Samsung verzus iPhone. Ktorý smartfón je lepší?
Táto diskusia tu už určite bola, ale potrebujem najnovšie názory.
Dcére som presadzoval údaje zo Samsungu na iPhone, samozrejme to išlo len v iStore.
Pozeral som tam ceny príslušenstva a tie ceny sú fakt šialené.
Idem meniť telefón a možno po 20 rokoch by som prešiel k jablkám.
Team samsung 🙋♀️ sluzobny mam iphone a dost ho nemam rada. Ak si zvyknuty na android/specialne samsung, moze ta pri iphone aj porazit ;)
Čo je to presadzoval si údaje?
Samsung je momentalne uplne ina liga ako iPhone. Takmer vo vsetkom su lepsi, nenadarmo samotny samsung vyraba aj displeje pre iPhony. Kedy by som zvazoval iPhone je len ak vyuzijes cely ten ekosystem a teda mas Macbook s Macos atd.
@binarypete práveže by som mal meniť zamestnanie a tam majú všetci iPhone a furt ich ospevujú, tak sa pohrávam s myšlienkou, že by som skúsil ísť do jabĺk.. . ale zase Samsung ring+Samsung galaxy watch ultra+Samsung S25 je asi neprekonateľná kombinácia..
Čo je to presadzoval si údaje?
@anonym_1dff3a prehadzoval tam malo byť..
vzdy budes mat team androidakov a team iphonakov ... a bude to 50:50... kazdemu vyhovuje ine a neda sa povedat k je lepsie .. ja mam samsunga ostanem mu snad i verna.. vynimkou asi 2 rokov ked som bola mlada a hlupa a som mala iphone.. ne to nevyhovuej..vsetko donho predrazene aplikacie platene -viac ako u android... alezas dcera ma iphone-chce byt in .. ale ma starsi lacny .. netreba jej nic k nemu dokupit hodinky ked bude chciet dostane z druhej ruky -ale aj tak v skole ma zakaz tak ani po nich netuzi ...
ide o to kto chce s tým telefonom čo robiť…
apple má vyladenejší systém, stabilnejší, dlhšie podporuje sw, ale je menej flexibilný. tým že je uzavretý má menej appiek, ale tým aj menej malwaru a je bezpečnejší vzhľadom na vysokú kontrolu. má obmedzené možnosti prispôsobovania. má ale stabilné prostredie na spúšťanie profilovaných appiek, napr. na streamovanie…
ak sa chceš naopak s telefonom bavčať, sťahovať apky, vymieňať si súbory kde s kým, meniť zvonenia a pozadia a neviem čo, tým že je android otvorený, máš oveľa vačšie možnosti. nevýhodou je ale že tým je aj vačšia možnosť malware. systém je nestabilnejší. a keďže viac výrobcov, s androidom vieš mať aj naozaj lacné telefony. a keďže viac appiek, kratšie podpory… 🤷♀️
@binarypete práveže by som mal meniť zamestnanie a tam majú všetci iPhone a furt ich ospevujú, tak sa pohrávam s myšlienkou, že by som skúsil ísť do jabĺk.. . ale zase Samsung ring+Samsung galaxy watch ultra+Samsung S25 je asi neprekonateľná kombinácia..
@knmmch a co konkretne ospevuju? Realne iPhone uz dnes nema co ponuknut oni dotiahli co mohli do dokonalosti a uz posledne roky viac menej davaju von to iste. Ja mam oboje S25 Ultra aj iPhone 16 Pro Max a ten iPhone pouzivam viac menej uz len ako zalohu pre pripad.
