icon

Prečo nie sú na trhu malé smartfóny?

unbeholfen
2. dec 2025

Kedysi boli smartfóny menšie. Ak si pamätáte iPhone 5, Samsung Galaxy S3 Mini, Sony Xperia Tipo, a podobne. Neprestali sa vyrábať, len ich nevyrábajú u nás známe značky. Ale stačí do Googla zadať že mini smartfón a hneď vám nájde aj viac druhov, len sú to u nás neznáme značky ako Cubot, Soyes, Unihertz Jelly… Sú dostupné len cez čudné eshopy, teda nie na takých bežných ako Alza, Planeo, a tie rozšírené ale na takých menej známych. Tým chcem povedať že prečo ich nepredávajú operátori, bežné obchody s elektronikou, že by bola dostupnosť, aj na príslušenstvo ako batérie do nich, puzdrá na ne a pod. Že aby boli proste bežne dostupné ako sú tie velké. Lebo keď aj kúpite z nejakého málo známeho eshopu, nič na to nezoženiete.

Strana
z2
simona_racz
4. dec 2025

Mala som iPhone SE 2016 ten bol akurát. Potom som uvažovala medzi SE 2020 a 12 Mini. Vyhralo mini, je o niečo menší ako SE 2020 ale väčší ako SE 2016. Bazárovky neodporúčam kvôli končiacej softvérovej podpore.

unbeholfen
autor
8. dec 2025

Napríklad toto je zase extrém! Dali tam ako prirovnanie k platobnej karte a ten mobil je menší. To je už skôr pre takých zberateľov rarít že čo dokážu vyrobiť ale praktické používanie by bolo hrozné a tá výdrž baterky dupľom…

marian1967
21. dec 2025

Dnes sledujú ľudia videa, soc. siete cez telefón, každému sa ťaží už aj notebook otvoriť. Neskutočne to ničí zrak, na mobile mám veľký displej a nastavenú najväčšiu veľkosť písma,samozrejme že používam aj okuliare. Neviem si predstaviť dnešnú strednú a mladú generáciu v staršom veku.

Strana
z2