Padajú mi hry na RX 5700. Čo robiť?
Na RX 5700 mi padajú hry a zdroj je 750 W nechápem tomu hrám polhodinu a padne to
AMD rizen 5 3600
16 GB RAM 3000mhz
RX 5700
750 watovi zdroj
1 SSD 2 HDD a 6 ventilátorou
Ovládače su aktualizovane
Inými slovami, väčšina komponentov je z roku 2019+- (minimálne CPU a GPU), čo je pravdepodobne aj rok kedy tento počítač bol poskladaný. 16GB je asi DDRM4, počet ventilátorov je irelevantný, zdroj sa mi zdá zbytočne veľký (ale to je vlastne jedno)...
Ak je systém + ovládače v dobrom stave, tak by som zvážila test stability GPU + test stability CPU. Mprep's Stress my GPU je prvý čo mi napadne z hlavy.
Obycajne by som povedal, jasne prehrievanie. vycistit chladenie a ak stale nic, tak aj novu termopastu.
@mydliarjan Ak by nestíhala grafika, tak by to sekalo, výrazne by sa znížila fps, ale nepadlo by to. Ak to padne a PC sa reštartuje, alebo máš BSOD, tak to bude iný komponent. Tipoval by som na CPU - buď sa prehrieva, alebo je vadné. Skús premerať teplotu, ako ti tu radili.
Môže to byť aj zdroj, že keď sa prehreje, tak vypne niektorú vetvu. U PC je ťažké hľadať presnú chybu. Treba ísť systémom pokus - omyl. Postupne skúsiť meniť komponenty - skúsiť dať iný, ak to bude stále robiť, tak dať späť pôvodný a skúsiť iný komponent. To, že PC padne, je už len následok.
Synovi pred rokmi tiež občas z ničoho nič vypol PC. Skúšal som vymeniť zdroj, pamäte, dal som inú grafiku ... stále to robilo. Základnú dosku sa mi nechcelo meniť, tak dostal komplet nový a tento som odložil. O pár rokov som v inom PC potreboval CPU a dal som ten, čo bol v synovom PC. A znovu sa to stalo - z ničoho nič vyplo. Takže CPU bolo od výroby vadné, v niektorom momente reštartlo PC.
Ešte môžeš vybrať zdroj, rozobrať ho a pozrieť, či niektorý z kondenzátorov nie je odpálený. Zvyčajne to spôsobuje výpadok napájania. Ak taký nájdeš, vymeníš za 50 centov a máš to. To je najjednoduchšie, či vieš ešte doma spraviť, okrem výmeny komponentu.

... počítač sa neskladá iba z jedného komponentu (a zdroja). Neviem ako sú na tom ostatné komponenty, či si aktualizuješ ovládače, či máš disk HDD alebo SSD, či si prepastovávaš/čistíš PC.
AMD RX 5700 je z roku 2019, neviem kedy bolo kupované, aký má runtime. Na 6, takmer 7 rokov starej grafike by som sa moc nečudovala že má problém s GTA V.