icon

Playstation alebo Xbox. Ktorú hernú konzolu vybrať?

mijama29
15. dec 2025

Dobrý deň, prosím je tu niekto, kto má skúsenosť s obomi a reálne sa vyzná a vie mi vysvetlit, prečo zvolit jedno alebo druhé? Deti to chcú na Vianoce, ale absolútne nemám potuchy o tom. A neviem, ktoré je vhodnejšie alebo aký je v nich rozdiel. A tiež z konkretnej značky , ktorý typ je dobre kúpiť. Snazila som sa pomôcť si s AI, ale teda moc mi nepomohla 😁 ďakujem za rady

Strana
z2
b33ro
15. dec 2025

@mijama29 záleží od veku deti, áno ps ma exkluzívne hry ale sú to väčšinou drahšie tituly pre násť + ročných. Všetko ostatné je aj na xboxe, tipujem že syn bude hrať roblox, lego alebo niečo podobné ak kúpite konzolu s mechanikou tak môžete kupovať bazarove hry na DVD čiže sa dá niečo ušetriť. Ale je nutné si za verziu s mechanikou priplatiť. Čiže ak už nemáte doma hry na DVD tak moc neušetrite v konečnom dôsledku. Každá konzola ma predplatné s par desiatkami až stovkami hier. Ale to by som asi neriešil, jedine aktivovať skúšobnú dobu počas ktorej zvykne byt zľava na niektoré hry tie kúpiť nech majú deti co hrať a predplatné ďalej neplatiť. ( ak deti chcú hrať online s kamošmi predplatné je nutne platiť mesačne) V skratke myslím ze vo vašom prípade je jedno co kúpite momentálne asi vychádza lepšie ps5 Digital aj keď za mňa xbox ma lepšie ovládače. Co sa týka TV ak nemáte naozaj archaicky kúsok tak konzolu utiahne každá, rozdiel môže ovplyvniť maximálne hráča hrajúceho strielačky

sofii444
Včera o 09:18

@mijama29 ak chceš grafický najlepšiu a mechanicky najrýchlejšiu konzolu tak je to práve XBOX SERIES X. Ale je to skôr jedno. Obe su super. Skôr ide o preferencie hier. Osobne odporúčam mladším ročníkom xbox nakoľko je prostredie oveľa jednoduchšie a ja ani po 10 rokoch si nemôžem zvyknúť na ovladač PlayStation. A na ten novy už vôbec. Páčky s ktorými vlastne ovládaš každú hru sú veľmi ďaleko z čoho mám často kŕče v rukách. A ten novy joystick to ani nehovorím... Mne vôbec ale vôbec nepasuje do rúk a to mám pomerne veľké dlane. Na xbox ovládači máš tu páčku hneď blízko na ľavej strane. V tomto za mňa joystick xbox ergonomický a pohodlné ďaleko predčil playstation.

unbeholfen
Včera o 20:59

@mijama29 záleží od toho že čo majú tí s ktorými hrá online. Ak majú väčšina xbox tak treba xbox, ak playko tak playko. Je málo hier kde si spolu môžu zahrať ludia z počítača, playstationu, xboxu, nintenda atď.

viera27
Včera o 21:23

Ja len ze do cisto digitalnej PS by som nesla. Kopec hier sa da kupit bazarovo, co sa s digitalnou verziou neda. Navyse digitalne verzie hier mozu kedykolvek zmazat, ked vyraduju tituly, je to v pravidlach.

Strana
z2