JBL Tune 520BT: Ako vyriešiť meškanie zvuku?
27. sep 2026
mam jbl tune 520bt a pri videach mi zvuk ide trosku neskor ako obraz. najviac to vidim ked niekto rozprava, vtedy mi to uz dost vadi.
neviete, ci sa to da niekde v mobile nastavit?
mam jbl tune 520bt a pri videach mi zvuk ide trosku neskor ako obraz. najviac to vidim ked niekto rozprava, vtedy mi to uz dost vadi.
neviete, ci sa to da niekde v mobile nastavit?
To nie je porucha sluchadiel. Bluetooth vzdy pridava zdrzanie a pri reci to vidis na ustach okamzite, pri hudbe to nezbadas vobec. Tune 520bt ide po bluetooth 5.3 a zvlada len sbc a aac, ziadny low latency kodek tam nie je, takze v samotnych sluchadlach sa s tym nic prepnut neda.
Ak mas android, prve co by som skusil je prepnut kodek. Nastavenia, informacie o telefone, informacie o softvari a sedemkrat tapnut na cislo zostavy - tym sa odomknu vyvojarske moznosti a v nich je polozka bluetooth audio kodek. Meraniami na androide vychadza sbc v priemere okolo 300 ms a aac okolo 370 ms, a aac je pritom najmenej vyrovnany z celej partie. Citelne zacina byt zdrzanie nad 150 ms, takze ten rozdiel sa da vsimnut. Na iphone tato volba neexistuje, tam sa kodek prepnut neda.
Druha vec je to, v com to pozeras. Skus to iste video v aplikacii a potom v mobilnom prehliadaci. Aplikacie na video si vedia zdrzanie dopocitat a obraz podla toho posunut, v prehliadaci to casto nikto nedoladuje. Ak je v appke rozdiel, nie je to o sluchadlach ale o tom prehravaci.
A ak mas video ulozene priamo v telefone, v prehravacoch typu vlc sa da zvuk rucne posunut po 50 ms. Tam si to dolades presne na svoj telefon.