa radsej dozvie aktualne informacie priamo od kompetentnych.
@cmulinko Dobry den pani cmulinko, informacie o mnozstvach vapnika a dusicnanov som cerpala z oficialnych stranok zapadoslovenskej vodarenskej spolocnosti (https://www.zsvs.sk/sluzby/laboratorne-sluzby/k...), kde su jednotlive hodnoty danych latok rozpisane podla regionov. Hodnoty mineralov v dojcenskych vodach su dostupne tiez a daju sa lahko porovnat. Tieto informacie nie su zavadzajuce, ale vypovedaju o realnych hodnotach obsiahnutych latok. Vyzivove potreby dojciat sa lisia od tych dospelych. O kvalite vody nie je pochyb, Slovenska voda patri k tym najkvalitnejsim v Europe. Pre dojcata ma vsak vhodnejsie zlozenie dojcenska voda ako z vodovodu.
@evittam ja len nerozumiem ako je mozne ze my sme to prezili aj bez umelych dojcenskych vod, s normalnou vodou z vodovodu bez ujmy na zdravy 😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Ale je kazdeho vec co da svojmu dietatu. Ale tiez sa mi zda trosku hrozostrasne tvrdit, ze ak prevarim obycajnu vodu, vlastne ublizujem a ohrozujem svoje dieta.....
@miriam_nutrilon mate oficialne informacie,ze voda z vodovodu na Slovensku nie je vhodna pre dojcata? Tu sa uz hrame zo slovickami,ale je to velmi potrebne...dojcenecku vodu povazujete za vhodnejsiu ale vodu z vodovodu nemozete označiť za nevhodnu pre dojcata,lebo to nie je pravda.Bola by hned zakazana k užívaniu ak by to tak bolo.Cize v tomto pripade by bolo vhodne uistit mamicky aj o tom,ze voda z vodovodu je tak isto vhodna a nezavadna.Vase informacie su v tom zmysle zavadzajuce,ze Vy poviete len A ale vynechate B.My si nevazime to co mame a co nam tecie priamo v dome a polovica sveta sa modli za taku vodu aku na Slovensku mame resp za akukolvek vodu co sa da pit. Mnoho krajin ani nepozna pojem dojcenecka voda.
pri prvom dietati som pouzivala aptamil,nakolko sme nezili na slovensku. jedine,co ma zaraza,ze nutrilon je len 800g a aptamil (ta ista znacka,len pre inu krajinu,aj hodnoty a zlozenie su temer identicke) ma az 900g za neporovnatelne nizsiu sumu. pri druhom vyuzivam HA zo zdravotnych dovodov a vyhoda je,ze na recept je este lacnejsi ako klasicky nutrilon. kedy skoncim s pouzivanim zavisi ako bude dieta prosperovat.
@miriam_nutrilon Dobry den, mam otazku, maly bude mat tri roky, stale je este vecer kojeny, ale uz len minimalne, rozmyslam nad tym kupit mu nutrilon, potrebovala by som taky, kde je co najviac zeleza,vedeli by ste mi poradit? Dakujem
Nasej herecke davame Nutrilon od 7m. Planujeme pokracovat este aj N4. Mliecko jej chuti a kym ho chce, budeme jej ho davat.
Dobrý deň. Staršej dcére sme dávali do 4,5 roka kým nešli do škôlky v prírode / tam jej ho nemal kto dávať / takže tým sme potom už skončili. A menšia zatiaľ tri roky pije Nutrilon.
