icon

Najlacnejší operátor na kredit pre volania a SMS

unbeholfen
21. nov 2025

ChatGPT som odinštaloval. Ajtak často klamal. Takže sa pýtam vás. Aký je momentálne najlacnejší operátor na kredit? Ide len o volania a SMS, nie dáta, ani roaming atď. Kedysi to bol Juro. Ale už sa veci pomenili, ceny šli hore atď.

anonym_a2c5c2
21. nov 2025

@unbeholfen Ja osobne mám Radosť, platím mesačné 22eur a mám všetko neobmedzené.
Ale programy sa dajú nastaviť hocijako a za nižšie sumy.

unbeholfen
autor
21. nov 2025
@anonym_a2c5c2

@unbeholfen Ja osobne mám Radosť, platím mesačné 22eur a mám všetko neobmedzené.
Ale programy sa dajú nastaviť hocijako a za nižšie sumy.

@anonym_a2c5c2 áno, a vedel/a si že ak dáš ročné predplatné tak aj za 22 môžeš mať nekonečnú, tú za 22 čo máš?

maranco
21. nov 2025

Raz za mesiac si dobiješ kredit za 5€ a môžeš volať 238 minút 3 hodiny a 58 minút.

maranco
Autor odpoveď zmazal
maranco
21. nov 2025
unbeholfen
autor
21. nov 2025
@maranco

Raz za mesiac si dobiješ kredit za 5€ a môžeš volať 238 minút 3 hodiny a 58 minút.

@maranco pri Radosti a ročnom predplatnom malá raodsť (tiež 5€*) je len 100 min/sms lebo tam dávajú 4GB čo je v tlačidlovom mobile zbytočnosť. Takže je to stále Juro, nič nemenili. Pritom už všetci ostatní menili ceny.

*Pri ročnom predplatnom sa znižuje cena.

astrobot
Autor odpoveď zmazal
anonym_0bfeab
21. nov 2025

02 je stale najlacnejsi operator. 19 centov jeden hovor max trvajuci 1 hod do vsetkych siete, aj v EU. Po hodine ta prerusi. Kedze z domu a na mnohych miestach volam cez wifi, dobijam si 1x za 2-3 mesiace 10€.

unbeholfen
autor
21. nov 2025
@anonym_0bfeab

02 je stale najlacnejsi operator. 19 centov jeden hovor max trvajuci 1 hod do vsetkych siete, aj v EU. Po hodine ta prerusi. Kedze z domu a na mnohych miestach volam cez wifi, dobijam si 1x za 2-3 mesiace 10€.

@anonym_0bfeab to ešte majú? Volalo sa to kedysi O2 voľnosť. Vtedy to stálo 10 centov. Tak som mal že dualsim tlačidlový mobil. V jednom slote Juro a v druhom O2. Ak som chcel dlhšie volať dal som cez O2, ak kratšie alebo SMS tak som dal cez Jura.

anonym_0bfeab
21. nov 2025
@unbeholfen

@anonym_a2c5c2 áno, a vedel/a si že ak dáš ročné predplatné tak aj za 22 môžeš mať nekonečnú, tú za 22 čo máš?

@unbeholfen na 1-2 minutove volania mam 4ku, kde 1 min stoji 5,1 centov. Po 3 min.v tejto sieti volas zadarmo, teda 1 hovor ta stoji este menej, ako v O2 (3×5,1=15,3 centa)

unbeholfen
autor
21. nov 2025
@anonym_0bfeab

@unbeholfen na 1-2 minutove volania mam 4ku, kde 1 min stoji 5,1 centov. Po 3 min.v tejto sieti volas zadarmo, teda 1 hovor ta stoji este menej, ako v O2 (3×5,1=15,3 centa)

@anonym_0bfeab ale len v sieti 4ky? Ze tí ktorým volám musia mať 4ku simkartu? Ak chcem do všetkých sieti tak len ten O2 + Juro.

anonym_0bfeab
21. nov 2025
@unbeholfen

@anonym_0bfeab ale len v sieti 4ky? Ze tí ktorým volám musia mať 4ku simkartu? Ak chcem do všetkých sieti tak len ten O2 + Juro.

anonym_0bfeab
21. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen ano, vola sa to Volnost. Stale to maju.

buberova
22. nov 2025

Ďakujem lidičky za tip na radosť, presne čosi také som hľadala ten ich 5€ program. Ste spokojní s pokrytím?

unbeholfen
autor
22. nov 2025
@buberova

Ďakujem lidičky za tip na radosť, presne čosi také som hľadala ten ich 5€ program. Ste spokojní s pokrytím?

@buberova áno sme. O2 malo tretie najhoršie pokrytie ale od 4ky stále lepšie, ale už sa polepšili. Takže signál bude. Aj 5G ide.

