Prečo sa počítač zapína sám od seba?
Večer počítač normálne vypnem, ale ráno ho niekedy nájdem zapnutý. Najprv som si myslela, že som ho omylom uspala namiesto vypnutia, ale stalo sa to už viackrát.
Nemám nastavené žiadne automatické aktualizácie ani nič, o čom by som vedela. Neriešil prosím niekto niečo podobné? Na čo sa zamerať? Čím to môže byť? Ďakujem.
@anonym_autor ja som nedokazala pocitac vypnut mesiac. Po vypnuti sa za 10 sekund sa zapal ale mam automaticke aktualiziacie. Uz to nerobi. Ako prislo tak odislo.
Pocitac alebo notebook? Skontroluj nastavenia v BIOSe, ci nemas nastavene nejake zapinanie. Mozno aj len automaticke zapnutie a ak je cez noc kratky vypadok elektrickeho napatia, tak sa potom sam zapne.
Pocitac alebo notebook? Skontroluj nastavenia v BIOSe, ci nemas nastavene nejake zapinanie. Mozno aj len automaticke zapnutie a ak je cez noc kratky vypadok elektrickeho napatia, tak sa potom sam zapne.
@aalt Počítač.
Jednoduche riesenie. Daj si rozdvojku-predlzovacku s vypinacom, po vypnuti PC vypni aj zasuvku alebo vypinaj zo zastrcky. Bez stavy sa sam nezapne.
https://www.emos.sk/predlzovaci-kabel-1-4-m-2-z...
Niektore BIOSy maju moznost nastavenia zapnutia pocitaca roznymi sposobmi. Napr. po vypadku napatia, alebo len stlacenim klavesy na klavesnici, myskou, alebo cez sietovu kartu (to ale najskor nebude tvoj pripad). Skus to pozriet, ale bacha, lebo tam vies zmenit kadeco, aj co "znefunkcni" pocitac. Ale vzdy viest z neho odist bez ulozenia akychkolvek zmien. Na druhej strane je vacsina veci uz teraz na "autodetekciu", takze BIOS byva zvycajne uz len na "default" hodnoty. Ale to zapnutie tam moze byt. Ak mas windows, tak po zapnuti po uspati vies pozriet prikazom powercfg -lastwake ako a preco sa zobudil.
Osobne by som si tipol, ze mas zapnute automaticke zapnutie pri vypadku napatia. V noci mohol byt kratky vypadok elektriny (kludne na pol sekundy). Ziarovky by leda blikli, ale tebe zapne pocitac.

Teoreticky to moze byt skrat na spinaci.