icon

Ako správne platiť prostredníctvom iPhone 13?

Včera o 12:46

Ahojte, mám Iphone 13 a mám v ňom nahratú kartu. Ale ja asi neplatím mobilom dobre, keď sa pozerám, ako platia ostatní ľudia. Podľa mňa niečo robím zle. Ja priložím mobil ku terminálu. Vybehne mi karta, že zaplatiť kartou. Musím dva krát stlačiť tlačidlo na pravej strane ako potvrdenie a popri tom mi musí načítať tvár. Ak to nenačíta, musím dať ešte PIN.

Pozerám, že niektorí ľudia iba priložia telefón ku terminálu a nič nestláčajú, nepotvrdzujú. Čo robím ľudia zle? Ďakujem za vaše rady.

biba_18
Včera o 12:47

mám XR a tiež musím stlačiť ... takže to je asi od modelu ...

simca115
Včera o 12:50

@anonym_autor ja to mám rovnako dva razy stlačiť , načítať tvar a zaplatiť . Možno vidíš ľudí že idú s tým platiť majú to nachystané .. ale zväčša telefóny už vyžadujú nejaké overenie pin alebo tvar

simsalabim
Včera o 12:52

@anonym_autor vytiahnem mobil, 2x stlacim, nacitam tvar a prilozim. Mam XR. A nemyslim, ze si bezny pozorovatel vsimne, ze som daco stlacila, ked ho drzim v ruke.

autor
Včera o 12:59
@simsalabim

@anonym_autor vytiahnem mobil, 2x stlacim, nacitam tvar a prilozim. Mam XR. A nemyslim, ze si bezny pozorovatel vsimne, ze som daco stlacila, ked ho drzim v ruke.

@simsalabim to robím aj ja. Pokiaľ nenačíta tvár, čo teraz v zime má problém (čiapka, šál), tak zadám PIN. Ale vidím bežne ľudí, čo majú aj Iphony a tieto procedúry nerobia.

simsalabim
Včera o 13:03
@anonym_autor

@simsalabim to robím aj ja. Pokiaľ nenačíta tvár, čo teraz v zime má problém (čiapka, šál), tak zadám PIN. Ale vidím bežne ľudí, čo majú aj Iphony a tieto procedúry nerobia.

@anonym_autor tak moj stary ihone s tym problem nema, ale sal mam iba na krku a capicu nemam stahnutu do oci.

babushkaem
Včera o 13:05

ja mam 17 a robim to rovnako, dva krat a nacitanie tvare

muchotrafka298
Včera o 13:06

Ja mam tiez 13-tku a postupujem rovnako.

martinmmartin
Včera o 13:14

Vies ze sa bude platit.
Proaktivne sama od seba bez vyzvania 2x stlacis tlacitko
Ukazes xicht na autorizaciu
A si pripravena na platenie cim usetris 5sekund asi

autor
Včera o 13:24
@martinmmartin

Vies ze sa bude platit.
Proaktivne sama od seba bez vyzvania 2x stlacis tlacitko
Ukazes xicht na autorizaciu
A si pripravena na platenie cim usetris 5sekund asi

@martinmmartin keď proaktívne stlačím 2x tlačítko neudeje sa nič a nenačíta mi tvár.

jaaty
Včera o 13:31
@anonym_autor

@martinmmartin keď proaktívne stlačím 2x tlačítko neudeje sa nič a nenačíta mi tvár.

@anonym_autor načítanie tvare je predsa bezpečnostný prvok, bez toho platba nemôže byť zrealizovaná. Keby ti ukradli mobil a platili len dvojklikom, prišla by si o veľa peňazí …. Niektoré mobily však potvrdenie cez otlačok prsta (napr. zadnej strane mobilu), tak možno si videla takých.

anonym_bdae53
Včera o 13:45

keby si mala android,tak nemáš problém 😎

autor
Včera o 14:13
@anonym_bdae53

keby si mala android,tak nemáš problém 😎

@anonym_bdae53 keby som mala Android, tak mám kopec iných problémov 🙂

13uzivatelka11
Včera o 14:51
@anonym_autor

@anonym_autor tak možno preto. Ja si tiež pred platením najprv takto 2x stlačim tlačítko, overím cez face ID a potom priložím mobil. Asi túto funkciu nemáš. Alebo si to možno vieš niekde nastaviť, niekde v nastaveniach v gestách?

autor
Včera o 15:34
@13uzivatelka11

@anonym_autor tak možno preto. Ja si tiež pred platením najprv takto 2x stlačim tlačítko, overím cez face ID a potom priložím mobil. Asi túto funkciu nemáš. Alebo si to možno vieš niekde nastaviť, niekde v nastaveniach v gestách?

@13uzivatelka11 uz sa mi to podarilo nastavit tak, aby som si tymto procesom presla pred tym, nez prilozim mobil ku terminalu ;)

danielad9
Včera o 15:51
@anonym_autor

@anonym_autor Je to apple systémom. Android telefóny to nemajú

anonym_bdae53
Včera o 16:19
@anonym_autor

@anonym_bdae53 keby som mala Android, tak mám kopec iných problémov 🙂

@anonym_autor ja nemám absolútne žiadny problém

renesance80
Včera o 22:30

@anonym_autor tento model to tak ma. Mam tiez iphone 13 ,pyta potvrdenie platby co osobne povazujem za fajn

unbeholfen
Včera o 22:31

Ludia. Len tak bez ničoho to nejde ani cez Android, ani iOS. Všade sa vyžaduje nejaké odomknutie karty. Takže iba priložiť sa dá len samotnou kartou. Ani ju nevyberám z peňaženky. Priložím len peňaženku. To má pár cm dosah. Mobil som ešte nevidel že by to šlo bez nejakého odisťovania.