icon

Stiahnutie zahraničnej aplikácie pre iPhone bez nového Apple ID

28. apr 2026

Žijem v zahraničí a mám slovenský telefón a číslo. Ako si môžem stiahnuť appku dostupnú len v danej krajine do iPhonu? Čítala som na nete o viacerých možnostiach, no chcem aby to bolo čo “najšetrnejšie”, čiže nechcem si napr vytvárať nové Apple ID. A tiež musím mať zrušené všetky platené odbery. Stačí si v nastaveniach zmeniť región? Potom stiahnuť appku, zaregistrovať sa na nej a zmeniť región na Slovensko? Nezresetuju sa mi nejaké údaje? Kamoska to nejak skúšala, ale napr som musela obnoviť tinder.

wade
28. apr 2026

Je to easy - sprav si novy account s danou krajinou ako lokalitou. Potom v nastaveniach telefónu pod accoutom máš “Media & Purchases” alebo niečo podobne v jazyku tvojho iPhonu. A tam sa vieš prihlásiť pod tým novým accoutom a stiahnuť čo potrebuješ. Nastavenia iPhone ani tvoje kontá to nezmení. Môžeš si to ľubovoľne prehadzovať podľa potreby. Ja mám také SK a DE.

wade
28. apr 2026

Eate raz čítam že nechceš nové Apple ID. Bez toho to ale nepôjde. Ale nič to to nezmení. Len do shopu sa s ním prihlásis.

anonym_1888c6
28. apr 2026

Prepni sa do apple storu danej krajiny … niektore su ale podmienene lokalizaciou v danej krajiny … napr DE vinted stiahnes a prihlasis sa v DE … na Svk app nezmizne a funguje s DE cislo, ale na Svk potrebujes novu a nove TC … je ichv voac takto viazanych … ale netreba ani nove ID ani nic extra … mam iphone krizenca DE a Svk avsetky app spolu funguju … ale nemam nic platene ani som nemala, tak mozno preto som nemala nijaky problem, mam aj dost App z ES … ale pouzivam len banku … a ta je tiez bezplatna