a ešte čo mi napadlo - ak sú 2 apple napojené na sieť, buď dátami alebo wifinou, vedia si posielať šifrované datové správy bez potreby ďalšej appky… rovnako jednoducho sa dajú posielať súbory cez bt bez nutnosti nejakého extra hľadania cesty, proste detekuje sa iphone a vieš čokoľvek poslať v podstate hneď…
ide o to kto chce s tým telefonom čo robiť…
apple má vyladenejší systém, stabilnejší, dlhšie podporuje sw, ale je menej flexibilný. tým že je uzavretý má menej appiek, ale tým aj menej malwaru a je bezpečnejší vzhľadom na vysokú kontrolu. má obmedzené možnosti prispôsobovania. má ale stabilné prostredie na spúšťanie profilovaných appiek, napr. na streamovanie…
ak sa chceš naopak s telefonom bavčať, sťahovať apky, vymieňať si súbory kde s kým, meniť zvonenia a pozadia a neviem čo, tým že je android otvorený, máš oveľa vačšie možnosti. nevýhodou je ale že tým je aj vačšia možnosť malware. systém je nestabilnejší. a keďže viac výrobcov, s androidom vieš mať aj naozaj lacné telefony. a keďže viac appiek, kratšie podpory… 🤷♀️
@biba_18 kedze pracujeme s oboma znackami a firmamy aj vramci enterprise tak tu je par nepravd z tvojej strany. Apple oficialne garantuje 5 rokov support (updates atd.) na iPhone v porovnani so Samsungom ktory garantuje 6 (teraz prechadzaju na 7 dokonca).
Apple bol viackrat pristihnuty a aj postihnuty zato ze umyselne spomaloval svoje stare telefony novymi updatami.
Android (pokial si ho nerootnes a nezhovadis sam) ma vo vsetkych penetracnych testoch vacsie ratings bezpecnosti ako iOS. Toto sa da ale disputovat kedze vacsina firiem tie data neda k nahliadnutiu.
@knmmch a co konkretne ospevuju? Realne iPhone uz dnes nema co ponuknut oni dotiahli co mohli do dokonalosti a uz posledne roky viac menej davaju von to iste. Ja mam oboje S25 Ultra aj iPhone 16 Pro Max a ten iPhone pouzivam viac menej uz len ako zalohu pre pripad.
@binarypete že ak prejdem z Android na iOS tak nebudem chcieť ísť naspäť.. ..čo ja viem čo to znamená😀
@binarypete ale ja som neporovnávala apple a samsung ale operačné systémy, prípade všeobecne… a keďže sám píšeš že data sú nedostupné, dišputuj
ja osobne využívam telefon na telefonovanie , na posielanie správ a na pár appiek… pre mňa je výhorné mať rovnaký telefon ako všetci okolo, lebo posielanie čohokoľvek mi ide v podstate hneď…
@binarypete ale ja som neporovnávala apple a samsung ale operačné systémy, prípade všeobecne… a keďže sám píšeš že data sú nedostupné, dišputuj
ja osobne využívam telefon na telefonovanie , na posielanie správ a na pár appiek… pre mňa je výhorné mať rovnaký telefon ako všetci okolo, lebo posielanie čohokoľvek mi ide v podstate hneď…
@biba_18 a ja ti hovorim ze hned v uvode tvrdis ze Apple "dlhšie podporuje sw" co nieje pravda a je to presne naopak tak som to musel uviest.
@knmmch mám iPhone, muž ma Samsung. Za mňa Samsung je lepší (Skova rada). Ja mám iPhone len kvôli prepojeniu s Mac. 🙂
15 rokov nedám dopustiť na Samsung. Mala som aj iPhone a nechápem to pobláznenie za ním. Proti jablku ako takému nemám nič aktuálne mám objednaný od nich iPad, v minulosti som robila aj na iMac-u a bola som nadmieru spokojná ale mobily jednoducho nespĺňajú moje náročné očakávania a potreby.
@binarypete ok, tak o rok kratšie ako samsung. aj v porovnaní s inými? ale nie to je podstatné…
keď to tak posudzujem, je to ako píšem podľa preferencií ako a čo s tým chceš robiť. netuším v čom je lepší android a v čom ios pre úplne bežne telefonujúceho a čo napr. ty potrebuješ od samsungu čo ti apple nedáva 🤷♀️ alebo čo potrebuje @autumn1 … alebo naopak môj muž čo mu nedáva telefon s androidom…
ja viem že ja som prešla z androidu pred 100 rokmi keď som mala nervy že mi 1/2 hodinu otváral nejakú appku alebo úplne zamrzol alebo sa správal inak než 2 dni predtým… ja mením svoj telefon lebo je morálne starý, kamoš mení telefon každú chvíľu bo tu displej, tu hentaký problém, tu nejaký konektor 🤷♀️ ale aj keď je to asi aj tým, že nemá telefon za 700€…
Urcite Samsung. A nie, vobec to nemusi platit, ze ak prejdes na iOS, uz nebudes chciet Android.
