icon

Hľadám overený satelitový rozbočovač

olimuc
Dnes o 09:55

Ahojte,

Neviete mi poradit overeny satelitovy rozbocovac. (Pripadne mate muza, co sa vyzna) 1x LNB do 3x televizor, 2x skylink box + 1 x obycajny. Mam 1 na 2 boxy, ale nejdu naraz … bud ma signal 1 TV alebo 2 … z nejakeho dovodu sa rusia (je mozne, ze sa boxy “neznesu”) . LNB premontovat nechcem, pretoze na to potrebujem technika s hladacom signalu, pretoze satelit v dosahu aby som dokazala nastavovat hladanim - aha mam siganl. Tieto rozbocovace su vacsinou v bytovkach … v prenajme sme taky mali, ale neviem si spomenut na TD. Dakujem (pripadne ak mate foto konkretneho zapojenia budem vdacna, na streche a staveme svojpomocne mi zatial nikto neporadil … len vymenit LNB … ale existuju ine riesenia … ktore hladam, len je tazke najst uz niekoho, lto sa tejto “zastaralej” technike venuje a vie poradit. Dakujem

tenerifka
Dnes o 10:14

@olimuc ak nikto neporadi, pozri fora ohladne satelitov, ja som takto kedysi hladala infos a nasla som dost relevantne, aj vedeli poradit, pripadne napis priamo do Skylink. U mña bol problem, ze spolocnost zmenila frekvenciu vysielania a tu na Kanarskych to bolo nemozne chytit (aj napriek obrovskemu tanieru), tak nez nam zaviedli optiku a zacala som hladat moznosti vysielania cez satelit, tak som zistila, ze mi vlastne ziadna ina tv nechyba, mame Movistar plus, Netflix a Prime, k tomu Youtube a aj tak to malokedy vyuzivam....

olimuc
autor
Dnes o 10:32
@tenerifka

@olimuc ak nikto neporadi, pozri fora ohladne satelitov, ja som takto kedysi hladala infos a nasla som dost relevantne, aj vedeli poradit, pripadne napis priamo do Skylink. U mña bol problem, ze spolocnost zmenila frekvenciu vysielania a tu na Kanarskych to bolo nemozne chytit (aj napriek obrovskemu tanieru), tak nez nam zaviedli optiku a zacala som hladat moznosti vysielania cez satelit, tak som zistila, ze mi vlastne ziadna ina tv nechyba, mame Movistar plus, Netflix a Prime, k tomu Youtube a aj tak to malokedy vyuzivam....

@tenerifka v skylinku nevedia poradit … odporucili len najst technika a vymenit LNB, mladsie rocniky, co robia na CS uz nefunguju bez netu… to co hladam je “prezitok” , ale nemam zatial riesenie … v DE som mala ten rozbocovac rovno pred ocami skoro kazdy den, lebo kable boli dorobene svojpomocne (bolo na nom napichnutych 5 bytov) a kto mal aky prijmac s kartou alebo bez, chytal
Signal a nerusili sa … nam staci obyc nemecka televizia, ale obcas by sa zisla aj svk .. len nie cez net. Musi byt cisty satelit.

olimuc
autor
Dnes o 15:14
@tenerifka

@tenerifka uz mi poradili … potrebujem
Identicky box, aby sa nerusili - rozbocovac je v poriadku, ale tym, ze nie su rovnake (nemuseli byt ale musela by som skumat tolko technickych parametrov, ze jednoducho kupim rovnaky) tak si rusia signal….. Kazdy den sa clovek nauci nieco nove.

tenerifka
Dnes o 15:29
@olimuc

@tenerifka uz mi poradili … potrebujem
Identicky box, aby sa nerusili - rozbocovac je v poriadku, ale tym, ze nie su rovnake (nemuseli byt ale musela by som skumat tolko technickych parametrov, ze jednoducho kupim rovnaky) tak si rusia signal….. Kazdy den sa clovek nauci nieco nove.

@olimuc tak potom napis, ci to pomohlo

anonym_0726f8
Dnes o 16:05

Aj Ti to niekedy chodilo?
Pises, ze mas 1 na 2 boxy? Ale co?
Chces pozerat na vsetkych 3 boxox to iste naraz, ci v kazdej izbe ine zo skylinku?
Ma 1 kartu, ci 2 karty, ci 3 karty od Skylink?

olimuc
autor
Dnes o 16:38
@anonym_0726f8

Aj Ti to niekedy chodilo?
Pises, ze mas 1 na 2 boxy? Ale co?
Chces pozerat na vsetkych 3 boxox to iste naraz, ci v kazdej izbe ine zo skylinku?
Ma 1 kartu, ci 2 karty, ci 3 karty od Skylink?

