icon

Samsung verzus iPhone. Ktorý smartfón je lepší?

knmmch
8. sep 2025

Táto diskusia tu už určite bola, ale potrebujem najnovšie názory.

Dcére som presadzoval údaje zo Samsungu na iPhone, samozrejme to išlo len v iStore.
Pozeral som tam ceny príslušenstva a tie ceny sú fakt šialené.

Idem meniť telefón a možno po 20 rokoch by som prešiel k jablkám.

Strana
z2
biba_18
9. sep 2025

@simca06022011 mala som huawei tablet a v pohode som bola schopná obsluhovať oba os - v tom to teda nebolo…
dokonca pri tablete som prešla z ipadu na lenovo a potom ďalej, lebo ma hnevalo že ipad bol taký drevený… ale znova mám ipad, pretože už ho znova používam inak ako pred rokmi…

simona_racz
18. sep 2025

@knmmch záleží či chcete android alebo iOS to je rozdiel v operačných systémoch. Bežné funkcie sú rovnaké na každom mobile. Veci od google ako mapy, mail, prekladač, chrome, fotky, disk si môžete stiahnúť aj na iphone. Akurát iphone neni na také veci že hocikomu pošlete pesničku alebo fotku cez bluetooth ako ste zvyknutí na androidoch že prepošlete aj na notebook s windowsom, na tlačidlový telefón, proste na čokolvek. Pri iphone to ide iba z iphone na iphone. Potom keď si chcete dať z PC do mobilu veci, tak na iphone to nejde ako na iných že len myšou potiahnete z okna do okna fotky, hudbu hocičo a máte to tam. Ale hudba sa pridáva cez itunes čo musíte mať v PC a videá tiež cez to ale zobrazujú sa v inej aplikácii ako hudba. Že nemáte to tak nakope ako v androide že zapnete VLC player napríklad a všetko čo ste si nahádzali myšou na hardisk mobilu to uvidíte. Tieto veci ma štvú na iphonoch. Ale inák menej zamŕzajú ako androidné čo chválim. A na androidných pichnete hocijakú koncovku sluchátkovú ten 3,5 jack, na iphone musíte mať koncovku ako nabíjačka Lightning sa to volá alebo medzikus treba dať. Na samsungoch, motorolách, nokiách to v pohode bolo ten 3,5 jack. Mne keď doslúži iphone idem naspäť k androidnému nejakému.

Strana
z2