Odjakživa som mala Samsung, pár rokov dozadu som prešla na IPhone a doteraz nechápem, ako som mohla fungovať so samsungom, som bežný užívateľ, žiadne vlajkové lode a pod., Samsung sa mi VŽDY pokazil, mrzli appky, bol spomalený.. iPhone mám už 4 roky a stále šľape ako hodinky
tiež sa prikláňam k jablkám. ako bežný užívateľ, plus k tomu aj hodinky a je to super kombinácia. služobné telefony stále dostávam androidy (predtým samsung, teraz pár mesiacov mám Redmi) ale reálne neznášam keď s nimi musím niečo robiť. každopádne na túto otázku momentálne neexistuje správna odpoveď že čo je lepšie.
mne ospevovanie iphonov pride skor ako status, nie ako realita v tom, ze je lepsi. Vidim to sfanatizovane objahjovanie jablk okolo mna a ostatni mame sunky :D (to teraz nepisem tu na diskutujucich, ale realne na osoby okolo mna, hlavne ludia co pomaly autobusom chodia, na jedlo nemaju ale budu mi mavat pred ocami najnovsim mobilom a ze ako mozem so sunkou samsungom fungovat, a ked som osomrala ze dcera ma iphope a nezda sa mi to do skoly vhodne velmi predvadzat sa, tak mi bolo povedane, no a co.. to je o "statuse" a nech ma :D )
V kazdom pripade je to ako porovnavanie znaciek aut, tam proste kazdy ma ine priority, niekto je klub BMW, iny MB.. a tak. Tak tu je to to iste. Ja mam samsung, som s nim roky maximane spokojna, novy by som zase kupila samsung, predtym som mala roky huawei a nebyt ich nestatnej zmeny = proste nema kopec appiek, mam ho zase. Apple som mala pred rokmi, aj ipad aj kadejake serepeticky ine, dcera ma teraz iphone aj hodinky teraz = za mna nic svetoborne, ani fotky nerobi lepsie, ani s tym lepsie netelefonuje, ani nic.. cize je to o preferenciach. Posledny iphone mal chlap take nervy, ze ho hodil do "kosa" doslova. Proste to mrzlo, nic tam nefungovalo riadne, cim novsi update tym horsie, vybil sa rychlo... ano je to davnejsia doba, ale nebol spokojny. Tak ako som ja nebola spokojna s ipadmi (napr ten stal cely majland ked vysiel, po cca 2r bol nepouzitelny, tak mozno ako krajacia doska pouzitelny) a ani iMacom, ktory nam roky chytal prach v office, lebo nikto na nom robit nechcel :D
Zvacsa pozeram najviac parametre displeja, kedze cumim do toho dost... :D ale nepotrebujem aby za mna Siri vsetko robila, zapinala mi telku, a hlasila mi vonkajsie pocasie :D Urcite iba kvoli ludom okolo by som si nekupila urcitu znacku mobilu. AK by som chcela, tak ano. Vsak ak chces iphone, tak si ho kup 🙂
@binarypete ok, tak o rok kratšie ako samsung. aj v porovnaní s inými? ale nie to je podstatné…
keď to tak posudzujem, je to ako píšem podľa preferencií ako a čo s tým chceš robiť. netuším v čom je lepší android a v čom ios pre úplne bežne telefonujúceho a čo napr. ty potrebuješ od samsungu čo ti apple nedáva 🤷♀️ alebo čo potrebuje @autumn1 … alebo naopak môj muž čo mu nedáva telefon s androidom…
ja viem že ja som prešla z androidu pred 100 rokmi keď som mala nervy že mi 1/2 hodinu otváral nejakú appku alebo úplne zamrzol alebo sa správal inak než 2 dni predtým… ja mením svoj telefon lebo je morálne starý, kamoš mení telefon každú chvíľu bo tu displej, tu hentaký problém, tu nejaký konektor 🤷♀️ ale aj keď je to asi aj tým, že nemá telefon za 700€…
@biba_18 no ale kamos moze byt len mantavy a nevie sa o telefon postarat.. su ludia co aj iphone menia ako ponozky.. tu displej, tam konektor, tam utopenec... ;) tiez dost koncia v servisoch
@simca06022011 no, možno aj @anonym_c337c4 je mantavá - ale iphone nemení ... ta neviem ...
