icon

Ako vyriešiť problém s čiernym pásom pri tlači?

Dnes o 13:16

Ahojte. Posledné dni mám na každom vytlačenom papieri rovnaký čierny pás po celej dĺžke. Toner ešte nie je prázdny a vždy je to presne na tom istom mieste.
Dá sa toto ešte nejako doma vyriešiť, alebo servis?
Resp. bude to finačne náročné? Či sa mi neoplatí rovno kúpiť novú tlačiareň.

anonym_ae1c2c
Dnes o 13:19

to možno bude robiť valec

anonym_9c0fd4
Dnes o 13:44

Vakce je potrebne vymenit - takze servis

autor
Dnes o 13:51

Nestojí to viac ako tlačiareň? Mám starší Samsung.

anonym_dd73d3
Dnes o 13:53
@anonym_autor

Nestojí to viac ako tlačiareň? Mám starší Samsung.

@anonym_autor a ked by si to otvorila (ako ked sa vybera / vymiena farba) a otrela valec papierovou vreckovkou... ci to nepomoze

motylik2559
Dnes o 16:48

@anonym_autor Ahoj aj mne robil tento cierny pas a mne ITckar poradil, ze skor ako servis nech skusim poutierat to "sklo" kam davas papier na kopirovanie. Tak som to skusila a naozaj pomohlo. Ozaj bolo len to nejake zaspinene, pritom to nebolo okom nejak viditelne. Tam obcas staci malo a spravi to takuto sarapatu. Vyskusaj😊snad to bude aj u teba len tymto.

jimmyy128
Dnes o 17:27

Nez das do toho peniaze, skus jednu vec: vytlac testovaciu alebo konfiguracnu stranu priamo z tlaciarne, teda nie z pocitaca. Ked tam ten pas je aj tak, mas to zuzene na tlacovu cast a sklo skenera mozes vynechat, lebo to sa prejavuje len na kopiach a scanoch.

A do valca sa prosim nehrab papierovou vreckovkou. Ten lesklo zeleny valec v kazete ma na sebe svetlocitlivu vrstvu a vreckovka na nom nechava jemne skrabance. Skrabanec uz z papiera nedostanes nikdy a z pasu sa tym urobi trvaly pas. Ked uz tam clovek chce siahnut, tak len mikrovlaknom nasucho, bez tlaku a nie na svetle.

Cely pas po dlzke stranky robi najcastejsie stieracia lista v kazete. Ta ma z valca zotierat zbytkovy toner a ked prestane dorazat, toner na valci ostane a kazde otocenie ho prenesie na papier. Vycistit sa to neda, ta kazeta uz je za tym. Lenze pri tych domacich cierno-bielych Samsungoch je valec sucastou tonerovej kazety, takze vymena valca neznamena servis, ale novu kazetu, ktoru si vlozis sama za minutu.

Takze si najdi presne oznacenie kazety pre svoj model a jej cenu a hned budes vediet, ci sa to vobec bavi s cenou novej tlaciarne. A skor nez nieco kupis, vyber kazetu, jemne s nou pohojdaj do stran a vrat ju - ak by to bola len nahrnuta hrudka tonera, po par stranach to zmizne.