icon

Je nákup elektroniky z Allegra bezpečný?

sebastian88
14. nov 2025

Ahojte,

chcel by som si objednať akumulátorové nožnice cez Allegro. Na Allegre sú ceny najnižšie a tieto nožnice majú údajne najväčší priemer rezu (najviac mm). Na Slovensku sú rovnaké typy predávané drahšie a s menším priemerom rezu.

Bojím sa však kupovať z Allegra, pretože ide lítiové batérie - mám obavy, že by sa mohli prehriať, vyhorieť alebo spôsobiť požiar.

Čo si o tom myslíte? Má niekto skúsenosti s kúpou akumulátorového náradia z Allegro?
Alebo inej elektroniky, nebojíte sa že vám to vyhori, keď to ide od Číny zvyčajne, a môže to byť nekvalitné?

chrobak7
14. nov 2025

@sebastian88 V našich obchodoch predávajú ten istý tovar, ako na Allegro. Resp. naše obchody nakupujú od tých istých výrobcov v Číne, ako nakupujú predajcovia na Allegro.

Mám kopec vecí z Allegro, Aliexpress a Temu. Aj s akumulátorom.

jarmila2010
14. nov 2025
@chrobak7

@sebastian88 V našich obchodoch predávajú ten istý tovar, ako na Allegro. Resp. naše obchody nakupujú od tých istých výrobcov v Číne, ako nakupujú predajcovia na Allegro.

@chrobak7 nie je to,len Cina...je to online nakupna platforma,kt ponuka tovar od roznych predajcov...

jarmila2010
14. nov 2025

@sebastian88 skus pozriet recenzie konkretneho predajcu a tovaru od neho...my sme nedavno objednavali vyklapacie zasuvky do stolov odtial ...a je to presne ta ista znacka(aj vzhlad),aku sme mali pozretu u nas v specializovanom obchode,akurat o polovicu lacnejsiu

sebastian88
autor
14. nov 2025

ZÁHRADNÉ AKUMULÁTOROVÉ NOŽNICE ELEKTRICKÝ NA KONÁRE ZÁHRADNÉ NOŽNICE 2x AKU 2.0AH, (5906688622716) • Ceny, Recenzie - Allegro https://share.google/5i18CrUT8bQE0SL7T

jarmila2010
14. nov 2025
@sebastian88

ZÁHRADNÉ AKUMULÁTOROVÉ NOŽNICE ELEKTRICKÝ NA KONÁRE ZÁHRADNÉ NOŽNICE 2x AKU 2.0AH, (5906688622716) • Ceny, Recenzie - Allegro https://share.google/5i18CrUT8bQE0SL7T

@sebastian88 dolu vpravo najdes aj hodnotenie predajcu...podla recenzii si vies urobit nazor na vyrobok

sebastian88
autor
14. nov 2025

Samozrejme sa nebavím o origo značkách ktoré ma alegro, ale take co u nás nie su, chápete ma, nemyslím take overené ako bosh makita lux atd, take alegrove 🤣🤣 inak aj co sa týka originálov som skeptický, lebo oni dosť fejkuju robia repliky 1k1

sebastian88
autor
14. nov 2025

Ale zaujímavá je ta cena vsetko nižšie o 50€ kľudne večšim výkonom

sebastian88
autor
15. nov 2025

Úprimne obdivujem ľudí, ktorí si bez problémov kupujú lacnú elektroniku z TEMU, AliExpressu či Allegra a vôbec nad tým nepremýšľajú. Oni sú spokojní, použijú to a neriešia, či má batéria nejaké ochrany alebo aké riziká tam môžu byť.

Ja taký nie som. Mne jednoducho záleží na tom, aby bola batéria bezpečná, mala BMS ochranu proti prehriatiu a preťaženiu a aby nehrozilo, že sa prehrievaním zapáli. Neviem si predstaviť kúpiť niečo, o čom nemám žiadnu istotu.

A úprimne – nechápem, ako niekto odíde z domu úplne kľudný, keď ani nevie, čo mu tam doma zostalo zapnuté alebo nabité. Potom sa len čudujú, keď niekde vzbĺkne lacná batéria bez ochrany.