Mala som oba, za mna iphone. Mala som 13ku iphone a zial po rokoch mi vypovedal tak som si vzala nas firemny samsung a nikdy viac, nie dakujem 😅 teraz mam 15 a som mega spokojna
@simca06022011 no, možno aj @anonym_c337c4 je mantavá - ale iphone nemení ... ta neviem ...
@biba_18 to bol príklad.. nechcela som sa duše jablkovej dotknúť. Je to fakt ze ak niekto je mobilokazic je jedno akú značku ma 😂
@biba_18 to bol príklad.. nechcela som sa duše jablkovej dotknúť. Je to fakt ze ak niekto je mobilokazic je jedno akú značku ma 😂
@simca06022011 ja tak isto mám iphone už skoro 5 rokov ktorý som kúpil ako funglovku a nemôžem sa sťažovať, všetko šlape ako hodinky a kým bude dostávať aktualizácie tak ho asi ani nebudem meniť pretože je to zbytočnosť.
za to taký služobný samsung (nepamätám aký model) ktorý som dostal tiež ako funglovku tak po 3 rokoch museli meniť pretože jednak bol už dosť spomalený, nedostával aktualizácie čiže riziko ak sa jedná o firemný kde máme prísne kvóty a pri prechode na Microsoft 365 už tam ani nefungoval Outlook. iba Outlook Lite. toto sú moje postrehy ako "jablčkara".
samozrejme nájdu sa u nás aj tí, ktorí si zoberú kludne úver na 3 roky aj keď nebudu mať pomaly čo jesť len aby si mohli dovoliť si kúpiť najnovší iphone.
@simca06022011 ja tak isto mám iphone už skoro 5 rokov ktorý som kúpil ako funglovku a nemôžem sa sťažovať, všetko šlape ako hodinky a kým bude dostávať aktualizácie tak ho asi ani nebudem meniť pretože je to zbytočnosť.
za to taký služobný samsung (nepamätám aký model) ktorý som dostal tiež ako funglovku tak po 3 rokoch museli meniť pretože jednak bol už dosť spomalený, nedostával aktualizácie čiže riziko ak sa jedná o firemný kde máme prísne kvóty a pri prechode na Microsoft 365 už tam ani nefungoval Outlook. iba Outlook Lite. toto sú moje postrehy ako "jablčkara".
samozrejme nájdu sa u nás aj tí, ktorí si zoberú kludne úver na 3 roky aj keď nebudu mať pomaly čo jesť len aby si mohli dovoliť si kúpiť najnovší iphone.
@gas1201 toto vsetko su take, skusenosti fakt individualne, ja mam napr samsung, prave mal 3roky, tiez zhodou nahod a nema jediny problem s tym telefonom a to ani nemam drahy telefon (po zlych skusenostiaach s inymi, som to proste vzdala a potrebujem to na co.. na surfovanie, telefonovanie, sem tam film a dost). Ako nedovolim si povedat, ze jeden je hrozny a druhy je najlepsi, ale na niektorych veciach trvam a to je ze telefon vydrzi po ten "hardwarovej stranke" tak dlho = akeho ma majitela sikovneho... Ja nemam s apple dobre skusenosti a pri tych cenach nie som ochotna to skusat... proste u mna nie. Rovnaku vec co opisujes sme si my vyskusali na apple, ze proste updaty nie ze nechodili, ale proste telefont to nezvladal uz a mrzol pri vsetkom a pri tych cenach.. no ako nech sa nehnevaju, ma fungovat kym sa "nedokatuje" hardware :DD alebo nepride uplne nova technologia, ktoru ten telefon neobsahuje. Napr kvoli problemom softwarovym som presla na samsung od huawei...
