icon

Ako zvýšiť hlasitosť budíka na iPhone 15?

25. sep 2026

Ahojte. Mam iPhone 15 a budik mi zvoni strasne slabo... Hlasitost mam naplno, ale rano ho ledva pocujem a uz som kvoli tomu skoro zaspala do prace :-/ Da sa este niekde zvlast nastavit hlasitost budika? Už som zúfalá z toho :-/

martinka17
•
25. sep 2026

Nenastavila si si hlasitosť zvonení. Otvor Nastavenia - Zvuky - Upozornenia a tam si zvýš hlasitosť. Ináč ten istý text nabudúce napíš do google a dostaneš detailný postup.

jimmyy128
•
25. sep 2026

martinka17 ma pravdu, ze prve miesto je Zvuky a haptika, ale odpoved na to, na co sa pytas, teda ci sa hlasitost budika da nastavit este niekde zvlast, je od tohto mesiaca ina ako bola predtym. iOS 27 vysiel 14. septembra a prave v nom Apple hlasitost budika od zvonenia konecne oddelil. Ak ho uz mas nainstalovany, chod do Nastavenia, Zvuky a haptika a najdi sekciu pre budiky a casovace. Je v nej prepinac, ktory ich hlasitost prisposobuje zvoneniu, a ked ho vypnes, objavi sa samostatny posuvnik. Ten uz plati len na budiky v Hodinach a na casovace, takze mozes mat cez den tichsi telefon a rano hlasny budik.

Ked iOS 27 este nemas, plati to stare, cize posuvnik Zvonenie a upozornenia. A k nemu jedna vec, ktora byva skutocny dovod, preco budik zoslabne akoby sam od seba. Hned pri tom posuvniku je Zmena tlacidlami. Ked je zapnuta, bocne tlacidla menia aj hlasitost zvonenia a budika, takze staci ju stlacit vo vrecku alebo vecer pri stisovani telefonu a rano mas presne to, co popisujes. Vypni to a budik sa bude riadit uz len tym posuvnikom.

A este jedna moznost, na ktoru sa zabuda a pokojne moze byt cela pricina. Ak nepouzivas obycajny budik v Hodinach, ale budenie zo spankoveho planu, to ma vlastnu hlasitost uz dlhsie a nastavuje sa priamo v tom spankovom plane, nie v Nastaveniach. Vtedy mozes posuvnikom v Nastaveniach hybat, kolko chces, a rano to bude rovnako ticho. Pozri sa teda najprv, ktory z tych dvoch budikov ti vlastne rano zvoni.

Ked to prestavis, hned si to aj vyskusaj, nastav si budik na najblizsiu minutu a zamkni telefon. A aby si to nehladala zbytocne inde, budik zvoni aj v tichom rezime a aj pri zapnutom Nerusit, takze tie dve veci za tym nie su.