Ako zrýchliť pomalý notebook?
Ako nakopnúť notebook aby fungovalo?
Mám ho 3 roky a stále zasekava nacitava stránky a strašne dlho trvá pokiaľ niečo na ňom robím.
Príklad chcem vytlačiť niečo na papier do roboty z e-mailu a už vyše 2 hodín sa s tým trápim a nejde to.
Pokiaľ načítava Google, pokiaľ kliknem na e-maily, stále guličky sa tam načítaju že čakajte prosím. A k tlaceniu som sa ešte ani nedostala.
Ja na toto už nemám nervy.
Čo mám kúpiť nový notebook?
@anonym_autor Síce neviem, akú máš konfiguráciu, nakoľko je plný disk, aký OS je tam nainštalovaný, ale pôjde asi o starší NB. Riešením je kúpiť nový, výkonnejší.
@anonym_autor Síce neviem, akú máš konfiguráciu, nakoľko je plný disk, aký OS je tam nainštalovaný, ale pôjde asi o starší NB. Riešením je kúpiť nový, výkonnejší.
@chrobak7 Mám ho 3 roky značka Lenovo
Nemas len pomaly internet ?
@patrike Nemyslím si, dcéra má tiež notebook a jej to ide normálne.
To len môj štrajkuje.
Ja mám tiež Lenovo, asi dvojročný a funguje veľmi dobre. Výkon CPU a RAM sú podstatné. Slabý CPU a nízka RAM drasticky znižujú výkon.
Sprav sken cez Lenovo Systém Update alebo Lenovo Vantage. Jedna z týchto aplikácií by mala byť predinštalovana. Totižto Windows neupdatuje automaticky BIOS/UEFI a iný firmware. Sprav sken a nainštaluj všetko čo chýba. A potom reštart znova sken až dokedy nič nenájde. Potom Windows Update. Všetko nainštalovať. Ak máš Intel procesor tak nájdi a nainštaluj Intel Driver & Support Assistent. Sken a všetko nainštalovať. Potom sa uisti,.že máš aspon par GB voľného priestoru na disku a odinstaluj všetky nepotrebné aplikácie. Toto by som spravil ako prvé pred ďalším troubleshootingom. Toto nemá nič s nedostatkom RAM, pamäťou alebo starobou. 3 roky sú nič pre základné úkony. Predpokladám, že hry sa nehráš.
@anonym_autor
@anonym_autor pozri či nemáš plnú pamäťnenpomohlo odstrániť fotografie bolo ich už veľmi veľa na disku
Na uvod skus poziadat niekoho, kto sa v tom vyzna, aby pozrel zakladne veci ako vytazenost RAM a obsadenost disku. Podla vysledku by mohlo stacit preinstalovat system. Na dialku neviem nic poradit, lebo asi nevies pozriet veci ako task manager a lenovo vantage.
Skus jednu vec, zaberie minutu a povie ti to skoro vsetko: stlac naraz Ctrl+Shift+Esc, prepni sa na zalozku Vykon a pozri sa na Disk. Ak tam skace na 100 % aj vtedy, ked nic nerobis, problem je disk a nie tvoja trpezlivost. V tej istej zalozke vidis aj kolko mas RAM a ci je disk SSD alebo klasicky plotnovy.
Lacnejsie Lenova sa este aj pred tromi rokmi predavali so 4 GB RAM a eMMC pamatou namiesto poriadneho SSD. Taky kus je pomaly uz ako novy a po troch rokoch windows updatov je z toho presne to, co popisujes.
Ak to bude toto, novy notebook kupovat nemusis. Vymena disku za SSD a pridanie RAM vychadza radovo na desiatky eur a rozdiel citit hned. Pozor len na to, ze na najlacnejsich modeloch byva pamat aj disk prispajkovane a vtedy sa neda robit nic. A ak zistis, ze SSD uz mas a RAM je 8 alebo 16 GB, tak je to skor zaneseny system a staci cista reinstalacia Windows.

Na novo preinstalovat, vycistit, ma malo RAM, prilis plny disk?