@simca06022011 ja som sa reálne nestretla s vysvetlením ešte prečo je ten alebo onen telefon lepší. čo s ním robí človek a na tom druhom to nevie robiť…
ja čo mám svoju skúsenosť som napísala, moja posledná interakcia s androidom bola x rokov nazad keď letel do koša a pracovný samsung ma serie asi z iných dôvodov ako by ma sral vlastný telefon… 🤷♀️
ale keďže mám apple dlho, nemám prečo meniť na samsung a nejak neviem čo vedie niekoho takto meniť telefóny s iným os - pretože ja by som to urobila iba ak by som bola nespokojná…
@gas1201 toto vsetko su take, skusenosti fakt individualne, ja mam napr samsung, prave mal 3roky, tiez zhodou nahod a nema jediny problem s tym telefonom a to ani nemam drahy telefon (po zlych skusenostiaach s inymi, som to proste vzdala a potrebujem to na co.. na surfovanie, telefonovanie, sem tam film a dost). Ako nedovolim si povedat, ze jeden je hrozny a druhy je najlepsi, ale na niektorych veciach trvam a to je ze telefon vydrzi po ten "hardwarovej stranke" tak dlho = akeho ma majitela sikovneho... Ja nemam s apple dobre skusenosti a pri tych cenach nie som ochotna to skusat... proste u mna nie. Rovnaku vec co opisujes sme si my vyskusali na apple, ze proste updaty nie ze nechodili, ale proste telefont to nezvladal uz a mrzol pri vsetkom a pri tych cenach.. no ako nech sa nehnevaju, ma fungovat kym sa "nedokatuje" hardware :DD alebo nepride uplne nova technologia, ktoru ten telefon neobsahuje. Napr kvoli problemom softwarovym som presla na samsung od huawei...
@simca06022011 úplne súhlasím s tebou, len som ti chcel napísať moju skúsenosť pretože si jablčkarov trošku tak dala do jedného vreca.
platí to čo som napísal v prvom príspevku, v danej chvíli neexistuje odpoveď na otázku čo je lepšie. je to stále len preferencia
@simca06022011 ja som sa reálne nestretla s vysvetlením ešte prečo je ten alebo onen telefon lepší. čo s ním robí človek a na tom druhom to nevie robiť…
ja čo mám svoju skúsenosť som napísala, moja posledná interakcia s androidom bola x rokov nazad keď letel do koša a pracovný samsung ma serie asi z iných dôvodov ako by ma sral vlastný telefon… 🤷♀️
ale keďže mám apple dlho, nemám prečo meniť na samsung a nejak neviem čo vedie niekoho takto meniť telefóny s iným os - pretože ja by som to urobila iba ak by som bola nespokojná…
@biba_18 nemoze ta "srat" samsung, pre to iste preco mna ked chytim dcerin apple (a ju zase moj telefon:D).. ma to ine ovladanie proste.. napr. teraz bol update a samsung ma nove ovladanie obrazovky atd, no to jedna katastrofa, kym som si zvykla na to.. nevedela som ani hovor pomaly zdvihnut na prvykrat :D cize skakat z jedneho na druhy musi by take.. no...
ale tu nikto nikoho nepresviedca o spravnosti vyberu znacky 🙂 len autor chcel ci prejst/neprejst na apple
@gas1201 @simca06022011 to mi pripomenulo večnú otázku: adidas alebo nike? 😂😂

Samsung je momentalne uplne ina liga ako iPhone. Takmer vo vsetkom su lepsi, nenadarmo samotny samsung vyraba aj displeje pre iPhony. Kedy by som zvazoval iPhone je len ak vyuzijes cely ten ekosystem a teda mas Macbook s Macos atd.