Prajem všetkým pekný deň. 🙂
Mám doma 2 mesačné bábo, ktoré sa narodilo 5 týždňov skôr. Chcela som veľmi iba kojit, no maly mi málo priberal. Tak nám pediatricka odporučila dokrmovat a to buď Nutrilonom alebo Humanu. Zašla som teda do najbližsej lekárne a tam mali iba Nutrilon. Keďže je to moje prvé bábo, skúsenosti s UM som nemala, dokonca ani prehľad koľko druhov nutrilonu existuje a tak sme sa teda dostali k nutrilonu pronutra. Malý ho papá od 3. týždňa a zároveň stále kojim. Ale odkedy dávam aj nutrilon, odvtedy ma veľký problém s kakanim. Stolica je síce kasovita, nie tvrdá, ale bez pomoci cvicenim, masirovanim rekt.rurkou, teplomerom a pod.sa mi skoro vôbec sám nevykaka. Dr odporučila BioGaiu, Espumisan, všetko však bez pozit.vysledku. tak som sa sama rozhodla zmeniť za Hipp. Kakal mi takmer do každej plienky, no problém zas bol, že mi začal z neho vrackat, aj mliečko, aj čistú vodu a pritom som mu nič iné piť okrem mliecka nedávala. Tak som sa po týždni radšej vrátila k nutrilonu a čakám na poradnu a chcem sa poradiť ako ďalej. Vyzerá to tak, že síce ,,značkové" najdrahšie mlieko, no nie každému babu sadne. Ale priznám sa...ochutnala som aj Nutrilon aj Hipp, a Nutrilon má veru podla mňa 100x lepšiu chuť ako Hipp ;)
@maciatkolulu Dobre ranko pani maciatkolulu, kedze bude mat vas drobec uz tri roky, tak od 3.roku mozete prejst na Nutrilon pronutra 5. Svojim zlozenim je prisposobene veku dietatka. Ma primerane mnozstvo zeleza aj ostatnych vitaminov a mineralov. Specialne mliecka, ktore mame, su na rozne tazkosti, ako su koliky, reflux, alergia na bkm, intolerancia laktozy,...Ale mliecko na anemiu nemame. Najlepsie je pridat k pestrej strave a k mliecku uzivanie zeleza, ktore vam odporuci lekar. A poradim vam aj potraviny, ktore su bohate na zelezo a mozete ich castejsie zaradovat malemu do jedalnicku: sosovica, fazula, mak, oriesky, pazitka a vajecne zltko. Prajem vam pekny den! 🙂
@lulu2014 Dobry den, pani lulu2014, dakujem, ze ste sa zapojili do nasej temy a tesim sa, ze obom vasim drobcom mliecko Nutrilon chutilo a mensej stale chuti🙂Kedze uz ma tri rocky, tak jej mozete davat Nutrilon pronutra 5. Prajem krasny den aj vam! 🙂
@bambula27 Dobry den pani bambula27, podla toho, co popisujete, dietatko ma problem sa vykakat, tak vam odporucam prejst specialne mliecko, ktore obsahuje beta pol tuky. Tie pomahaju stolicu lepsie premastit a lahsie odchadza von. Toto mlieko sa nazyva Nutrilon omneo comfort 1. Lekarka vam moze toto mliecko dat aj na prdpis(ak ste vy alebo manzel alergik, kedze ide tiez o HA typ mliecka). Ak by bol problem aj s grckanim, tak je mozne aj toto mliecko zahustovat Nutritonom (eliminuje grckanie), ktory je vhodny pre babatka uz od narodenia. Dokrmovat vam vsak odporucam cez cievku(suplementor), nie z flasky, aby ste nadalej stimulovali laktaciu(tvorbu mliecka v prsnikoch) Prajem vam pekny den!
@cmulinko Dobry den pani cmulinko, Este raz napisem, co som uz spominala v predchadzajucom prispevku. Dojcenska voda obsahuje optimalnejsie mnozstvo niektorych minerálnych soli a je bez dusicnanov(al. len v minimalnom mnozstve). Prave preto je vhodnejsia na konzumaciu pre dojcata, ktore sa narodia s nezrelym traviacim, imunitnym systemom a tiez s nezrelymi oblickami. Nasa pitna voda z vodovodu je velmi kvalitna, mozeme byt za nu naozaj vdacni, je kvalitna a nezavadna. Zijeme v krajine a v dobe, kedy si mozme vybrat. A preco si radsej ,pre citlivy organizmus babatka, nevybrat dojcensku vodu bez dusicnanov a s vyvazenejsim obsahom mineralov v dojcenskej vode? A rada by som uz tuto temu dojcenskej vody ukončila, kedze nie k nasej teme mlieka a kedze sa uz opakujem. Prajem vam, aby sa vam a celej vasej rodine v Irsku, kde zijete, darilo a zelam vam pekny den!
Moja dcérka dostávala Nutrilon HA 1 týždeň keď sme prišli domov z nemocnice, kým sa mi poriadne rozbehlo mlieko. Potom od 5m sme museli znova zaradiť aj Nutrilon, keďže jej moje už nestačilo. Teraz má 7m a asi týždeň dávame Nutrilon HA2. Popri tom papá už takmer všetko a aj cecík si podudká... A ako dlho ešte? Kým jej bude chutiť, resp. kým nás to finančne nezruinuje....
