icon

Ako riešiť problém s Joy-Con ovládačom na televízore?

5. aug 2026

V ruke funguje Switch normálne, ale po vložení do doku začne jeden ovládač vypadávať a občas reaguje až na druhý pokus. Batériu má plnú, aktualizovaný je tiež.
Napadlo mi, či mu neprekáža, že je dok schovaný pri televízore za skrinkou. Nemali ste náhodou problém - s dosahom alebo rušením signálu?

markusrasford
5. aug 2026

@anonym_autor reštartu celý system

jimmyy128
4. sep 2026

Ta domienka je skoro urcite spravna a da sa overit za minutu. V ruke ide Joy-Con po koljajnici, cize po drote. Az v doku ide bezdrotovo cez Bluetooth a antena je v samotnej konzole, nie v doku, takze ked ju schovate za skrinku, signal ide cez vsetko, co je medzi nou a ovladacom.

Nintendo to ma priamo v podpore: dok nedavat za televizor, nedavat pod kovovy predmet ani do uzavretej police a nechat okolo neho aspon meter az meter a pol od inych bezdrotovych veci. Najcastejsi vinnik, na ktoreho nikto nemysli, su USB 3.0 zariadenia, teda externy disk, USB kluc, LAN adapter alebo hub. Tie rusia presne v pasme 2,4 GHz a staci, ze lezia vedla doku. To iste robi router na 2,4 GHz a bezdrotove sluchadla.

Skusal by som to v tomto poradi: odprac z okolia doku vsetky USB 3.0 veci, posun dok dopredu pred skrinku, a ak mate router blizko, prehodte ho na 5 GHz alebo ho odsunte. Ked vypadava stale ten isty ovladac, odparujte oba a naparujte ich nanovo nasunutim na konzolu.

A aby ste nehladali nespravnu chybu: vypadavanie spojenia a drift su dve rozne veci. Drift je opotrebenie potenciometra v paci a s dosahom nesuvisi. Ak reaguje az na druhy pokus aj mimo doku, problem je na ovladaci a nie v doku.