Len tak taká poznámka pre lepší prehľad. Na slovenskú sú 4 mobilné siete, a 8 mobilných operátorov. Takže ak vyberáte operátora tak, tak každy z bich využíva jednu zo 4 sietí:

1. O2, Radosť, Tesco Mobile
2. Telekom, Juro
3. Orange, Fun Fón
4. Swan, 4ka

Najlepšie siete sú Orange a Telekom, potom O2 a posledna je 4ka. Ale vraj sa O2 a Telekom chcú dohodnúť že si prepoja siete, a takto spoli by mohli byť najsilnejší.

janulik2008
22. nov 2025
@unbeholfen

@buberova áno sme. O2 malo tretie najhoršie pokrytie ale od 4ky stále lepšie, ale už sa polepšili. Takže signál bude. Aj 5G ide.

Len tak taká poznámka pre lepší prehľad. Na slovenskú sú 4 mobilné siete, a 8 mobilných operátorov. Takže ak vyberáte operátora tak, tak každy z bich využíva jednu zo 4 sietí:

1. O2, Radosť, Tesco Mobile
2. Telekom, Juro
3. Orange, Fun Fón
4. Swan, 4ka

Najlepšie siete sú Orange a Telekom, potom O2 a posledna je 4ka. Ale vraj sa O2 a Telekom chcú dohodnúť že si prepoja siete, a takto spoli by mohli byť najsilnejší.

@unbeholfen skus ist do telekomu a vysvetlit co ocakavas od pausalu a poradia. Dokonca k pausalu davaju aj mobil

unbeholfen
autor
22. nov 2025

Nie paušál. Sieť ak prepoja s O2 tak druhá a tretia najlepšia sieť spoločne bude prvou najlepšou. Len neveim či to zrealizovali alebo ak áno tak kedy do dokončia. Služby sú jedna vec, ale pokrytie sieťou je základ. Darmo je dobrý paušál keď vo vlaku nemáte ani základný GSM signál, nie to ešte LTE sieť.

unbeholfen
autor
22. nov 2025

Práve pri cestovaní má človek najbližššie k tomu aby surfoval na internete, vybavil si emaily, vypisoval na fóra, streamoval filmy či hudbu… Teraz by poradili že filmy a hudbu treba mať offline stiahnuté v mobile a tak pozerať. Ale v tom prípade mi zase načo bude nekonečný paušál? Doma máme čo robiť, ale keď máme sedieť niekoľko hodín v autobuse, vlaku, tak vtedy potrebujeme ten internet mať a pozerat veci.

niekto2hy
23. nov 2025
@unbeholfen

Práve pri cestovaní má človek najbližššie k tomu aby surfoval na internete, vybavil si emaily, vypisoval na fóra, streamoval filmy či hudbu… Teraz by poradili že filmy a hudbu treba mať offline stiahnuté v mobile a tak pozerať. Ale v tom prípade mi zase načo bude nekonečný paušál? Doma máme čo robiť, ale keď máme sedieť niekoľko hodín v autobuse, vlaku, tak vtedy potrebujeme ten internet mať a pozerat veci.

@unbeholfen Ale tak Zeleznice ponukaju vo vlakoch pokrytie Wifi a po vzore z CZ by mali prejst na Starlink.A tiez tato sluzba sa rozmaha aj v busoch.

unbeholfen
autor
23. nov 2025

@niekto2hy jediný problém, že tie routery v busoch a vlakoch tiež berú signál z mobilnej siete, takže je to rovnaké ako na mobile. Mne to nikdy poriadne nefungovalo. Väčšinou sa len spojím s routrom ale internet reálne nejde alebo velmi pomaly.

janulik2008
23. nov 2025
@unbeholfen

@niekto2hy jediný problém, že tie routery v busoch a vlakoch tiež berú signál z mobilnej siete, takže je to rovnaké ako na mobile. Mne to nikdy poriadne nefungovalo. Väčšinou sa len spojím s routrom ale internet reálne nejde alebo velmi pomaly.

@unbeholfen myslim ze najlepsi je pausal. Ked zapnem data tak mam internet vzdy. Napr mne ide hlavne o data. Volania a sms vyuzivam minimalne.

niekto2hy
23. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen Nie je,anteny su mimo Faradayovej klietky.

unbeholfen
autor
23. nov 2025
@niekto2hy

@unbeholfen Nie je,anteny su mimo Faradayovej klietky.

@niekto2hy tonje dobrý nápad. Ale pokrytie v chotári je všeobecne slabé lebo operatori sa zameriavajú na obývané oblasti. A druhá vec že tie wifi vo verejnej doprave zanedbávajú, nestarajú sa o to, nikto sa nesťažuje asi, tak to neriešia. Velakrát aj displeje čo píšu stanice, a ten hlas či to hlási je zaseknutý a ukazuje/hlási aj o 5 staníc dozadu. Proste tie IT veci sú totálne zanedbávané.