Dom má hodnotu stovky tisíc eur a ja nechcem riskovať, že kvôli nejakej lacnej batérii z Číny prídem o všetko. Radšej si dvakrát rozmyslím, čo kupujem a či je to bezpečné.

sebastian88
autor
15. nov 2025
@chrobak7

@chrobak7 wau nakupovať s temu, aliexpress, to chce guráž, to by som sa bal ísť von keby niečo nechám zapnuté🙈 ja som taký čudný no, ale risk kvôli baterke prísť o barak.....

sebastian88
autor
15. nov 2025

Keby naprikad som v podnajme je mi to jedno,
ale to idem dat našim do baraku ☺️

kitycat
15. nov 2025

No ide skor o to, ze v pripade teklamacie s tym nedojdes do Baumaxu v meste ale musis to posielat niekam do Polska ci kam... a to sa uz vyplati 😀

avanka
15. nov 2025

@sebastian88 a ty si myslíš, že odkiaľ majú tovar v bežných obchodoch tu? My roky kupujeme z bangood napr. Nikdy nebol problém s reklamáciou, napr nam praskol pri mori paddleboard, chyba lepenia. Nafotili sme chybu ešte od mora do 3 týždňov poslali nový. Mame odtiaľ veľa produktov zn. Xiaomi, od telefónov,slúchadiel, čističky vzduchu, robotického vysávača, tv, náradia. Len za podstatne nižšie ceny.
Z Allegro som si pred 2 mesiacmi objednala rychlovarnu kanvicu Smeg, na ale 230€, tam 140€. A predstav si, je to originál.

rozculena
15. nov 2025

@sebastian88 všetky tvoje komentáre sú proti nákupu tejto elektroniky,tak potom nechápem tvoju otázku.

sebastian88
autor
15. nov 2025
@rozculena

@sebastian88 všetky tvoje komentáre sú proti nákupu tejto elektroniky,tak potom nechápem tvoju otázku.

@rozculena to tak, vôbec neni, ja len tak nahlas rozmýšľam , chcel som radi ktoré dostávam, to že ja mam na to taký zlý pohľad, ani neviem prečo. Ale raz som videl jedného co si kupit vakuovačku na jedlo išiel spať a začalo mu to horieť poslal aj fotky aj videa na téme to kupil čiže pochopiteľne že mam obavy

sebastian88
autor
15. nov 2025
@avanka

@sebastian88 a ty si myslíš, že odkiaľ majú tovar v bežných obchodoch tu? My roky kupujeme z bangood napr. Nikdy nebol problém s reklamáciou, napr nam praskol pri mori paddleboard, chyba lepenia. Nafotili sme chybu ešte od mora do 3 týždňov poslali nový. Mame odtiaľ veľa produktov zn. Xiaomi, od telefónov,slúchadiel, čističky vzduchu, robotického vysávača, tv, náradia. Len za podstatne nižšie ceny.
Z Allegro som si pred 2 mesiacmi objednala rychlovarnu kanvicu Smeg, na ale 230€, tam 140€. A predstav si, je to originál.

@avanka no môže byť nehovorím, ale ja sa toho bojím raz som si išiel kúpiť, cez temu vakuovačku, na jedlo typek odfotil požiar, isiel spať, a nejako sa mu to samé zaplo a začalo mu to tam dymit, a plast sa roztopil kvôli tomu sa bojim.

sebastian88
autor
15. nov 2025
@jarmila2010

@sebastian88 dolu vpravo najdes aj hodnotenie predajcu...podla recenzii si vies urobit nazor na vyrobok

@jarmila2010 hej pozeral som ma to výborné hodnotenia

rozculena
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
15. nov 2025

Ja mam s Allegrom len najlepaie akusenoati,kupujem odtial tovar najroznejsieho druhu,vratane kozenych topanok,rastlin,dekoracie,post.schranka a musim povedat ze som prekvapivo velmi spokojna.Recenzie-jedno velke plus,fotky v recenziach,skvelo a rychlo komunikuju predajcovia,uz som robila aj vratenie tivaru-vsetko bez problemov.

jana_eyre_2
15. nov 2025

veď Allegro je bývalý mall - ma niekto zle skúsenosti s mall? ja teda nie
.

rozculena
15. nov 2025
@sebastian88

@avanka no môže byť nehovorím, ale ja sa toho bojím raz som si išiel kúpiť, cez temu vakuovačku, na jedlo typek odfotil požiar, isiel spať, a nejako sa mu to samé zaplo a začalo mu to tam dymit, a plast sa roztopil kvôli tomu sa bojim.

@sebastian88 začala mu horieť,lebo je blbý.Kto ide spať a nechá vákuovačku zapojenú do elektriny?
Ja osobne elektroniku kupujem len vo veľkých známych eshopoch,som si vedomá,že môže to byť to isté,ALE...v známom eshope vyreklamujem,na Allegre nie,ak to nie je český alebo slovenský eshop

rozculena
15. nov 2025
@jana_eyre_2

veď Allegro je bývalý mall - ma niekto zle skúsenosti s mall? ja teda nie
.

@jana_eyre_2 Allegro nie je bývalý Mall,je to nákupná galéria,kde jedným z predajcov je aj Mall.
Pokiaľ kupuje z Mallu,tak ok,ale tam nebudú tak rapídne znížené ceny