Overenie totožnosti pri kúpe mobilu zo Swappie
Ahojte, chcem si kúpiť mobil cez Swappie a už som vyplnila objednávku, ale niečo mi nesedí. Ukazuje mi tam nejakú Klarna a pýta sa na moje osobné údaje – rodné číslo, dátum narodenia, adresu trvalého bydliska. Príde mi to trochu čudné, ktorá stránka chce takéto údaje? Máte skúsenosti so Swappie s tým, kto si tam objednával mobil?
Teraz som schvalne skusila cez swapie akoze kupit mobil dosla som az k platobnej, ziadne osobne udaje az na meno, priezvisko, email, mobilne cislo, adresu nechceli. Ani ma nepresmerovali na inu stranku, ktora by to chcela. Ale pokial kupujes na splatky je to standardny postup, ze chcu navyse osobne udaje.
Klarna je služba na platenie, kde platíš po splátkach. Keď platíš štandardne tak to je ako akákoľvek iná platobná brána. Mobil som si pred rokmi brala cez Swappie, ešte stále funguje.
@cyneric Lenže ja nechcem platiť na splátky, ja chcem zaplatiť celú cenu.“
Je bezpečne zadávať údaje o svojej karte?
Príde mi to ako podvod
Príde mi to ako podvod
@anonym_autor platíš prvý krát v živote niečo online?
@anonym_autor na internetové platby používaj jednorázovú alebo virtuálnu kartu s limitom, ochrániš tak svoju hlavnú plastovú kartu
@anonym_autor ne, v žádném případě není bezpečné zadávat údaje o platební kartě, to je snad jasné.
@anonym_autor ne, v žádném případě není bezpečné zadávat údaje o platební kartě, to je snad jasné.
@berenika39 prečo?
Klarna je nemecká banka over si to
Kupovala som cez swappie už dvakrát, žiadny problém nebol.
@janai1 Asi sarkazmus
@berenika39 áno, vážne sa pýtam prečo je podľa teba nebezpečné zadávať údaje karty v overenom eshope. Lebo ak to mal byť sarkazmus, tak dosť nevydarený keďže je nebezpečné zadávať údaje karty len tak hocikam...
@dadis no neviem, táto pani často píše také divné reakcie aj v iných príspevkoch - overenie veku na gmail mi tak naposledy utkvela v pamäti...
@berenika39 áno, vážne sa pýtam prečo je podľa teba nebezpečné zadávať údaje karty v overenom eshope. Lebo ak to mal byť sarkazmus, tak dosť nevydarený keďže je nebezpečné zadávať údaje karty len tak hocikam...
@dadis no neviem, táto pani často píše také divné reakcie aj v iných príspevkoch - overenie veku na gmail mi tak naposledy utkvela v pamäti...
@janai1 Mozno som to ja zle odhadla,... ale mas pravdu, taketo komentare urcite nie su napomocne, ci iz boli myslene sarkasticky alebo vazne..

Klarna je služba na platenie, kde platíš po splátkach. Keď platíš štandardne tak to je ako akákoľvek iná platobná brána. Mobil som si pred rokmi brala cez Swappie, ešte stále funguje.