Ako bezpečne stiahnuť fotky z mobilu bez straty?
Ahojte, mám v telefóne fotografie a videá s mojou nebohou sestrou, maminou dvoch detí, o ktoré sa starám. Chcem im urobiť albumy, ja tie fotky neviem stiahnuť, potrebujem niekoho, kto to urobí, ale niekto kto sa naozaj vyzná a nevymaže ich. Stalo sa mi, že som o to požiadala priamo v pobočke mob. operátora, ale mladík mi vymazal 3000 fotiek a ešte sa pobavil, že nevie ako sa to stalo. Poradíte mi? Ďakujem
Pripoj mobil cez USB kábel a nakopíruj fotky do PC, mala by si aj robiť pravidelnú zálohu. Mobil sa môže pokaziť, ukradnúť, cloud účet ti môže niekto ukradnúť alebo sa vymkneš.
Ahoj, k tomu, co sa ti stalo v tej predajni - to nebolo len o sikovnosti toho mladika. Fotky sa v takych pripadoch najcastejsie nekopiruju, ale presuvaju, a ked sa prenos v polovici zasekne, v telefone uz original nie je a kopia este nie je cela. Cize prve pravidlo: nech ti ich nikto nepresuva. Nech skopiruje, ty si kopiu otvoris a az potom sa z telefonu maze cokolvek.
Druha vec je ta, na ktoru sa ta tu uz jeden clovek pytal a je dolezitejsia, nez to vyzera - aky mas telefon. Ak je to iPhone a mas zapnute iCloud Fotky s volbou Optimalizovat ulozisko iPhonu, tak v telefone nie su povodne fotky, ale ich zmensene verzie, originaly su na iCloude. Ked v takom stave zapojis telefon do pocitaca a nakopirujes DCIM, dostanes tie zmensene a pritom to vyzera, ze mas vsetko. Prepnes to v Nastaveniach, svoje meno, iCloud, Fotky, na Stiahnut a ponechat originaly, pockas na wifi, kym sa to stiahne, a az potom kopirujes. Na Androide plati to iste, ak si niekedy v Google Fotkach pouzila Uvolnit miesto.
Ked uz kopirujes, tak rovno na dve miesta - do pocitaca a este na kluc alebo externy disk. A neoveruj to poctom suborov, ale otvor si par fotiek a jedno video z kazdeho roka, hlavne tie najstarsie. Poskodeny subor sa v zozname tvari uplne normalne a clovek na to pride az o rok.
Ak na to nemas nikoho, komu doverujes, robia to aj servisy elektroniky, ktore sa venuju obnove dat, napriklad iguru.sk to ma medzi sluzbami. Ale aj tam poves to iste - nech to len skopiruju a v telefone nechaju vsetko tak, kym si kopiu doma neprejdes.

Normalne ich stiahni do pc a
na kluc.
A vymazes ich az budu stiahnute.