@anonym_0726f8 rozbocovac mam na 2 boxy. 1 nie skylink + 1 skylink, 3 tv zatial nie je pripojeny na nic, nekupovala som ani rozbocovac, ani box … lebo to nefungovalo ani s 2 mi. Skylink sa s inym rusi.skylink - 1 hl. Karta + 2 dodatkove. ( za ca 5€ na mesiac sa da sokupit ku hlavnej) nemusis pozerat to iste.
Rušenie nenastane iba vtedy, ak všetky pripojené prijímače súčasne požadujú rovnakú polarizáciu (všetky vertikálnu alebo všetky horizontálnu) a zároveň rovnaké frekvenčné pásmo (low alebo high).
V opačnom prípade sa budú prijímače navzájom ovplyvňovať.
Ano v inom dome rozbocovac fungoval, ale len na nekodovane programy a s rovnakymi boxami. Len tie boli kupene pred rozbocovacom len nahodou rovnake, takze po pripojeni fungovali . V druhom kombinacia skylink + iny box nie

olimuc
autor
Dnes o 16:39
@tenerifka

@olimuc tak potom napis, ci to pomohlo

@tenerifka jasne … ked budem mat 2 rovnaky box tak skusim …

anonym_0726f8
Dnes o 17:02
@olimuc

@anonym_0726f8 rozbocovac mam na 2 boxy. 1 nie skylink + 1 skylink, 3 tv zatial nie je pripojeny na nic, nekupovala som ani rozbocovac, ani box … lebo to nefungovalo ani s 2 mi. Skylink sa s inym rusi.skylink - 1 hl. Karta + 2 dodatkove. ( za ca 5€ na mesiac sa da sokupit ku hlavnej) nemusis pozerat to iste.
Rušenie nenastane iba vtedy, ak všetky pripojené prijímače súčasne požadujú rovnakú polarizáciu (všetky vertikálnu alebo všetky horizontálnu) a zároveň rovnaké frekvenčné pásmo (low alebo high).
V opačnom prípade sa budú prijímače navzájom ovplyvňovať.
Ano v inom dome rozbocovac fungoval, ale len na nekodovane programy a s rovnakymi boxami. Len tie boli kupene pred rozbocovacom len nahodou rovnake, takze po pripojeni fungovali . V druhom kombinacia skylink + iny box nie

@olimuc ak spravne chapem, chces pozerat skylink na 3 primacoch s 3 kartami. 2 boxy original skylink, 1 iny. Kabel mas 1 od LNB. LNB mas aky? Dopis mi to, vecer sa spytam

niekto2hy
Dnes o 17:33
@olimuc

@tenerifka jasne … ked budem mat 2 rovnaky box tak skusim …

@olimuc Treba vymenit konvertor za 4vystupovy.

niekto2hy
Dnes o 17:45
@olimuc

@tenerifka v skylinku nevedia poradit … odporucili len najst technika a vymenit LNB, mladsie rocniky, co robia na CS uz nefunguju bez netu… to co hladam je “prezitok” , ale nemam zatial riesenie … v DE som mala ten rozbocovac rovno pred ocami skoro kazdy den, lebo kable boli dorobene svojpomocne (bolo na nom napichnutych 5 bytov) a kto mal aky prijmac s kartou alebo bez, chytal
Signal a nerusili sa … nam staci obyc nemecka televizia, ale obcas by sa zisla aj svk .. len nie cez net. Musi byt cisty satelit.

@olimuc Na vymenu LNB nepotrebujes technika,pokial mas pristup ku konvertoru.Nebudes predsa hybat parabolou.Odmontujes stary,das na jeho miesto novy,pripojis kabel.

olimuc
autor
Dnes o 18:18
@niekto2hy

@olimuc Na vymenu LNB nepotrebujes technika,pokial mas pristup ku konvertoru.Nebudes predsa hybat parabolou.Odmontujes stary,das na jeho miesto novy,pripojis kabel.

@niekto2hy nemam pristup, keby som mala kupim novu hlavu a nehladam alternativy

anonym_0726f8
Dnes o 19:37
@olimuc

@niekto2hy nemam pristup, keby som mala kupim novu hlavu a nehladam alternativy

@olimuc inak, ako quadkonvertorom to nevyriesis. Potrebujes kabel pre kazdy prijimac z konvertora. Rozbocovac pre satelitnu techniku neexistuje. To, co poznas z bytovky je quartro konvertor v kombinacii so switchom a odtial to ide do primacov.