Dobrý deň.
Nutrilon Pronutra pije môj synček Martinko od narodenia, teraz má 14 mesiacov, nakoľko som nemala dostatok svojho mliečka, bol prikrmovaný práve týmto umelým mliekom. Vyskúšali sme aj Nutrilon 1 ProExpert Colics, keď ako mesačný trpel kolikami, myslím si že mu vtedy pomohol, potom sme vyskúšali aj Nutrilon 1 Comford a to vtedy, keď sa nevedel vykakať. Každá mamička mi potvrdí, že spokojné bruško bábätka je plné a neboľavé. To nám Nutrilon splnil a tak sme sa postupne dopracovali k Nutrilon Pronutra 3 a to pije Martinko vždy pred spaním ako obľúbený rituál. Zrejme mu chutí, lebo si ho rád dopraje aj 2x za noc 😀. Nutrilon za našu rodinku z celého srdca odporúčam a som rada, že je 😀.
@pidicek Dobry den, dakujem vam za vas krasny prispevok🙂 Som rada, ze malickemu nase specialne mlieka pomohli, najma ked mal koliku a problem so stolickou. Zelam vam, aby vas drobec nadalej pekne prospieval a vam este krasny den! 🙂
@miriam_nutrilon dakujem za odpoved.Ja sa opakovat nebudem nakolko v tejto teme sa nezhodneme a vase informacie o vodeneberem ako doveryhodne nakolko nie ste z oblasti verejneho zdravotnictva.Ospravedlnujem sa za odbocenie z povodnej temy.Aj ja prajem,aby sa Vam s rodinkou na Slovensku darilo.
Deti pokial je to mozne co najdlhsie dojcit a porom prejst postupne na beznu stravu, ved dnes si ju moze kazdy vyskladat podla seba...nikdy sme nutrilon ani nic podobne nedavali a napriek tomu vyrastli z nich mladi a zdravi ludia...a nas vnucik flasu a cumel ani nepozna a je to krasne a zdrave dieta
náš pije ráno a večer aj dve flašky Nutrilonu a to má 4 roky 🙂 chutí mu a zatiaľ nemám dôvod prestať mu ho dávať, ak sa rozhodne, že už nechce tak vtedy skončíme
malá je na Nutrilone od narodenia, teraz má 2 roky a budem je ho dávať kým bude chcieť 🙂 Nikdy sme nemali problém s bruškom či kakaním, aj keď sa narodila menšia, krásne všetko dobehla 🙂 Len tá cena by mohla byť ozaj nižšia 😒
@erikab82 Dobry den, To som rada, ze malicka je na mlieku spokojna, bez tazkosti a krasne prospieva🙂 Najlepsiu cenu najdete na feedo.sk, tam mavaju casto dobre akcie a kedze sa nakupuje po viac kusoch, ta cena za 1ks vychadza velmi dobre🙂 https://www.feedo.sk/6x-nutrilon-4-pronutra-van... Zelam vam krasny den! 🙂
@miriam_nutrilon dobry den, pozerala som si na stranke https://www.nutriklub.sk/produkt/nutrilon-5-pro...
a nejako nevidim v zlozeni zelezo vobec....
@maciatkolulu Dobry den, zelezo najdete pod znackou Fe a v Nutrilon pronutra 5 je obsiahnuty v mnozstve 1,1mg na 100ml mlieka.
@miriam_nutrilon ďakujem pekne, viem kúpiť aj lacnejšie za 10,11 Eur 🙂 len to musím mať veľa bodov nazbieraných na takú zľavu 😀 😀 😀
Milé mamičky, veľmi si vážime vašej priazne a ochoty zdieľať s nami vaše názory a skúsenosti. Veríme, že aj pre Vás boli témy a diskusie v rámci Dni so značkou Nutrilon prínosné. Prajeme vám, nech vám v budúcnosti vaši najmenší robia len radosť!
@miriam_nutrilon ja dakujem pekne za zaujimave clanky a skvele rady,ktore urcite pomozu nielen mne,ale mnohym maminkam ci uz maju deticky dojcene,alebo na UM.Bolo tu s vami fajn,este raz dakujem a tesim sa opat😊

@miriam_nutrilon Už som sa k celému vyjadrila. A polemizovať o zložení dojčenskej vody nemusím - k tomu som sa tiež vyjadrila. Ale kto chce nech platí 2x za to isté - mne je to naozaj úplne jedno.